Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2021

Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”98,62 points.” – VinDuero-VinDouro
Er du til Ribera del Duero i den absolutte superliga? Så læs lige her..
Ved den prestigefyldte vinkonkurrence VinDuero-VinDouro, hvor over 60 internationale eksperter tester vine fra mere end 80 distrikter i Spanien og Portugal, imponerer Whisky Barrel Tempranillo 2021 med 98,62 point. Det er et gennemsnit – så mon ikke én eller flere dommere har været oppe at ringe med perfekte 100 point!
Bag denne enkeltmarksvin står den innovative winemaker Javier Rodriguez, som her løfter sin Tempranillo til nye højder. Druerne kommer fra 60 år gamle, lavtydende buskvine 720 meter over havet, i San Román de Hornija (D.O. Toro), og vinen er modnet hele 18 måneder på brugte whiskyfade – et modigt og nyskabende valg.
Whiskyen mildner fadets tanniner og imprægnerer det med helt vidunderlig frugt og vaniljekrydderi. Da whiskyfadene samtidig er fri for vinsten, holdes fadets porer vidåbne, hvorved vinen opnår en forbedret mikro-oxidering og udvikler sig langt bedre...
Resultatet er en rødvin med sjælden kompleksitet, power og finesse – kun ca. 2500 voksforseglede flasker er produceret. Vi har fået fingre i sølle 20 kasser!
Smagenote
Whisky Barrel Tempranillo 2021 sejler mørk og fyldig rundt i glasset... Næsen åbner med markante aromaer af klassisk mørkfrugtet spansk Tempranillo i pefekt balance med et delikat twist af whisky. Som en Ribera del Duero i den absolutte topklasse – men alligevel helt sin egen. I munden detonerer flagskibet i et sandt festfyrværkeri af frugtkoncentration med solmodne mørke bær, tørrede blomster og mørk mineralitet, der toppes med elegante fadnoter af chokolade, vanilje, røg, lakrids og ristede krydderier fra de brugte whiskyfade. Eftersmagen hænger imponerende længe i munden og slutter med kompleksitet og behageligt afrundede tanniner fra den unikke modningsproces. En visionær vin i verdensklasse! Drik nu, eller gem, +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2021
98,62/100 Vinduero
94/100 Vivir el Vino
Nyd den til saftige oksekødsbøffer, lam, vildtgryde, simremad, BBQ og modne oste. Server ved ved 16-18°C
Rodriguez & Sanzo Toro "Whisky Wine" 2021 er fremstillet på 100% Tempranillo fra 60 år gamle buskvine, som bor og gror på en enkeltmark i 720 meters højde (San Román de Hornija, D.O. Toro). De gamle stokke aflever få, små og enormt smagskoncentrerede druer. Vinen modner først 18 mdr. på brugte whiskyfade, og dernæst 12 mdr. på flaske før frigivelse. Javier Rodriguez fortæller, at fadenes prægning med whisky giver to fordele. Dels optager vinen mindre tannin fra fadet, og dels afgiver whiskyen ekstra kompleksitet til vinen.
Om Javier Rodriguez
Vinproducenten Rodriguez Sanzo blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi og biodynamik.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsultentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Rodriguez Sanzo vandt i 2013 prisen som ”Spaniens bedste vinproducent” ("Mejor Bodega de España 2013", Vivir el Vino).
Udover D.O. Toro fremstiller Rodriguez Sanzo flot anmeldte vine fra bl.a. Rueda, Ribera del Duero, Rioja, Castilla y León og Priorat.