



Mio de M.O. Toro 2021
VINEN UDGÅR - DETTE ER DE SIDSTE FLASKER VI FÅR.
Vi har netop taget hul på den sidste palle - køb nu og spar 64,7 %
Godt nyt til alle fans af Ribera del Duero... Populære Mio de MO, "tonseren fra Toro", er endelig tilbage!
Selvom anmeldernes citater gælder udsolgte tidligere årgange, kan fans af Mio de MO roligt glæde sig til at blive blæst baglæns af nye trykbølger mørkfrugtet, fadkrydret Tempranillo... som en alt for dyr Ribera del Duero!
“2021 – Excellent Vintage” – DO Toro
I det perfekte topår 2021 begår Beyra-bagmanden, Rui Madeira, sit til dato nok allerstørste brag af en spansk Tempranillo med magtfulde 15 % alkohol.
Med Mio de M.O. 2021 sniger den portugisiske stjernevinmager sig atter ind på spansk territorium, hvor han har opsnuset nogle fantastiske (og meget gamle!) vinstokke i Toro. Vi taler altså marker klos op ad Ribera del Duero....
Den solmodne powerfrugt fra 60 år gamle buskvine toppes med 24-26 måneders kældermodning, heraf imponerende 14 måneder på luksuriøse franske egetræsfade....
Det her er muskelkraft og elegance på et HELT andet niveau, end prisen antyder. Mio de MO er ikke uden grund en af Supervins absolut mest populære rødvine!
Et dejligt ”hyggeglas” og en flot ledsager til oksekød, lam, barbeque, gris, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Mio de M.O. Toro 2021?
Straks ved ophældningen funkler Mio de M.O. 2021 imponerende mørk og fedmefuld fra glasset... I næsen magtfuld med fuld skrald på den mørke brombærfrugt, sorte blommer, engelsk lakrids, knuste violer og vilde hindbær, der toppes med perfekt fadkrydrede strejf af mørkristet kaffe, kokos, røg og bourbonvanilje... Wauw. Har de proppet Ribera del Duero Reserva i flasken? På tungen fedmefuld og voluminøs med den herligste spanske cocktail af søde krydderier og mørktonede frugtlækkerier, der toppes med bøfvenlige fløjlstanniner i den minutlange finish. Rui rykker for vildt... Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Mio de M.O. Toro 2021 passer godt til...
Om Rui Roboredo Madeira

Producenten bag vinene fra Beyra er den anerkendte Rui Roboredo Madeira, som i 2011 overtog den vingård i landsbyen Vermiosa, som tilbage i 1987 gav ham sin debut som vinmager. Rui er opvokset i Douro-dalen, men har rejst hele verden rundt for at besøge vindyrkende regioner og lære om vinproduktion. Derfor var det ligesom at vende hjem for ham, da det endelig kunne lade sig gøre.
Vinmarkerne fra Beyra er blandt de højeste i hele Portugal og ligger omringet af bjerge. Et fantastisk sted med beliggenhed i hele 750 meters højde. Varme og solrige dage veksler med kølige nætter og morgener, hvilket giver druerne optimal balance mellem frugt og friskhed.
Rui er siden 1987 blevet en portugisisk superstjerne indenfor vinproduktion, og kombinationen af hans evner i kælderen og markernes placering er helt fænomenal. Han forsøger konstant at bringe innovation og nyskabelse til de ældgamle vinmarker, som ligger i og omkring Dourodalen.
Rui nyder velfortjent stjernestatus. Hans rødvine beviser igen og igen, at Portugals nordøstlige hjørne sagtens kan matche Toro og Ribera del Duero på den spanske side af grænsen. Hans vine er blevet Beira Interior-regionens flagskib. Rui råder over små 10 hektarer med vinmarker i Beira Interior D.O., hvorfra han producerer vine til serien Beyra Vinhos de Altitude.
Foruden vinene fra Beyra producerer Rui vine fra Douro D.O. som er verdens ældste officielle vinregion. Douro-floden glider igennem hele regionen og giver liv til alle de vinstokke, hvis druer anvendes i portvin såvel som i bordvin. I samme region ligger underregionen Douro Superior, hvor Rui har 17 hektarer på Quinta da Pedra Escrita. Vinhuset er i Ruis hænder blevet til et 8. generations familiejet vinhus. Samtidigt ejer han 12 hektar på Quinta de Fafide i samme region, hvor der også bliver lavet enkeltmarksvine. Det stopper ikke der. Rui Madeiras topanmeldte vine fra hans serie Castello d’Alba, som var hans første serie, han frigav som uafhængig vinmager, kommer nemlig også fra Douro D.O.
En mand som er født af landet og lever og ånder af naturen, som har en finger med i næsten alt der foregår i både Douro såvel som Beira.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage