Manzone Barolo DOCG Bricat 2013
Manzone Barolo DOCG Bricat 2013
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Topanmeldt Barolo fra enkeltmark - ren verdensklasse!
Manzone sætter helt nye standarder i topåret 2013 – usædvanlig kompleks og velsmagende Nebbiolo.
Anmeldelserne matcher de verdensberømte nabovine fra Poderi Aldo Conterno – men til en brøkdel af prisen!
Smuk Barolo med duft af tørrede roser, sorte kirsebær, blommer, urter, tobak og kamfer. Smagen er koncentreret og lækker med silkeblød tekstur. Eftersmagen er særdeles lang og kompleks - med fine, ungdommelige tanniner. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
95/100 Antonio Galloni
”Dark cherry, plum, lavender, mint, wild herbs and smoke […] worderfully complete and full of allure”
94+/100 Robert Parker
”…dark and brooding with blackberry and tangy aromas of spice and smoky ash. This new release has a long life ahead.”
92/100 Wine Spectator
“…cherry, menthol, leather and tobacco flavors. A mineral note joins the mix as this plays out on the long finish.”
Anbefales til oksekød, lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C
Barolo Bricat 2013 er fremstillet på 100% Nebbiolo fra det anerlendte voksestedet ”Bricat” i Monforte d’Alba. Mosten gærer med 30-45 dages udblødning af drueskallerne, mens vinen modner på et mix af store botti-fade og 500 liters tonneaux-fade. Vinen er aftappet uden filtrering, og har modnet 10 mdr. på flaske før frigivelse.
Den familieejede producent Giovanni Manzone er beliggende i kommunen Monforte d’Alba, med berømte Poderi Aldo Conterno som en af de nærmeste naboer. Og Manzone-familiens vine holder tilsvarende højt niveau!
Husets historie begyndte med købet af ejendommen Ciabot del Preve i 1925. Manzone-familien begyndte i det små at producere egen vin omkring 1965, og i løbet af de næste par årtier investerede man fortløbende i nye parceller. Midt i 1980’erne var beholdningen af vinmarker - og efterspørgslen på Barolo – vokset så meget, at Giovanni Manzone kunne leve af at producere vin i eget navn.
Siden 2005 har sønnen Mauro hjulpet med ledelsen af firmaet, og i 2012 fulgte Mauros søster Mirella trop. Mauro og Mirella har begge gennemført ønologuddannelsen i Alba. Fra 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fordelt på de tre cru’er Gramolere, Bricat og Castelletto, fremstiller Giovanni Manzone ca. 50.000 flasker årligt.