
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2009
Denne Barolo vil du elske betingelsesløst!
Manzone Gramolere, lavet på Nebbiolo druen, hører hjemme i det kendte og respekterede distrikt Montforte d'Alba i Piemonte, Italien.
Næsen er intens, frugtrig og harmonisk med noter af kirsebær og hindbær.
Smagen er varm, fyldig og rund, og behagelige smagsnuancer matcher til fulde tanninerne, der er i perfekt balance. Eftersmagen er krydret og med efterklang af Balsamico.
Giovanni Manzones vineri, der har eksisteret siden 1925, fokuserer på høj kvalitet med et begrænset antal flasker pr. år. Hele deres grundige proces med vinificering går ud på at bevare den originale smag, der afspejler de gode jordbundsforhold.
Vinen kan drikkes nu, men udvikler sig positivt over de næste 10-15 år. Alkohol 14,5%. Server den gerne til steg, vildt eller vellagret ost.
Køb nu - der kommer ikke flere af årgang 2009!
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2009 passer godt til...
Om Manzone

Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno blandt de nærmeste naboer. Og Manzone-vinene holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie starter med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begynder i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerer man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne er beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kan leve af at producere vin i eget navn.
Manzone-familiens ekstremt stejle og højtliggende topmarker med meget gamle vinstokke giver naturligt lave høstudbytter af ekstraordinær høj kvalitet. Resultatet er nogle af de mest koncentrerede og gemmeværdige af alle Barolo-vine.
I markarbejdet hylder Manzone-familien bæredygtige og naturlige prinicipper, og vinplanterne dyrkes helt uden gødskning og brug af insektgift. I vineriet gærer vinen med terroirets og vinkælderens naturligt forekommende gærstammer, og der vinificeres på traditionel vis med langvarig udblødning af drueskallerne. Der tilsættes kun minimale koncentrationer af svovl, og vinene aftappes uden klaring og filtrering.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.