
Ruinart R de Ruinart Champagne Brut
Vil du have aperitifvenlig Champagne i den absolutte luksusklasse og til enhver anledning?
Så leverer Ruinarts signaturvin i den berømte buttede flaske det mest oplagte valg! Et flot afstemt blend på de tre store champagnedruer toppet med udsøgt kompleksitet samt ekstra fine bobler fra helt op til tre års flaskemodning.
Kældermester Fréderic Panaïotis er hjernen bag dette harmoniske mesterblend på champagner fra 40–50 forskellige terroirs i berømte Côte des Blancs og Montagne de Reims.
Hele herligheden fuldendes med 20-30% såkaldt Reserve-vin fra Ruinarts bibliotek af champagne gemt fra tidligere topår… Glæd dig til en suveræn champagneoplevelse!
Nyd den som festlig aperitif eller til sushi, fisk og skaldyr, rogn, tapas, salater og cremede oste. Servér ved 6-10 °C.
Hvordan smager Ruinart R de Ruinart Champagne Brut?
Ved ophældningen elegant citrusfarvet med fine bobler… I næsen enormt attraktiv og inviterende med delikate aromaer af jasmin, mineralsk flintesten og salt citrus samt hvid fersken, pære, grønne og røde æbler, honning, nødder og brødagtige hints af ristet brioche… Cremet og utrolig harmonisk på tungen med fin mousse, delikat frugt samt perfekt afstemte dybere nuancer af nødder og ristet brød. Vibrerende, sprød, kompleks og i superflot balance.... Verdens bedste allrounder af en Champagne? Drik nu, eller gem 8-10 år
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Ruinart R de Ruinart Champagne Brut passer godt til...
Hvordan er Ruinart R de Ruinart Champagne Brut fremstillet?
R de Ruinart Champagne Brut er fremstillet på et harmonisk blend af 40-45% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 10-15% Meunier, som Ruinart håndselekterer fra 40–50 forskellige terroirs fra berømte Côte des Blancs og Montagne de Reims. 20–30% af blendet udgøres af såkaldt ”Reserve-vin” fra Ruinarts bibliotek af champagne fra gamle topår. Førstgæringen sker på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring samt med efterfølgende fuld malolaktisk gæring. Herefter følger andengæringen på flaske samt 24-36 måneders flaskemodning i kontakt med de fine gærrester, der giver ekstra fine bobler og brødagtig kompleksitet. Dosage: 7 gram pr. liter.
Vindata
Druer
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener