Tilbage

Spanien

Mio de M.O. Toro 2021

1 fl. pr. stk.
169,95DKK
6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Spanien

Mio de M.O. Toro 2021

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

”Masser af power og fylde” – Mad & Monopolet
”Masser af modne mørke bær…” – WineWherever
”Masser af mørke noter af kaffe og chokolade” - Flaskehalsen
”Tonsvis af power, tørhed, peber og krydderier." - Houlberg

Godt nyt til alle fans af Ribera del Duero... Populære Mio de MO, "tonseren fra Toro", er endelig tilbage!

Selvom anmeldernes citater gælder udsolgte tidligere årgange, kan fans af Mio de MO roligt glæde sig til at blive blæst baglæns af nye trykbølger mørkfrugtet, fadkrydret Tempranillo... som en alt for dyr Ribera del Duero!

“2021 – Excellent Vintage” – DO Toro

I det perfekte topår 2021 begår Beyra-bagmanden, Rui Madeira, sit til dato nok allerstørste brag af en spansk Tempranillo med magtfulde 15 % alkohol.

Med Mio de M.O. 2021 sniger den portugisiske stjernevinmager sig atter ind på spansk territorium, hvor han har opsnuset nogle fantastiske (og meget gamle!) vinstokke i Toro. Vi taler altså marker klos op ad Ribera del Duero....

Den solmodne powerfrugt fra 60 år gamle buskvine toppes med 24-26 måneders kældermodning, heraf imponerende 14 måneder på luksuriøse franske egetræsfade....

Det her er muskelkraft og elegance på et HELT andet niveau, end prisen antyder. Mio de MO er ikke uden grund en af Supervins absolut mest populære rødvine!

Smagenote

Straks ved ophældningen funkler Mio de M.O. 2021 imponerende mørk og fedmefuld fra glasset... I næsen magtfuld med fuld skrald på den mørke brombærfrugt, sorte blommer, engelsk lakrids, knuste violer og vilde hindbær, der toppes med perfekt fadkrydrede strejf af mørkristet kaffe, kokos, røg og bourbonvanilje... Wauw. Har de proppet Ribera del Duero Reserva i flasken?  På tungen fedmefuld og voluminøs med den herligste spanske cocktail af søde krydderier og mørktonede frugtlækkerier, der toppes med bøfvenlige fløjlstanniner i den minutlange finish. Rui rykker for vildt... Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.

Anmeldelser af Mio de M.O. Toro 

93/100 Mad & Monopolet (årg. 2018)
"Tempranillo fra Madrid eller tæt på i hvert fald – Mio de M.O er en spansk fuldblodshingst med masser af power og fylde. Druerne kommer fra 60 år gamle vinstokke. I næsen har den duft af mørke koncentrerede bær, vanilje, espresso, eg og et hint af røg eller flæsk, som nogle vine fra Spanien kan have. I munden er den fyldig, varm, har bløde afrundede tanniner og en lækker smag af modne bær, vanilje og lakrids. Et godt glas som understreger, at der er kæmpe value for money at hente i vine som denne." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)

92/100 Winewherever, Rasmus Christensen  (årg. 2018)
"Fyldig, varm og krydret rødvin fra Toro, hvor de gamle solbeskindede vinstokke har vist deres værd. Den har masser af modne mørke bær, bitter mørk chokolade og en brændt tone der gør, at vinen vil passe virkelig godt til hårdt grillet fedtmarmoreret oksekød. En ret der kræver meget af en vin, og disse betingelse vil alle blive opfyldt af denne kraftfulde vin."

91/100 Verema  (årg. 2018)
“Dark cherry color... Good intensity on the nose with notes of ripe black fruit and at the same time fresh, spicy and finely aged. On the palate it has a good entry, a certain tanninity accompanies a mid palate of good acidity, powerful mid palate, present aging and medium persistence.”

91/100 "Best Spanish Wines" - Guia Intervinos (årg. 2017)

90/100 Gilbert & Gaillard (årg. 2017)
"Concentrated, young color (ruby). Delicate, woody, smoky vanilla nose with a background of crushed red and black berries. Spicy, woody but very easy to digest, the palate offers beautiful sun-kissed fruit, controlled concentration and a savory finish. The best is yet to come."

90/100 Flaskehalsen  (årg. 2018)
"Meget typisk Toro-stil. Mørk, tung, masser af mørke noter af kaffe og chokolade. På nippet til at være for mørk, for jeg savner lidt mere åbenhed." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 129,95)

Gold Winner – Mundus Vini (årg. 2018)

Gold Winner – Berliner Wein Trophy (årg. 2018)

4,5 Thumbs Up – Houlberg (årg. 2018)
"Duftmæssigt en varm og krydret vin … har nogle småbrændte og røgede elementer, godt med tørt træ, egetræ, grannåle samt en frugt af blåbær, brombær, blommer … måske lidt lukket i duften og virker rustik og varm i udtrykket. Der er saltlakrids, knust granit samt nogle fadnoter, som dog er meget afdæmpede, men det er lidt vanilje, kaffegrums og bitter, mørk chokolade.Smagen er både rund og varm … der er mørke bær, som får følgeskab af både sød finsk og tør engelsk lakrids. Frugten er blåbær, blommer med en vis kernebitterhed, gran, rimelig tørre og markant tanniner, der sætter sig på fortænderne. Der er ingen elegantier, men en ret robust og bondsk vin, der virkelig kommer buldrende med tonsvis af power, tørhed, peber og krydderier."

Et dejligt ”hyggeglas” og en flot ledsager til oksekød, lam, barbeque, gris, kraftige tapas og modne oste. Servér ved 16-18°C

Mio de M.O. 2021 er fremstillet på 100% Tempranillo, lokalt kendt under synonymet Tinto de Toro. Druerne håndhøstes fra en sandet og stenet enkeltmark med 60 år gamle vinstokke, der har overlevet den frygtede vinlus phylloxera.

Mosten gærer på temperaturstyret ståltank med 25 dages udtræk af farve, smag og tannin fra drueskallerne. Vinen får ekstra smagsdybde og elegant krydderi fra 14 mdrs. modning på franske egetræsfade. Til sidst afrundes vinen med 10-12 mdrs. flaskemodning før frigivelse.

Om Mio de M.O.

Den populære rødvin Mio de M.O. er et samarbejde mellem Marques de Olivara i Toro og den portugisiske stjerne-winemaker Rui Roboredo Madeira. Toro-regionen ligger i det nordvestlige Spanien, i smørhullet mellem Ribera del Duero mod øst og ”portvinsmarkerne” i Douro mod vest. Stilen ligner Ribera del Duero, men da Toro ligger længere nedstrøms Duerofloden, er klimaet varmere og Tempranillo-vinene ofte ekstra solmodne og kraftfulde.

Passer godt til

Grill

Okse

Gris

Kalv

Vildt

Lam

Ost

Tapas

Pasta

Hygge

Årgang 2021
Servering 16-18°C
Gemme potentiale 8-10 år fra høståret
Alkohol 15 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
169,95DKK
6 fl. pr. stk.
129,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

Vores vurdering

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter