Klik/Tryk for at zoome

Prosper Maufoux Macon-Villages 2019

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

"92 point. Friskhed og intensitet ... Superflot hvidvin" - Flaskehalsen

Danmarks nok mest solgte hvide bourgogne skuffer bestemt ikke i den nye, frugtfriske årgang 2019.

Macon-Villages ligger i det sydlige Bourgogne, klos op ad berømte Pouilly-Fuissé. Hvidvinene laves på 100% Chardonnay fra en eller flere af 27 tilladte landsbyer, hvis kalkstensholdige vinmarker passer perfekt til Chardonnay.

Smagenote

Lys gylden med herlig frugtig duft af æble, pære, citrus og nektarin. I munden blød og cremet med dejlig friskhed og Macon-klassisk frugtcharme. Fine nuancer af hvid fersken og nybagt brioche i den lange eftersmag. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.

Anmeldelser af Prosper Maufoux Macon-Villages 2019

92/100 Flaskehalsen
"Når jeg skal på jagt efter en fremragende hvidvin, så er jeg altid mest vild med de helt rene og fine vine. Af og til kan det lykkes at skabe hvidvine, der holder sig i den rene stil, men som alligevel formår at have en masse smag at byde på. Det gælder for denne Macon-Villages, der har en dybde og karakter, der virkelig sparker fra sig. Friskheden er stadig intakt, og det giver en imponerende energi og dynamik i smagsoplevelsen, for det bliver aldrig voldsomt. I stedet bliver det en meget intens smagsoplevelse, der smager rigtig godt af rigtig meget. Superflot hvidvin og tæt på at kravle den sidste stjerne op ad rangstigen." - vurderet ved en tilbudspris på kr. 149,95

❤️❤️❤️❤️❤️ Kvindevin
"En blød og dejlig vin med masser af citrusnoter og saftige æbler." - vurderet ved en tilbudspris ved 149,95 kr.

89-90/100 Houlberg
"4,5 Thumbs Up: Melon, pærer, lys tropisk frugt, søde mandariner, fersken og egentlig slet ikke en tyk, fadtung Chardonnay, men alene erotisk buffet med babyfedt, svag olieret og lidt grønne noter. Men det er vildt nemt, tilgængelig og med nogle søde fadnoter. I munden er vinen heller ikke på nogen måder overdone og syren måske endda lidt for beskeden, som om den har lagt sig på ryggen, klar til at blive kløet. Men den lille babyfedme suppleret med pærer, fersken, melon, citron og lidt grillet grape giver vinen nogen pondus, substans og burgundisk kvaliteter. Dermed bliver det sådan set bare rigtigt fornuftigt og gør det til en vin, som de fleste vil elske." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 149,95)

"TESTSMAGNING - HVID MACON" - Vinbladet 
"Flot parfumeret næse med gode detaljer og med udmærket personlighed. Velparfumeret, delikat og charmerende. Ret bred mundfrugt med pæn ekstraktrigdom og moderat syre. Læskende og saftig med udmærket fylde og solid længde"

★★★★★ (5 ud af 5 mulige) Vinavisen
"I Bourgogne-distriktet Mâcon ligger landsbyen Chardonnay, som har givet navn til den berømte drue. Og i denne vin optræder druen med al sin ynde og lækre smag. Og så kan den oven i købet fås til en meget rimelig tilbudspris. Vinen har noter af æble, pære, citrus, nektarin og modne bærfrugter." - vurderet ved en tilbudspris på kr. 149,95

”Good Producer” – Robert Parker om Prosper Maufoux

Vidste du det? 
Nadine Gublin er kåret som ”årets winemaker i Frankrig” hos Revue de Vin de France. Nadine fremstiller vin for to vinhuse. Som teknisk direktør for Domaine Jacques Prieur, der vader i +95p ratings hos de store anmeldere, og som ønologisk konsulent for Prosper Maufoux. Nadines sublime bourgogner kendes på deres rige frugtfylde, da hun foretrækker at arbejde med relativt sent høstede druer.

Anbefales til hygge, dampede fisk og skaldyr, sushi, salater, fjerkræ, grøntsagsretter og milde oste. Nyd vinen ved 10-13°C

Macon-Villages 2018 er fremstillet på 100% Chardonnay fra Macon-kommunen Igé. Vinen er fremstillet i frisk og frugtren stil – helt fri for ny eg. Flere måneders bærmekontakt har givet vinen en lækker cremet tekstur.    

Prosper Maufoux’ vine modner under perfekte klimatiske betingelser i hovedkvarterets hvælvede kældre fra 1400-tallet. 

Prosper Maufoux har siden 2009 været ejet af den kvalitetsbevidste Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal.
 

Læs mere

Passer godt til

Fisk

Hygge

Grøntsager

Fjerkræ

Skaldyr

Ost

Salat

1 fl. pr. stk. 169,95  DKK
6 fl. pr. stk. 149,95 DKK
TILBUD 6 fl. pr. stk. 79,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

92 Point

Flaskehalsen

❤️❤️❤️❤️❤️

Signe Wulff, Kvindevin

89-90 Point

Houlberg

Vinavisen

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 10-13°C
Gemme potentiale 4-5 år fra høståret
Alkohol 13%
Indhold 75 cl.