



Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero 2021 i trækasse
Elitens favorit, folkets favorit og Ribera del Dueros nok vildeste value tilbage med rekordflotte 96 point fra WineWherever i den nye årgang 2021, der fra officielt hold er tildelt den højeste klassifikation og hyldes af alle de store anmeldere…
Med flagskibet Bagus trodser Lopez Cristobal enhver prislogik og giver dig unik enkeltmarks-eliksir fra Pago de Manvirgos 85 år gamle Tempranillo-stokke. Der er næsten ingen drueklaser på hver vinstok, men de få der er, koncentrerer al næring og intensitet.
Derfor kan winemaker Galo Lopez blot mønstre i omegnen af 5.000 flasker af sin kongevin, som efter 14 måneder på de bedste franske og amerikanske fade giver baghjul til sine langt dyrere konkurrenter… Årgang efter årgang!
Leveres i originale trækasser ved køb af 6 flasker.
...
Den flotte vin går særdeles godt til lam, grillet oksekød, kraftige tapas, vildt og modne oste. Nydes ved 16-18°C
Hvordan smager Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero 2021 i trækasse?
Bagús 2021 præsenterer sig fed og mørklilla med kulsort kerne… Fra glasset stiger duften af Ribera del Duero med power, kompleksitet og elegance i ren verdenklasse! Fadlagringens luksuriøse slør af Valrhona-chokolade, ristede kaffebønner, engelsk lakrids og kokos smyger sig elegant om afgrundsdybe frugtnoter af blåbær, solmodne brombær, tørret viol, sorte blommer og hindbæressens... Smagen er ”next level” grandiøs med stor, kødfuld og perfekt fadkrydret bærfrugt, der fuldendes med urtet finesse, vibrerende kalkstensmineralitet og et perfekt tanninbid i den minutlange finale. Vi er nødt til at spørge igen-igen... Hvor stor Ribera del Duero tør du drømme om til langt under 500 kr.?!! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Brombær
Kokos
Vanilje
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Lopez Cristobal Bagus Ribera del Duero 2021 i trækasse passer godt til...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rødder tilbage til 1930’erne, hvor Lopez-familien begyndte at avle druer fra egne marker. I 1982 vendte tiderne i Ribera del Duero, hvor området efter tusinder år med vindyrkning fik sin egen DO. Det var et populært område at boltre sig i for både unge og gamle vinmagere, der prøvede kræfter med vindyrkning på det højtbeliggende plateau, der gennemskæres af Douro/Duero-floden. Den passionerede vinentusiast Santiago Lopez, som var uddannet inden for landbrug, solgte i starten udelukkende sine egne druer til andre producenter, men drømmen var en dag selv at kunne lave vin. Hans kone, Lola Cristobal, var ud af en familie, der dyrkede druer, og hun bistod ham i forfølgelsen af drømmen.
I 1994 tog Santiago López et stort spring, da han etablerede et ambitiøst og visionært vineri med vinproduktion fra egne druer og marker. Der blev foretaget store investeringer og lagt hårdt arbejde i udviklingen af vineriet. Snart var de klar til at producere vin selv. En drøm var nu opfyldt. I dag får de hjælp af sønnen Galo, der indgår i det kompetente og dedikerede team af winemakere.
Lopez Cristobal råder over 70 hektarer med vinmarker fordelt på 9 terroir-specifikke parceller omkring Roa de Douro. Huset fremstiller en komplet portefølje af topanmeldte Ribera del Duero-vine på Tempranillo-druen, der suppleres af lidt Merlot, Cabernet Sauvignon og ikke mindst den grønne drue Albillo, der må siges at være en kuriositet uden for området. Vinene er både elegante, powerfulde og velafbalancerede. Kort sagt: Vine med klasse. Cristobals vine udgør en smuk forening mellem moderne og traditionel Ribera og placerer sig et sted midtimellem.
I dag fortsætter fader og søn med at producere kvalitetsvine i den frodige Duero-dal langs floden af samme navn, og de bestræber sig konstant på at være innovative og forbedre kvaliteten på deres vin uden at gå for meget på kompromis med traditionen.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold