
Zeni Amarone Valpolicella DOCG 2019
"Valpolicella 2019 — best in decades" "A great harvest for the quality of the grapes." "It is the best vintage of the last 20 years” “Excellent vintage”
Danmarks bedste Amarone-køb i Valpolicellas største årgang i 20 år!
Zenis mildt sagt populære Amarone bliver bare bedre og bedre anmeldt år for år. Vi har allerede smagt den nye 2019 og lægger os fladt ned…
WAUW for en Amarone… med op mod 16% alkohol, frugt i verdensklasse og et gemmepotentiale, der bør udløse en endnu højere Suckling-score end de flotte 93 point, der tilfaldt 2018.
De sidste flasker... Amarone-producenterne har nu tilsammen produceret årgangens tilladte mængde under betegnelsen ”Classico”. Derfor leveres de sidste flasker Zeni Amarone 2019 uden denne betegnelse på etiketten. Zeni garanterer dog, at vinen er fuldstændig den samme.
Det er dyrt at producere Amarone. Vindruerne skal "ligge til tørre", helst i flere måneder, for at få den intense, frugtfulde, koncentrerede smag. En meget dyr process for producenterne, men en nødvendighed for at fremtrylle de eftertragtede smagsnoter.
Hos Zeni satser de på kvalitet. De tørrer deres vindruer længere end nødvendigt, de høster i hånden fra gamle vinstokke, og de fadlagrer på egetræ.
Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Hvordan smager Zeni Amarone Valpolicella DOCG 2019?
Allerede ved ophældningen sejler Zeni Amarone 2019 fed og mørk kirsebærrød rundt i glasset… Næsen lover intens Amarone i højeste kvalitet! Masser af viol og fed moden bærfrugt, der åbner flot op for engelsk lakrids, svesker, rosiner, urter og søde krydderier fra fadlagringen… I munden fyldig og koncentreret med et lækkert strejf af rosinsødme. Alligevel fremstår rødvinen frisk og rank med masser af urter, fadkrydderi, mineralitet og silkebløde, madvenlige tanniner. Moderne, kraftig, lækker Amarone til den helt rigtige pris!
Zeni Amarone Valpolicella DOCG 2019 passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener