



Real Companhia Velha Vintage Port 2019 i trækasse
Anmeldertrioen Robert Parker, Wine Spectator og Wine Enthusiast jubler over Real Companhia Velhas nye vintage port fra 2019. 93 points til den koncentrede og komplekse vintage port, der leverer fremragende value for money.
En af hemmelighederne bag den komplekse vintage-eliksir skal findes i marken. Her høster den traditionsrige producent mere end 30 forskellige druesorter +100 år gamle vinstokke.
Grunden til, at der findes så mange forskellige sorter er, at man i gamle dage ville væbne sig mod, at høsten slog fejl på én enkelt mark. Man mente derfor, det var bedst at plante druerne spredt, så den samme høje kvalitet kunne findes på alle vingårdens marker.
Nyd den flotte Vintage Port til chokolade, desserter, frugttærter og modne oste. Prøv den også sammen med en saftig peberbøf – det smager fremragende! Serveres ved 12-14°C.
Hvordan smager Real Companhia Velha Vintage Port 2019 i trækasse?
Uimodståelig mørklilla farve i glasset. Næsen efterlader ingen tvivl om, at der er vintage-lækkerier i glasset. Med lige dele intensitet og finesse åbner duften med knuste røde blomster, boysenbær, cassis, solbær og mørke blommer, der sammenvæves med noter af frisklavet espresso, kanel, lakrids, urter og mørk chokolade. I munden koncentreret og fed med en harmonisk syre, der giver en skøn friskhed til den overdådige frugtsmag. Lang finish med delikate fadkrydderier og spændende mineralske nuancer. Vidunderlig Vintage Port med kæmpe potentiale.
Real Companhia Velha Vintage Port 2019 i trækasse passer godt til...
Hvordan er Real Companhia Velha Vintage Port 2019 i trækasse fremstillet?
Real Companhia Velha Vintage Port 2019 er fremstillet på producentens allerbedste druer i årgang 2012 som de deklarerede for et vintage-år. Druerne kommer fra deres 3 A-klasse ejedomme: Quinta das Carvalhas, Quinta dos Acriprestes og Quinta do Síbio. Selve rygraden i portvinen udgøres af mere end 30 forskellige druesorter, der plukkes fra +100 år gamle stokke på en parcel ved ”Quinta das Carvalhas”. Dette er med til at give portvinen en unik autenticitet og kompleksitet. Efter høsten bliver drue forsigtigt fragtet til vineriet, hvor de placeres i store stenkar, også kendt som lagares, som giver en optimal kontakt mellem drueskind og mosten. Fermenteringen bliver afbrudt ved tilsætning af druesprit, hvorefter portvinen lagres i 2 år på egetræsfade. Den endelige alkoholprocent ved aftapning er 20 %. Portvinen indeholder 107 gram restsukker pr. liter og 5,0 g syre pr. liter.
Om Real Companhia Velha
Real Companhia Velha blev grundlagt helt tilbage i 1756. I hele 266 år er der blevet lavet portvin under selskabets navn, der efterhånden har udviklet et verdensomspændende ry for sine portvine i den øverste liga. Foretagendet ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i Douro-dalen, heraf flere i A-klassen (den højeste placering inden for klassifikationen), og så er det måske knap så overraskende, at nogle af verdens bedste portvine er skabt under Real Companhia Velhas faner.
Selskabet blev førhen kaldt ’’Royal Oporto Wine Company’’ på grund af sine kongelige rødder, da det blev grundlagt af ’’The Royal Charter’’ med henblik på at opretholde og fremme vindyrkning i Douro-dalen til gavn for landbruget, handlen og folkesundheden. Real Companhia Velha er en historisk portvinsproducent med mere end 750 hektar, hvor nogle af verdens bedste portvine stammer fra!
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype
Emballage
Allergener











