
Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2021
“This might be the best vintage in Tuscany’s modern era” – Wine Spectator
“Readers will want to pay special attention to new releases from Tuscany’s 2021 vintage ... Many estates produced some of their best wines ever.” – Antonio Galloni
Et must-try i den nye 2021-årgang… Selvom Asso tidligere har høstet op til 98 point og brilleret som en flot nr. 3 i Din VinGuides store blindtest af Supertocanere, så er og bliver 2021 en historisk superårgang i Toscana!
De italienske vinmyndigheder har INGEN humor. Selvom Brunello-tophuset Molino di Sant’Antimo baserer populære Asso på Sangiovese høstet fra Italiens mest berømte vinområde, så må der ikke stå Brunello på etiketten.
Rødvinens silkebløde 15% Merlot samt den lidt kortere fadlagring frarøver Asso en DOCG-titel, der normalt koster +150 kr. og opefter. Derfor får du her stor Montalcino-vin med hele 12 måneders fadlagring til helt fantastisk pris!
....
Nyd den til saftige steaks, hjemmelavet pizza, pasta, charcuteri, burgers og modne oste. Sevér ved 16-18° C.
"Den er ikke sød, det er kompleks Brunello-stil, men med blødhed fra de 15% Merlot" - Supervin-Teamet's smagepanel.
Hvordan smager Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2021?
Asso 2021 præsenterer sig mørk kirsebærrød med ungdommelig violet kant… Næsen lover Sangiovese i sjælden form med årgangens sensationelt saftlækre frugtaromaer af skovbær, sorte blommer, violer og saftlækre Amarena-kirsebær, der spiller fornemt sammen med Brunello-klassiske urtekrydderier samt ristede espressobønner og chokolade fra fadlagringen… I munden blød og cremet med årgangens vibrerende saftige kirsebærfrugt i flot samspil med Montalcino-terroirets mineralitet og fadets ristede luksuskrydderier. En frisk og madvenlig finish tager stikket hjem med de fineste silketanniner. Asso er aldrig smagt bedre! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Kaffe
Sorte kirsebær
Tranebær
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Molino di Sant'Antimo Asso Toscana IGT 2021 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener