Tilbage

Frankrig

Prosper Maufoux Mâcon-Villages 2023

1 fl. pr. stk.
189,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
84,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Flaskehalsen

#1 - BEDSTE HVIDVINE UNDER 100,-

Flaskehalsen

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Prosper Maufoux Mâcon-Villages 2023

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"95 point. NR. 1 - BEDSTE HVIDVINE UNDER 100,- | Det er hvid Bourgogne med kæmpe value for pengene. Smukt sammensat med imponerende lag og en fantastisk umiddelbar charme, der gør den helt uimodståelig. Et af de bedste hvide Bourgogne-køb jeg har smagt i en evighed." (Value-rating: ★★★★★★ 6 ud af 6 stjerner) - Flaskehalsen

“The Bourgogne 2023 vintage: surpassing all expectations!” – Vins de Bourgogne

Danmarks suverænt bedste Bourgogne-køb er tilbage i den nye årgang 2023, der overgår alle forventninger! Prosper Maufoux giver bourgognefans et tiltrængt frirum fra eksplosive prisstigninger med deres mesterlige Mâcon Villages… Se blot de nye anmeldelser!

Vores mest populære Chardonnay opnåede senest vilde 94 point og en delt førsteplads som den bedste vin under 100 kroner. 2023 overgår bedriften med 95 point samt en suveræn førsteplads på toplisten over de bedste hvidvine under 100,-

Årgang 2023 er faktisk et lille mirakel… Det er nemlig ekstremt sjældendt, at Bourgogne oplever to årgange i træk med så høj kvalitet som det er tilfældet med 2022 og 2023. Kernesund og generøs frugt i perfekt balance med bourgogne-terroirets touch af mineralsk friskhed...

Mâcon-Villages kommer fra det sydlige Bourgogne, klos op ad berømte Pouilly-Fuissé. Hvidvinene laves på 100% Chardonnay fra en eller flere af 27 tilladte landsbyer, hvis kalkstensholdige vinmarker passer perfekt til Chardonnay.

Den bløde og delikate hvidvin er skabt af Nadine Gublin, den første kvindelige "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos Domaine Jacques Prieur i Meursault, hvor hun laver nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.

Smagenote

Mâcon-Villages 2023 flyder delikat cremet rundt i glasset med et brillant citrusgrønt skær… Bourgogne-terroiret giver sig straks til kende i duften med den lækreste duft af hvide forårsblomster, grønne æbler, saftig pære, saltet grapefrugt samt tropiske nuancer af honningmelon og modne ferskner, som giver plads til komplekse undertoner af friske mandler og ristet brød… Vinen smyr sig sprød og Chardonnay-cremet om tungen med de pureste, delikate frugtnoter. Imponerende renhed, intensitet og detaljerigdom! Lang og harmonisk finish med en forfriskende mineralitet, der straks giver appetit til endnu en slurk. Danmarks bedste hvide Bourgogne-køb brillierer i årgang 2023. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.   

Anmeldelser af Prosper Maufoux Mâcon-Villages 2023 

95/100 Flaskehalsen
"NR. 1 - BEDSTE HVIDVINE UNDER 100,- |
SUVERÆN MACON-VILLAGES-VALUE. Fremragende afbalanceret hvid Bourgogne... Det her smager fremragende. En hvidvin med fantastisk saft, dybde, friskhed og en god portion blide, lyse frugter. I begyndelsen fornemmer jeg små, fine syre-prik på tungen, og det hele blødes op af den supercharmerende frugt. Det er hvid Bourgogne med kæmpe value for pengene. Smukt sammensat med imponerende lag og en fantastisk umiddelbar charme, der gør den helt uimodståelig. Et af de bedste hvide Bourgogne-køb jeg har smagt i en evighed. Normalpris kr. 189,95, Set til kr. 84,95 | Supervin"  (Value-rating: ★★★★★★ 6 ud af 6 stjerner)

....

Tidligere årgang:

94/100 Flaskehalsen (tidl. årg.)
"Hvid Bourgogne til en tilbudspris under 100 kroner. Det får advarselslamperne til at blinke, men Prosper Maufoux formår alligevel at overbevise med denne Macon-Villages. Det er ungt og friskt, og selvom der ikke er den store kompleksitet i Chardonnay-druernes udfoldelse, så er balancen på et punkt, hvor det virkelig virker. Hvid Chardonnay til en meget flot pris, og hvor alle kan være med når både budget af smagsfinurlighed tages i betragtning. Normalpris kr. 189,95 – Set til kr. 89,95"

Delt #1 - 2023's bedst under 100,- Flaskehalsen (tidl. årg.)

93/100 Mad & Monopolet (tidl. årg.)
"Det er lidt af et røverkøb det her - det er hvid Bourgogne, og den koster mindre end 100 kr. - det burde være umuligt. Denne har duft af gule æbler, citrus, fersken, toast, hasselnødder og et hint af marcipan. I munden er den frisk, let mineralsk, men bestemt også med krop og fylde samt en virkelig lækker frugtsødme. stk 189,95 | v/6 fl. 89,95"

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen (tidl. årg.)
"Utroligt at man stadig kan få god bourgogne i dette prisleje. For denne vin er på ingen måde en sparet oplevelse. Masser af moden frugt og fylde i munden. Noter af revet citronskal, rosmarin og grøn te. Den har tørstof og tanniner, der skaber friktion i munden. Meget vellavet og moderne i stilen. Kæmpe anbefaling!"

90/100 Houlberg (tidl. årg.)
"Duftmæssigt er det en blid og lidt kalket vin ... godt med melon, pærer og så tropisk frugt, mango, fersken ,... men også æbler, kvæde samt citronmarmelade og lidt grønne elementer. I munden er det også en blid, blød og mineralsk kalket vin, som samtidig har en fin, rank og lettere frisk syre, mest lemon, nogle citroner og grønne æbler. Modsat forrige årgang, så er der atter nogle eksotiske frugter, så dermed kommer vinen til at minde ret meget om 2019'eren med denne lille babyfedme, der som en lille hund lægger sig på ryggen og venter på at blive kløet. Jeg klør løs, hvorved jeg får en blid vovse, der logrer med halen, er venlig, lydig og absolut med masser af de burgundiske kvaliteter. 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 189,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 89,95 kr."

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen (tidl. årg.)
"Et vidnesbyrd om det lidt varmere klima, der findes i den sydlige del af Bourgogne. Chardonnay der optræder med masser af frugtfylde og modne frugtnoter. Den har en powerfuld syre, der holder godt sammen på det hele. Og specielt den smule tanniner, der også fornæmmes, giver vinen en spændende kant. I det hele taget en kraftfuld og velafstemt vin, der klarer sig endnu bedre end foregående år." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

92/100 Mad & Monopolet (tidl. årg.)
"Den sydlige del af Bourgogne hedder Mâcon, og derfra kommer noget ustyrligt lækkert vin, hvis du spørger mig. Nogle af af dem stikker lidt af, når det kommer til fad og kan blive nogle tunge bamser, hvor fadet tager helt over. Heldigvis har denne balance...  En hvidvin, som både har fylde og krop uden, at det tager over. Det er en skøn hvid Bourgogne, hvor du får masser af vin for pengene." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

91/100 Flaskehalsen (tidl. årg.)
"Dejlig dybde og frugt, der ledsages af en sprød og markant syre, der sikrer at helhedsindtrykket rammer rigtig godt." (vurderet ved kr. 179,95)

”Good Producer” – Robert Parker om Prosper Maufoux

Nyd den til aperitif, dampede fisk og skaldyr, sushi, salater, fjerkræ, grøntsagsretter og milde oste. Server ved 10-12°C

Macon-Villages er fremstillet på 100% Chardonnay fra Macon-kommunen Igé. Vinen er fremstillet i frisk og vidunderligt frugtren stil – helt fri for ny eg. Flere måneders modning i kontakt med de fine gærrester har givet vinen en lækker cremet tekstur. 

Om Prosper Maufoux

Pssst! Vil du høre hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufoux laves i tæt samarbejde med Nadine Gublin, der som Frankrigs første kvinde er kåret som "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.

Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Siden er kvaliteten eksploderet… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.

Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.

Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Sushi

Hygge

Årgang 2023
Servering 10-13°C
Gemme potentiale 4-5 år fra høståret
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
189,95DKK
BEDSTEPRIS6 fl. pr. stk.
84,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

95 Point

Flaskehalsen

#1 - BEDSTE HVIDVINE UNDER 100,-

Flaskehalsen

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu