
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2010
Giovanni Manzones vingård ligger i Monforte d'Alba, Piemonte. Giovanni er kendt som en stjerne i hele Piemonte regionen, ikke mindst for vine som denne Barolo.
Den samlede produktion for vinhuset er begrænset til blot 50.000 flasker. Her er virkelig tale om kvalitet over kvantitet og filosofien er klar; perfekt beliggende marker, lavt høstudbytte og respekt for de naturlige omgivelser.
Hos Manzone er alle vine ufiltreret for at bevare en så intensiv og autentisk smag som overhovedet muligt.
Barolo er kendt som vinens konge og kongernes vin. Det anmelderroste område huser mange af verdens mest omtalte og prestigefyldte vine.
Barolo Gramolere DOCG er lavet af Nebbiolo-druen. Høstet i begyndelsen af oktober og har gennegået maceration sammen med drueskinnet i 30/40 dage ved 28-31°C. Derefter lagring på store fade, 500/700 liter i 30 måneder.
I næsen kan man fornemme frugtige toner som kirsebær og hindbær med toner af krydderier i slutningen. Farven er lækker rubinrød og vinen fremstår med en cremet og fyldig tekstur i glasset. Smagen er varm og fyldig, og de mange tanniner pakker den elegante frugt pænt ind.
Ganske enkelt enestående vin der viser hvordan man både kan have saft og kraft i kombination med ynde og elegance - præcis som Barolo bør præsenteres.
Passer udmærket sammen med grillet kød, vildt og kraftige faste oste.
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2010 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.