



Valsanzo Ribera del Duero Crianza 12 Meses en Baricca 2020
DK’s bedste Ribera del Duero-køb har været udsolgt i mange måneder… Nu er bestselleren fra "Spaniens bedste vinproducent” endelig tilbage!
Vinjournalister, anmeldere og eksperter jubler over årgang 2020, der er tildelt den højest mulige bedømmelse fra Ribera del Dueros officielle konsortie. Frugten er ren verdensklasse!
Druerne håndplukkes fra op til 40 år gamle Tempranillo-buskvine på enkeltmarken Pago El Carril i 900 meters højde, og da Javier Rodriguez samtidig lader vinen gære med topmarkens naturligt forekommende gærstammer, får du ægte og unik terroirsmag i denne fadkrydrede top-Tempranillo.
Vi taler 12 måneder lang Crianza-lagring på kostbare nye franske 225 liters barriquefade. Kalder alle Ribera-fans. This is the real stuff… og til prisen et røverkøb!
Det er ti år siden Vivir el Vino hyldede Javier Rodriguez som "Spaniens bedste vinproducent", og mesteren der har arbejdet for Château Lafite-Rothschild har mildt sagt ikke mistet ”taget på” Tempranillo med tiden…
Ribera er det absolutte hotspot for rødvin i Spanien. I takt med populariteten skruer flere producenter desværre op for prisen, men hos Valsanzo får du endnu kanonlækker Crianza til sympatiske pris!
……
Nyd den til grillet rødt oksekød, lam, vildt, gryderetter og modne oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Valsanzo Ribera del Duero Crianza 12 Meses en Baricca 2020?
Ved ophældningen en klassisk mørk og intens kirsebærrød Ribera del Duero… Næsen lover lækker fadkrydret Tempranillo med masser af ristede krydderier , kaffe og chokolade, der får flot modspil af fuldmodne sorte kirsebær, violduft, engelsk lakrids, urter og fede blommearomaer... I munden en saftig, spicy og koncentreret smagsbombe! Fyldige, mørke bær smyger sig herligt om tungen, mens kompleksiteten fra de 12 måneders fadlagring på nye små franske barriquefade løfter oplevelsen til suveræne højder for prisklassen. Lakrids, læder, mokka og sweet vanillia spice... En stor Ribera del Duero fra 40 år gamle buskvine på enkeltmarken Pago El Carril... Wauw! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Valsanzo Ribera del Duero Crianza 12 Meses en Baricca 2020 passer godt til...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som en af Spaniens største rødvine er Tempranillo-flagskibet El Teso fra 140 år gamle ”præ-phylloxera” buskvine et vidnesbyrd om en vinmager med gigantiske aspirationer.
Javier Rodriguez er dog en ekstremt alsidig producent, der fremstiller vin i enhver prisklasse og fra stort set alle hjørner af Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat og Rueda... Listen fortsætter!
Javier etablerer sit vinhus Rodriguez Sanzo i 2003. Med streng fokus på kvalitet, terroir, økologi, biodynamik og bæredygtighed kan han allerede ti år senere lade sig fejre som ’’Spaniens bedste vinhus’’ af Vivir el Vino. Og succesen er ikke tilfældig.
Rodriguez har studeret ved UC Davis i Californien, og hans ekspertise inden for jordbundsanalyse har ført til konsulentarbejde for bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I kælderen går Javier Rodriguez til ekstremer for at optimere brugen af egetræsfade. Han rejser først til fadenes oprindelseslande, hvor han selv udvælger de bedste egetræer. To gange årligt kontrollerer han personligt, at træet opbevares og tørres korrekt, inden tønderne fremstilles efter hans strenge instrukser.
Som bevis for vinenes ekstremt høje klasse optræder Rodriguez Sanzo på listen over de 100 mest prisvindende vinerier i verden.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener