Manzone Barolo DOCG Gramolere Riserva 2013 i trækasse
Manzone Barolo DOCG Gramolere Riserva 2013 i trækasse
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”94 points. Fantastic ripe berries and cherries with chocolate, walnut and tar” - James Suckling
"94 points. With great length and viscosity, this fantastic ‘Riserva’ has decades of life ahead of it." - Owen Bargreen
“93 points. Plenty of tobacco, smoke, leather, licorice, menthol and spice” – Vinous
Manzones trøffelduftende Riserva-flagskib laves kun i absolutte topår... som 2013!!
Vinen fadmodner ekstra længe og flaskes først 60 mdr. efter høst, når den vilde power og energiske kompleksitet har samlet sig til et grædefærdigt smukt og harmonisk hele.
Barolo-eksperten Antonio Galloni hylder Cru Gramolere som ”Outstanding”, og terroiret har næppe nogensinde frembragt større Barolo end denne pragtvin.
Bemærk venligst: Vi er kun tildelt 10 originale 6 stk trækasser – først til mølle...
Smagenote
I glasset tæt og dyster for Nebbiolo. Næsen er eventyrligt skovbundsduftende og magnetisk mineralsk… med duft af tørrede roser, skovjordbær, hindbær og kirsebær, som går smukt i spænd med læder, trøffel, lakridspulver, kamfer, tobak, røget kød og mokka. Vinen lander smooth og elegant på tungen... Smagen breder sig kompleks ud i mundhylden, hvor den lækkert lakridsede og let fadkrydrede frugt klinger af med imponerende mineralitet samt en venlig men bestemt hilsen fra tanninerne. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Anmeldelser af Manzone Barolo DOCG Gramolere Riserva 2013
94/100 James Suckling
”A solid Barolo with fantastic ripe berries and cherries with chocolate, walnut and tar undertones. It’s full-bodied and very rich with chewy tannins and a long, flavorful finish.”
94/100 WineCritics.com
”Warm and enveloping, a Barolo with precise and direct hints of black cherries, black plums and burnt orange peel. Delicate and elegant thanks to the notes of medicinal herbs in the background. Medium-full body, rigid and vibrant tannins and a taut Italian finish. Nice now. Better from 2020 to 2028 and beyond."
94/100 Owen Bargreen
"The 2013 ‘Gramolere Riserva’ Barolo was aged for 54 months in large puncheons prior to bottling. The wonderful rose petal florals impress in the glass, as layers of pretty red fruits dance with smoky minerals on this fantastic bouquet. The palate shows a soft, seamless texture. Light tannins line the core of sour red fruits, with kumquat zest, black truffle and lighter white pepper tones on the palate. With great length and viscosity, this fantastic ‘Riserva’ has decades of life ahead of it. Drink 2022-2040- 94"
93/100 Robert Parker
“Only made in the best vintages, the Giovanni Manzone 2013 Barolo Riserva Gramolere is a dark and sultry expression, with loads of dark plummy fruit backed by a big dose of sweet oaky spice and smoke. The wine offers a big platform to aromas of black fruit, spice, tar and tobacco, rendering a more savory and earthy expression of Nebbiolo. This Riserva release of about 11,000 bottles also sees more time in glass, in addition to its 54 months in tonneaux, and therefore has had more time to soften and integrate. I'd say this wine is ready to drink straight out of the gate with a juicy steak and potato purée.”
93/100 Vinous
”The 2013 Barolo Riserva Gramolere is dark and brooding in the glass, with plenty of tobacco, smoke, leather, licorice, menthol and spice character. Stylistically, it is more extracted than the 2015s, some of which is the result of the year, but also a reflection of the approach that was common here in the recent past. Even so, this is a very pretty and distinctive wine.”
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Nebbiolo fra den syd- og sydvestvendte ”Cru Gramolere” i Barolo-kommunen Monforte d’Alba. Mosten spontangærer gærer med hele 40 dages udblødning af drueskallerne, hvorefter Riserva-vinen lagrer hele 48 måneder på et mix af store slavonske fade samt 500-700 liters franske tonneaux-fade. Aftappet 60 måneder efter høst uden klaring og filtrering. Herefter flaskemodnet i yderligere 10 måneder før frigivelse til salg.
Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno som en af de nærmeste naboer. Og Manzone-familiens vine holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie begyndte med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begyndte i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerede man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne var beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kunne leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resulatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.