Klik/Tryk for at zoome

Prosper Maufoux Macon-Villages 2018

På lager - 1-2 dages levering Vingaranti

"Burgundy 2018: A vintage to rival the mythical 1947?", spørger Master of Wine Tim Atkin. 

Macon-Villages 2018 er nu landet - som en af de første vine fra den med spænding ventede årgang. Og vores mest solgte hvide bourgogne skuffer bestemt ikke.. Fornemt koncentreret frugtsmag! 

Macon-Villages stammer fra det sydlige Bourgogne, klods op ad berømte Pouilly-Fuissé.

Hvidvinene fremstilles på 100% Chardonnay fra en eller flere af de 27 "tilladte" landsbyer. Områdets voksesteder med undergrund af kalksten er som skabt til Chardonnay.

Smagenote

Lys gylden i glasset med herlig frugtig duft af æble, pære, citrus og nektarin. I munden blød og cremet med dejlig friskhed og Macon-klassisk frugtcharme. Fine nuancer af hvid fersken og nybagt brioche i den lange eftersmag. Drik nu, eller gem 4-5 år fra høståret.

5 "Thumbs Up" (90-93p) Houlberg Vinblog (2017) 
"Næsen byder på en anelse melon, tropisk frugt, mandariner, faktisk godt proppet med frugt, frisk og på ingen måde nogen tyk, fed Chardonnay, men alene lidt erotisk buttet med en lækker inderlighed … og dufter bare supergodt.
Smagen er også herlig elegant, let og samtidig med dybde, flot balance, helt direkte i smagen, super god smag og til prisen er det virkelig en lækker vin."

★★★★★ Vinavisen (2017)
"Meget lækker hvidvin med en flot og harmonisk druesmag og noter af blomster, pærer, æbler, fersken og melon. Dertil tilpas syre og et strejf af honning. Lang eftersmag med et lille bid."

”Good Producer” – Robert Parker om Prosper Maufoux

Vidste du det? 
Nadine Gublin er kåret som ”årets winemaker i Frankrig” hos Revue de Vin de France. Nadine fremstiller vin for to vinhuse. Som teknisk direktør for Domaine Jacques Prieur, der vader i +95p ratings hos de store anmeldere, og som ønologisk konsulent for Prosper Maufoux. Nadines sublime bourgogner kendes på deres rige frugtfylde, da hun foretrækker at arbejde med relativt sent høstede druer.

Anbefales til hygge, dampede fisk og skaldyr, sushi, salater, fjerkræ, grøntsagsretter og milde oste. Nyd vinen ved 10-13°C

Macon-Villages 2018 er fremstillet på 100% Chardonnay fra Macon-kommunen Igé. Vinen er fremstillet i frisk og frugtren stil – helt fri for ny eg. Flere måneders bærmekontakt har givet vinen en lækker cremet tekstur.    

Prosper Maufoux’ vine modner under perfekte klimatiske betingelser i hovedkvarterets hvælvede kældre fra 1400-tallet. 

Prosper Maufoux har siden 2009 været ejet af den kvalitetsbevidste Piffault-familie, som i forvejen står bag bourgognes største Crémant de Bourgogne-mærke, Veuve Ambal.
 

Læs mere

Passer godt til

Fisk

Hygge

Grøntsager

Fjerkræ

Skaldyr

Ost

Salat

1 fl. pr. stk. 169,95  DKK
6 fl. pr. stk. 149,95  DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

5 "Thumbs Up" (2017)

Houlberg

★★★★★ (2017)

Vinavisen

Bestil inden
x timer y min,
og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)

Fri fragt v. køb for X mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Servering 10-13°C
Gemme potentiale 4-5 år fra høståret
Alkohol 13%
Indhold 75 cl.