Tilbage

Frankrig

Prosper Maufoux Mâcon-Villages 2022

1 fl. pr. stk.
189,95DKK
6 fl. pr. stk.
179,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Flaskehalsen

Delt #1 - 2023's bedst under 100,-

Flaskehalsen

93 Point

Mad og Monopolet

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

90 Point

Houlberg

Vores vurdering

Bestil inden

11 timer 58 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Prosper Maufoux Mâcon-Villages 2022

UdsolgtVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"94 point.  Delt #1 - 2023's bedst under 100,- Hvid Bourgogne til en tilbudspris under 100 kroner. Det får advarselslamperne til at blinke, men Prosper Maufoux formår alligevel at overbevise med denne Macon-Villages" - Flaskehalsen

"93 point. Det er lidt af et røverkøb det her - det er hvid Bourgogne, og den koster mindre end 100 kr. - det burde være umuligt." - Mad & Monopolet

"93 point. Utroligt at man stadig kan få god bourgogne i dette prisleje... Meget vellavet og moderne i stilen. Kæmpe anbefaling!" - WineWherever

”Burgundy 2022 is shaping up to be excellent.” – Wine-Searcher
“The potential is there to make 2022 a great vintage” – Vins de Bourgogne

Fans kan roligt glæde sig...! Efter drilske 2021 har vejrguderne i 2022 velsignet bourgognebønderne med alt, hvad de kan drømme om. Kernesund og generøs frugt i perfekt balance med mineralsk friskhed... præcis som i Prosper Maufoux' Mâcon-Villages. 

Vores mest populære og længe udsolgte Chardonnay emmer af den nye årgangs ekstra flotte og harmoniske frugt. Vi taler formentlig Prosper Maufoux' hidtil flotteste Mâcon-Villages med flere topratings tæt på 95 point!

Mâcon-Villages kommer fra det sydlige Bourgogne, klos op ad berømte Pouilly-Fuissé. Hvidvinene laves på 100% Chardonnay fra en eller flere af 27 tilladte landsbyer, hvis kalkstensholdige vinmarker passer perfekt til Chardonnay.

Den bløde og delikate hvidvin er skabt af Nadine Gublin, den første kvindelige "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos Domaine Jacques Prieur i Meursault, hvor hun laver nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.

Smagenote

Nyskænket sejler Mâcon-Villages 2022 delikat cremet rundt i glasset med et brillant citrusgrønt skær… Næsen er vibrerende frisk og emmer af årgangens indsmigrende frugtlækkerier med duft af forårsblomster, grønne æbler, saftig pære, saltet citron, honningmelon og modne ferskner, som giver plads til komplekse undertoner af  friske mandler og ristet brød…. Vinen snor sig  lækker Chardonnay-cremet om tungen med de pureste, delikate frugtnoter. Imponerende renhed, intensitet og detaljerigdom! Lang og harmonisk finish med en forfriskende mineralitet, der straks giver appetit til endnu en slurk. Det her må være Nadine Gublins bedste og til dato mest generøse Mâcon-Villages...Wauw! Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.   

Anmeldelser af Prosper Maufoux Mâcon-Villages 2022 

94/100 Flaskehalsen
"Hvid Bourgogne til en tilbudspris under 100 kroner. Det får advarselslamperne til at blinke, men Prosper Maufoux formår alligevel at overbevise med denne Macon-Villages. Det er ungt og friskt, og selvom der ikke er den store kompleksitet i Chardonnay-druernes udfoldelse, så er balancen på et punkt, hvor det virkelig virker. Hvid Chardonnay til en meget flot pris, og hvor alle kan være med når både budget af smagsfinurlighed tages i betragtning. Normalpris kr. 189,95 – Set til kr. 89,95"

Delt #1 - 2023's bedst under 100,- Flaskehalsen

93/100 Mad & Monopolet
"Det er lidt af et røverkøb det her - det er hvid Bourgogne, og den koster mindre end 100 kr. - det burde være umuligt. Denne har duft af gule æbler, citrus, fersken, toast, hasselnødder og et hint af marcipan. I munden er den frisk, let mineralsk, men bestemt også med krop og fylde samt en virkelig lækker frugtsødme. stk 189,95 | v/6 fl. 89,95"

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen 
"Utroligt at man stadig kan få god bourgogne i dette prisleje. For denne vin er på ingen måde en sparet oplevelse. Masser af moden frugt og fylde i munden. Noter af revet citronskal, rosmarin og grøn te. Den har tørstof og tanniner, der skaber friktion i munden. Meget vellavet og moderne i stilen. Kæmpe anbefaling!"

90/100 Houlberg
"Duftmæssigt er det en blid og lidt kalket vin ... godt med melon, pærer og så tropisk frugt, mango, fersken ,... men også æbler, kvæde samt citronmarmelade og lidt grønne elementer. I munden er det også en blid, blød og mineralsk kalket vin, som samtidig har en fin, rank og lettere frisk syre, mest lemon, nogle citroner og grønne æbler. Modsat forrige årgang, så er der atter nogle eksotiske frugter, så dermed kommer vinen til at minde ret meget om 2019'eren med denne lille babyfedme, der som en lille hund lægger sig på ryggen og venter på at blive kløet. Jeg klør løs, hvorved jeg får en blid vovse, der logrer med halen, er venlig, lydig og absolut med masser af de burgundiske kvaliteter. 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 189,95 kr., mens prisen ved køb af 6 flasker er 89,95 kr."

.....

Forrige årgang: 

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen (årg. 2021)
"Et vidnesbyrd om det lidt varmere klima, der findes i den sydlige del af Bourgogne. Chardonnay der optræder med masser af frugtfylde og modne frugtnoter. Den har en powerfuld syre, der holder godt sammen på det hele. Og specielt den smule tanniner, der også fornæmmes, giver vinen en spændende kant. I det hele taget en kraftfuld og velafstemt vin, der klarer sig endnu bedre end foregående år." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

92/100 Mad & Monopolet (årg. 2021)
"Den sydlige del af Bourgogne hedder Mâcon, og derfra kommer noget ustyrligt lækkert vin, hvis du spørger mig. Nogle af af dem stikker lidt af, når det kommer til fad og kan blive nogle tunge bamser, hvor fadet tager helt over. Heldigvis har denne balance...  En hvidvin, som både har fylde og krop uden, at det tager over. Det er en skøn hvid Bourgogne, hvor du får masser af vin for pengene." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

91/100 Flaskehalsen (årg. 2021)
"Dejlig dybde og frugt, der ledsages af en sprød og markant syre, der sikrer at helhedsindtrykket rammer rigtig godt." (vurderet ved kr. 179,95)

4,5 Thumbs Up – Houlberg (årg. 2021)
"I næsen er der grønne æbler, pærer og melon, måske endda lidt eksotisk frugt, men meget clean og ren duft uden noget fadpræg, men har i stedet lidt grillede citroner, lemon og svage grønne elementer. Smagen er sgu også både clean og frisk med masser af syre. Det er sure citroner samt umodne grønne æbler. Som med forrige årgang er det en lille arrigtrold og i denne årgang 2021 er de tropiske frugter langt væk og erstattet af knastør, syrlig og grøn frugt. Dermed bliver denne Mâcon-Villages en spændstig, frisk og rank burgundisk vin." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 179,95)

”Good Producer” – Robert Parker om Prosper Maufoux

Nyd den til aperitif, dampede fisk og skaldyr, sushi, salater, fjerkræ, grøntsagsretter og milde oste. Server ved 10-12°C

Macon-Villages er fremstillet på 100% Chardonnay fra Macon-kommunen Igé. Vinen er fremstillet i frisk og vidunderligt frugtren stil – helt fri for ny eg. Flere måneders modning i kontakt med de fine gærrester har givet vinen en lækker cremet tekstur. 

Om Prosper Maufoux

Pssst! Vil du høre hemmeligheden bag bourgognes bedste value? Vinene fra Prosper Maufoux laves i tæt samarbejde med Nadine Gublin, der som Frankrigs første kvinde er kåret som "Winemaker of The Year" i Revue des Vins de France. Når Nadine ikke laver vin for Prosper Maufoux, står hun i kælderen hos sin anden arbejdsgiver, Domaine Jacques Prieur, hvor hun fremstiller nogle af Bourgognes største vine til den tyvedobbelte pris.

Vinhuset blev grundlagt i 1860 og forblev 130 år i hænderne på Maufoux-familien. Siden 2010 har Prosper Maufoux været styret af den ambitiøse Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal. Siden er kvaliteten eksploderet… I 2015 købte Piffaut-familien det idylliske Château de Saint-Aubin (inklusive topmarker i Meursault og Criots-Bâtard-Montrachet!), og slottet har siden 2020 fungere som hovedkvarter for Prosper Maufoux.

Prosper Maufoux’ portefølje repræsenterer i dag hele bourgogne, fra sublim Mâcon-Villages-value i syd til mineralsk Chablis i nord. Fællesnævneren er en altid ren og frugtbetonet stil, opnået ved relativ sen høst og kølig, frugtbevarende gæring. Vinene modnes 12-18 måneder i 228 liters burgundiske fade, som opbevares under perfekte klimatiske betingelser.

Trods sin bredt favnende portefølje er Prosper Maufoux’ produkter på ingen måde standardiserede: fadenes alder, herkomst og ristningsgrad tilpasses således nøje druernes herkomst samt årgangens karakteristika.

Passer godt til

Salat

Grøntsager

Fjerkræ

Fisk

Skaldyr

Ost

Aperitif

Sushi

Hygge

Årgang 2022
Servering 10-12°C
Gemme potentiale 4-5 år fra høståret
Alkohol 12,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
189,95DKK
6 fl. pr. stk.
179,95DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

94 Point

Flaskehalsen

Delt #1 - 2023's bedst under 100,-

Flaskehalsen

93 Point

Mad og Monopolet

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

90 Point

Houlberg

Vores vurdering

Bestil inden

11 timer 58 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Mest populære lige nu