Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2021
Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2021
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”98,62 points.” – VinDuero-VinDouro
Snublende nær 100-point-perfektionen! Og det bliver vildere endnu…
De 98,62 point fra VinDuero-VinDouro afspejler ikke en enkelt vinanmelders mere eller mindre tilfældige præference. Der er tale om en gennemsnitsbedømmelse ved en af de mest prestigefyldte vinkonkurrencer overhovedet på den iberiske halvø!
VinDuero-VinDouro er kendt for sin strenge bedømmelsesproces og for at have et panel bestående af mere end 60 internationale vinsmagere, der hvert år rangerer et stort antal vine fra over 80 forskellige distrikter i Spanien og Portugal.
Vinen, der lægger anmelderne ned, er Whisky Barrel Tempranillo 2021. En enkeltmarksvin fremstillet på 100% Tempranillo fra 60 år gamle buskvine, som bor og gror på en enkeltmark i 720 meters højde (San Román de Hornija, D.O. Toro).
Den kreative og nyskabende winemaker Javier Rodriguez fuldeder smagen i sit flagskib med hele 18 måneder modning på brugte whisky-fade.
Whiskyen mildner fadets tanniner og imprægnerer det med helt vidunderlig frugt og vaniljekrydderi. Da whiskyfadene samtidig er fri for farve og vinsten holdes fadets porer vidåbne, så vinen opnår en forbedret "mikro-oxidering" og udvikler sig langt bedre...
Resultatet skal smages! Sjældent har vi – eller anmelderne – smagt mage til innovativ, spændende og afsindig lækker spansk rødvin.
Men skynd dig – vi er blot tildelt 120 af enkeltmarkens omkring 2500 voksforseglede flasker!
Smagenote
Whisky Barrel Tempranillo 2021 sejler mørk og fyldig rundt i glasset... Næsen åbner med markante aromaer af klassisk mørkfrugtet spansk Tempranillo, der på unik og spændende vis understøttes af elegante whisky-undertoner. Som en Ribera del Duero i den absolutte topklasse – men alligevel helt sin egen oplevelse. Og tak for det! I munden detonerer flagskibet i et sandt festfyrværkeri af frugtkoncentration med solmodne mørke bær, tørrede blomster og mørk mineralitet, der toppes med elegante fadnoter af chokolade, vanilje, røg, lakrids og ristede krydderier fra de brugte whisky-fade. Eftersmagen hænger imponerende længe i munden og slutter med kompleksitet og behageligt afrundede tanniner fra den unikke modningsproces. En visionær vin i verdensklasse! Drik nu, eller gem, +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2021
98,62/100 Vinduero
94/100 Vivir el Vino
Nyd den til saftige oksekødsbøffer, lam, vildtgryde, simremad, BBQ og modne oste. Server ved ved 16-18°C
Rodriguez & Sanzo Toro "Whisky Wine" 2021 er fremstillet på 100% Tempranillo fra 60 år gamle buskvine, som bor og gror på en enkeltmark i 720 meters højde (San Román de Hornija, D.O. Toro). De gamle stokke aflever få, små og enormt smagskoncentrerede druer. Vinen modner først 18 mdr. på brugte whiskyfade, og dernæst 12 mdr. på flaske før frigivelse. Javier Rodriguez fortæller, at fadenes prægning med whisky giver to fordele. Dels optager vinen mindre tannin fra fadet, og dels afgiver whiskyen ekstra kompleksitet til vinen.
Om Javier Rodriguez
Vinproducenten Rodriguez Sanzo blev grundlagt i 2003 af winemaker Javier Rodriguez. Et familieejet vinhus med fokus på kvalitet, terroir, økologi og biodynamik.
Javier Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til diverse forskningsprojekter samt konsultentarbejde for bl.a. Bordeaux-slotte som Olivier og Lafite-Rothschild. Rodriguez Sanzo vandt i 2013 prisen som ”Spaniens bedste vinproducent” ("Mejor Bodega de España 2013", Vivir el Vino).
Udover D.O. Toro fremstiller Rodriguez Sanzo flot anmeldte vine fra bl.a. Rueda, Ribera del Duero, Rioja, Castilla y León og Priorat.