
Manzone Langhe Rossese Bianco Rosserto 2019
Ultrasjælden hvid Piemonte… endelig tilbage på lager!
Fra det ikoniske Barolo-terroir, Monforte d'Alba, kommer denne pragtfulde fadlagrede hvidvin. Et must-try for fans af Piemonte – og et spændende alternativ til burgundisk Chardonnay!
Trods sit kvalitetspotentiale i absolut topklasse er Rossese Bianco blandt Piemontes mest sjældne druer, alene grundet sortens meget lave høstudbytte.
Denne ambitiøse Rossese Bianco er opfostret med lang lagring på de fine gærrester som en stor Chablis, selvom mange nok nærmere forbinder navnet Manzone med 95 point Barolo-rødvin.
I hele verden findes der sølle 2 hektar Rossese Bianco (fordelt på bare 5 vinhuse!). Alligevel er de flotte og gemmeværdige hvidvine siden 2012 blåstemplet med deres egen officielle appellation, DOC Langhe Rossese Bianco. Glæd dig...
Nyd den til stegt fisk, grillede skaldyr, fjerkræ, cremede pastaretter og nøddeagtige oste. Servér ved 10-12°C
Hvordan smager Manzone Langhe Rossese Bianco Rosserto 2019?
Ved ophældningen sart gylden med friske citrusgrønne toner… Næsen drager dig ind med spændende og kompleks duft af acaciablomst, saltet citrus, orangeskal, våde sten, melon, fersken og honning, der giver plads til fine stejf af nødder, friskbagt brioche, røg, vanilje fra fadet… Vinen lander cremet og dirrende veloplagt på tungen, hvor smagen breder sig elegant og let krydret i munden. En pirrende mineralsk citrusfriskhed, lette urtenoter og stejf af tanniner løfter sig i finalen. Fremragende - og meget madvenlig hvidvin! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Manzone Langhe Rossese Bianco Rosserto 2019 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage