
Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2021
Er du til Ribera del Duero i den absolutte superliga? Så læs lige her..
Ved den prestigefyldte vinkonkurrence VinDuero-VinDouro, hvor over 60 internationale eksperter tester vine fra mere end 80 distrikter i Spanien og Portugal, imponerer Whisky Barrel Tempranillo 2021 med 98,62 point. Det er et gennemsnit – så mon ikke én eller flere dommere har været oppe at ringe med perfekte 100 point!
Bag denne enkeltmarksvin står den innovative winemaker Javier Rodriguez, som her løfter sin Tempranillo til nye højder. Druerne kommer fra 60 år gamle, lavtydende buskvine 720 meter over havet, i San Román de Hornija (D.O. Toro), og vinen er modnet hele 18 måneder på brugte whiskyfade – et modigt og nyskabende valg.
Whiskyen mildner fadets tanniner og imprægnerer det med helt vidunderlig frugt og vaniljekrydderi. Da whiskyfadene samtidig er fri for vinsten, holdes fadets porer vidåbne, hvorved vinen opnår en forbedret mikro-oxidering og udvikler sig langt bedre...
Resultatet er en rødvin med sjælden kompleksitet, power og finesse – kun ca. 2500 voksforseglede flasker er produceret. Vi har fået fingre i sølle 20 kasser!
Nyd den til saftige oksekødsbøffer, lam, vildtgryde, simremad, BBQ og modne oste. Server ved ved 16-18°C
Hvordan smager Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2021?
Whisky Barrel Tempranillo 2021 sejler mørk og fyldig rundt i glasset... Næsen åbner med markante aromaer af klassisk mørkfrugtet spansk Tempranillo i pefekt balance med et delikat twist af whisky. Som en Ribera del Duero i den absolutte topklasse – men alligevel helt sin egen. I munden detonerer flagskibet i et sandt festfyrværkeri af frugtkoncentration med solmodne mørke bær, tørrede blomster og mørk mineralitet, der toppes med elegante fadnoter af chokolade, vanilje, røg, lakrids og ristede krydderier fra de brugte whiskyfade. Eftersmagen hænger imponerende længe i munden og slutter med kompleksitet og behageligt afrundede tanniner fra den unikke modningsproces. En visionær vin i verdensklasse! Drik nu, eller gem, +10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Brombær
Lakrids
Røg
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Rodríguez & Sanzo Whisky Barrel Tempranillo 2021 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener