La Magia Rosso di Montalcino 2023 ØKO

La Magia Rosso di Montalcino 2023 ØKO
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"93 point. En vin, der minder mere om Brunello end Rosso di Montalcino... Når nu druerne til denne vin reelt set kommer fra en Brunello-vinmark, kan man måske spørge sig selv, om vingården i virkeligheden ikke snyder sig selv ved at sælge den som Rosso. Det er i hvert fald Brunello-kvalitet! " – WineWherever (tidl. årg.)
“92 points. All the 15 hectares of vineyards are Brunello classified and so Rosso is a vintage decision, based on quality, challenges and potential” – Michael Godel (tidl. årg.)
“92 points. Deep and dark profile, it displays notes of black plums, blackberries, dates, wet earth and black tea leaves.” – WinesCritic (tidl. årg.)
“92 point. Skriger på en lækker pastaret" - Mad & Monopolet (tidl. årg.)
"91 points. A graceful, stylish, spicy wine ... From organically grown grapes.” - James Suckling
”A very challenging 2023 has caused estimated losses of 50% (or more) in some pockets across Toscana” – Jamie Goode
At være eller ikke at være… DOCG Brunello di Montalcino!
Samtlige 15 økologiske hektar hos Fabian Schwarz i Montalcino er godkendt til produktion af Brunello. Det giver vinmageren frihed til hvert år at udvælge de druer, der skal indgå i hans op til 1.400 kroner dyre, ikoniske Brunello-vine – og hvilke han i stedet vælger til sin Rosso di Montalcino.
I 2023 blev høsten i dele af Toscana dramatisk lav – flere steder under halvdelen af normalen. Derfor er vi ekstra glade for at kunne tilbyde et lille parti på kun 120 flasker af Fabians altid hurtigt udsolgte superkøb... Først til mølle!
Producenten med det meget passende navn ”La Magia” står bag denne fortryllende Rosso, der imponerer med masser af Sangiovese-fylde og næsten 15 % alkohol.
Hvem sagde Baby-Brunello?? Forskellen ligger alene i kældermodningen, som geniale Fabian Schwarz afkorter en smule, hvorved den elegant fadkrydrede frugt forbliver fyldt med ungdommelig charme!
Smagen af Brunello di Montalcino til Rosso-pris… Er det ikke det vi alle drømmer om?
Smagenote
La Magia Rosso di Montalcino 2023 præsenterer sig med dyb farve for Sangiovese – et vidnesbyrd om vinens intensitet... Næsen har både charme og personlighed med frugtmoden superduft af violer, blå blommer, saftmodne kirsebær, våd skovbund, knuste sten, cedertræ, fennikel og ristede kaffebønner… Lækker cremet og intens som seriøs Brunello på tungen. Den saftlækre Sangiovese-frugt begejstrer med sin perfekte kombination af fylde, power og fine, friske nuancer. Slubrende saftig i afslutningen der toppes med afstemte tanniner og luksuskrydderi fra fadlagringen. Det er måske en vovet påstand – men i glasset overgår den nemt flere Brunello-vine til langt højere priser! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Anmeldelser af La Magia Rosso di Montalcino 2023
91/100 James Suckling
“A graceful, stylish, spicy wine. The nose shows cinnamon, dried flowers, raspberries and strawberries. The attack is supple, with a light to medium body and crisp acidity. Crunchy tannins and a juicy finish overall, with a savory blood orange aftertaste. From organically grown grapes. ”
…
Tidligere årgange:
93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Mens vi må vente lidt længere på 2020 Brunellos frigivelse, er det en god anledning til at smugekigge på deres Rosso. Og der er faktisk stilistisk tale om en vin, der der minder mere om Brunello end Rosso di Montalcino. Parfumeret duft af tørrede blomster og urter. I munden
er den kontant med kraftfuld syre, fylde, alkohol, ungdommelige tanniner og vermouth-agtig bitterhed i afslutninger, som skaber godt med karakter. En vin, der ligesom Brunello, vil kunne udvikle sig over adskillige år. Når nu druerne til denne vin reelt set kommer fra en Brunello vinmark, kan man måske spørge sig selv, om vingården i virkeligheden ikke snyder sig selv, ved at sælge den som Rosso. Det er i hvert fald Brunello-kvalitet!
92/100 WinesCritic.com
“Deep and dark profile, it displays notes of black plums, blackberries, dates, wet earth and black tea leaves. Many black cherries and dark chocolate describe the secondary profile. Full body, incredibly polymerized soft tannins and velvety on the palate and a solid and compact finish of remarkable progression.”
92/100 Michael Godel
“All the 15 hectares of vineyards are Brunello classified and so Rosso is a vintage decision, based on quality, challenges and potential. Clearly wanting just to be consumed as witnessed by an amazing fruit quality, so substantial but there is tannin involved. A whole lot of precious tannin so do not sleep on keeping a few bottles for a few years.”
92/100 Mad & Monopolet
"Når Sangiovese er lavet korrekt, så er det den skønneste drue, der findes, og den kan have den skønneste duft og smag. Denne La Magia Rosso er et godt eksempel på en skøn rødvin. Duft af kirsebær, syltede blommer, mørke jordbær, “labre larver”, espresso og rosenblade. I munden er den livlig, fyldt med energi, fin frugtfylde og tanniner, som bare skriger på en lækker pastaret. 1 stk 199,95 – TILBUD v/ 6 fl. 139,95"
91/100 James Suckling
” Notes of cherries, currant bush, cedar and cardamom on the nose. Medium-bodied, focused and bright, with vibrant, crunchy tannins. Flavorful and nicely filled with fruit. From organically grown grapes. Drink now or hold.”
91/100 Vinous
"Vivid black cherry comes together with rosemary, sage, flowery underbrush and white pepper as the 2022 Rosso di Montalcino comes together in the glass. Decently ripe up front yet pure as can be, this displays lifted textures and ripe wild berry fruits underscored by brisk acidity. It tapers off with youthful tension, leaving a pleasantly bitter tinge and a coating of fine tannins to fade slowly”
90/100 Wine Enthusiast
“Made with organically farmed Sangiovese grapes, this opens with aromas of black-skinned berry, cedar and baking spice. The lithe, savory palate offers Marasca cherry, star anise and clove alongside fine-grained tannins.”
Nyd den til steaks, lam, kraftige pastaretter, pizza, antipasti, lyst kød, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på 100% Sangiovese, som Fabian Schwarz plukker fra samme højtliggende Montalcino-marker, der giver frugt til hans 98 point-Brunello. Gæringen sker på ståltank med frugtbevarende temperaturstyring, inden 9 måneders lagring på et mix af 2 år gamle 500 liters franske tonneaux-fade og store traditionnelle egetræs-botti.
Om La Magia
Fabian Schwarz laver i sandhed magisk Brunello. Men rent faktisk er navnet La Màgia afledt af ”magione”, der betyder hus. Den historiske bygning var oprindeligt sidste hvilested for pilgrimme på vej til klosteret i Sant Antimo. Fabian Schwartz, der er ønolog fra Italiens mest prestigiøse vinskole, overtog La Màgia fra sine forældre i 2011. Alle druer høstes fra én samlet vinmark, der dyrkes økologisk. Sydvendt eksponering og høj beliggenhed giver Sangiovese med en unik kombination af power og friskhed. I vineriet frembringer Fabian vine med ekstra parfume og klasse ved en langvarig udblødning af drueskallerne samt inklusion af hele drueklaser. Alle Brunello-vine modnes på delvist nye 500 liters franske egetræsfade (tonneaux). La Màgias absolutte flagskib, Ciliegio, stammer fra en unik Cru-parcel, der frembringer druer og vin med særlig koncentration. Anmeldelserne er i en klasse for sig, ikke mindst når de attraktive priser tages i betragtning. Vineriet drives i vid udstrækning på basis af solenergi.