



Manzone Barolo DOCG Gramolere Riserva 2013 i trækasse
Manzones trøffelduftende Riserva-flagskib laves kun i absolutte topår... som 2013!!
Vinen fadmodner ekstra længe og flaskes først 60 mdr. efter høst, når den vilde power og energiske kompleksitet har samlet sig til et grædefærdigt smukt og harmonisk hele.
Barolo-eksperten Antonio Galloni hylder Cru Gramolere som ”Outstanding”, og terroiret har næppe nogensinde frembragt større Barolo end denne pragtvin.
Bemærk venligst: Vi er kun tildelt 10 originale 6 stk trækasser – først til mølle...
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C
Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno som en af de nærmeste naboer. Og Manzone-familiens vine holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie begyndte med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begyndte i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerede man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne var beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kunne leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resulatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.
Hvordan smager Manzone Barolo DOCG Gramolere Riserva 2013 i trækasse?
I glasset tæt og dyster for Nebbiolo. Næsen er eventyrligt skovbundsduftende og magnetisk mineralsk… med duft af tørrede roser, skovjordbær, hindbær og kirsebær, som går smukt i spænd med læder, trøffel, lakridspulver, kamfer, tobak, røget kød og mokka. Vinen lander smooth og elegant på tungen... Smagen breder sig kompleks ud i mundhylden, hvor den lækkert lakridsede og let fadkrydrede frugt klinger af med imponerende mineralitet samt en venlig men bestemt hilsen fra tanninerne. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Manzone Barolo DOCG Gramolere Riserva 2013 i trækasse passer godt til...
Hvordan er Manzone Barolo DOCG Gramolere Riserva 2013 i trækasse fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo fra den syd- og sydvestvendte ”Cru Gramolere” i Barolo-kommunen Monforte d’Alba. Mosten spontangærer gærer med hele 40 dages udblødning af drueskallerne, hvorefter Riserva-vinen lagrer hele 48 måneder på et mix af store slavonske fade samt 500-700 liters franske tonneaux-fade. Aftappet 60 måneder efter høst uden klaring og filtrering. Herefter flaskemodnet i yderligere 10 måneder før frigivelse til salg.
Druer
NebbioloOm Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.













