Tilbage

Frankrig

Jean Gagnerot Corton Grand Cru Grandes Lolieres 2016

1 fl. pr. stk.
1.299,95DKK
6 fl. pr. stk.
999,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Mad og Monopolet

95 Point

Houlberg

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

94 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

Supervin.dk

Bestil inden

11 timer 12 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Frankrig

Jean Gagnerot Corton Grand Cru Grandes Lolieres 2016

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"96 point. Mineralitet, frugt og syre går op i en højere enhed - det er helt enkelt fremragende vin" - Mad & Monopolet

"95 point. Hvor er det enestående og elegant, så man kan ikke undgå at trække på smilebåndet" - Houlberg

"94 point. Kun omkring 1,4 % af vinproduktionen i Bourgogne er Grand Cru, så denne vin ligger øverst i appellationernes hierarki og tilmed i en topårgang.... I munden fornemmer man det terroir, der giver denne vin storhed." - WineWherever

"94 point. Klassisk bourgogne fra Corton med speederen helt i bund... Wine of the Week" - Vinexpressen

“Outstanding Vintage 2016 – Côte de Beaune” – Robert Parker Vintage Chart

Parfumeret Pinot Noir-power, skovbundskompleksitet og svævende elegance. Ja, nu er der Grand Cru Corton i glasset… Og det endda i årgang 2016, der med sine forrygende anmeldelser er jaget vildt af alle Bourgogne-fans!

Côtes de Beaunes eneste Grand Cru er opdelt i et hav af parceller og ”Les Grandes Lolieres” ligger perfekt placeret lidt midt på skråningen af Corton-højen. Her har Pinot Noir-stokke frit udsyn til solen, der giver det ypperste frugt man kan forestille sig i Bourgogne.

Jean Gagnerot forædler Grand Cru-frugten i kælderen med hele 20 måneders modning på 60 % nye egetræsfade, der løfter smagkompleksiteten og teksturen op på verdensklasse-niveau.

Som led i en større handel med Jean Gagnerot har vi forhandlet en pris på dette årgangskup, der skyder denne Grand Cru op i toppen af markedets vildeste Bourgognekøb.

Smagenote

Vinen præsenterer sig majestætisk i glasset med en koncentreret, mørk, kirsebærrød farve. Kompleks, blomsterparfumeret og svimlende elegant næse med regndryppende rosenblade, hindbær, røde kirsebær og solbær, der omfavnes af Grand Cru-lagringens luksuriøse fadkrydderier i form af tørret kød, læder, lakrids, nyristet kaffe, cedertræ og mineralsk skovbund. I munden lander ”Grandes Lolieres” med mageløs koncentration og en millimeter præcis frugt. Vinen svæver over tungen som var det flydende silke og kommer i mål med en endeløs eftersmag af mineralsk, fadkrydret frugt. Mesterlig Grand Cru fra den vidunderlige årgang 2016. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.

Anmeldelser af Jean Gagnerot Corton Grand Cru Grandes Lolieres 2016  

96/100 Mad & Monopolet
"
En vin som denne er årsagen til, at jeg elsker Bourgogne og Pinot Noir - det bliver næsten ikke bedre. Alt spiller efter min mening - duft af kirsebær, skovjordbær, vanilje, nellike, espresso, svampe og et lille hint af røget flæsk. I munden er den i perfekt balance, hvor mineralitet, frugt og syre går op i en højere enhed - det er helt enkelt fremragende vin. 1 stk 1299,95 / BEDSTE PRIS v/6 fl. 499,95"

95/100 Houlberg
"Sikke en duft ... moden og enestående med en lidt nonchalant samt dekadent aroma, sådan nærmest en kombination af palisanderskab, svampemix, skovbund, gammel læder og teaktræsolie. Der er modne kirsebær, kirsebærsauce, jordbær, cedertræ og en lakridseksplosion, som får aromaerne til at brede sig med et flot, afdæmpet, balanceret og luftigt aftryk, der er svær at slippe. Det er som om, at duften lige har et ekstra gear ... og man bliver så lidt overgearet. I munden er vinen mere rank, stringent og samtidig blød ... moden i frugten, men det er med syrligbitter frugt af hindbær, ribs, moreller og lyse blommer med alt i zen. Det har en intens, fin og flot syre med fokuseret og virkelig monsterlang smag ... hvor er det enestående og elegant, så man kan ikke undgå at trække på smilebåndet ... dermed 95 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 1.299,95 kr., mens prisen er 499,95 kr. ved køb af 6 flasker."

94/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Kun omkring 1,4 % af vinproduktionen i Bourgogne er Grand Cru, så denne vin ligger øverst i appellationernes hierarki og tilmed i en topårgang. Afdæmpet duft af røde bær, urter og skovbund. I munden fornemmer man det terroir, der giver denne vin storhed. Hård struktur,
fyldig krop med masser af sarte røde frugter, kraftfuld syre og en spændstig mineralitet, der giver en lang eftersmag med mange detaljer. Stilistisk hælder vinen til den kølige side, hvilket gør den ekstra indbydende at gå til. Og så har den en seriøsitet, der ikke er svær at få øje på." 

94/100 Rolf Madsen, Vinexpressen
"Wine of the Week. Klassisk bourgogne fra Corton med speederen helt i bund... Top lækker og en smule likorøs duft af kirsebær, rabarbersaft, kandis, et begyndende sprække af underskov og fernis. Intens, klassisk og struktureret corton, men samtidig elegant med en blød frugtsødme og finesse. Saftig bourgogne, der afsluttes af en gang opstrammende cashmere-tanniner og frisk syre. 94. Spottet hos Supervin til ca. 500 kr."

Servér denne Grand Cru til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremede oste. Nydes optimalt ved 14-16°C

Vinen er lavet på 100 % Pinot Noir, der høstes fra Côte de Beaunes eneste Grand Cru-mark, Corton. Denne vin er nærmere bestemt høstet fra parcellen, ”Les Grandes Lolières”, der med sin perfekte ”mid-slope” placering og østvendte orientering frembringer eventyrlig Pinot Noir som Jean Gagnrot plukker ved håndkraft. Inden gæringen koldmacererer druerne for at udtrække farve og smag. Selve gæringen foregår på temperaturregulerede ståltanke, hvor der gøres brug af hyppige overpumpninger af mosten og nedstemplinger af drueskallerne (pigeage) for at fremme udtrækket af farve, smag og tannin. Efter endt gæring omstikkes vinen til egetræsfade, hvor den modner i 20 måneder. Der anvendes 60 % nye fransk eg i modningsprocessen. De resterende 40 % er brugt 1-2 gange før.

 Om Jean Gagnerot

Velkommen til slaraffenland for bourgognefans!

Det er lykkedes vores indkøber at få fingre i endnu et større parti skatkammervine af Jean Gagnerots populære bourgogner, som vi trods de omsiggribende prisstigninger nu kan præsentere til rekordlave priser:

Kendte navne som Chablis, Meursault, Gevrey-Chambertin, Nuits-Saint-Georges og Corton i spændende selskab med vaskeægte valuevine fra Hautes Cotes de Nuits, Mercurey, Ladoix, Savigny-lès-Beaune, Viré-Clessé, Mâcon-Charnay og Fixin. Lutter klassevine i topform! Jean Gagnerot-vinene har hvilet under perfekte forhold i producentens kølige bourgognekældre.

Frem til årgang 2014 er vinene fremstillet hos Château de Corton-André, der er beliggende i topkommunen Aloxe-Corton. Producentens smukke slotsbygning er siden solgt til familien Frey, der driver ikoniske vinhuse som 100 point-producenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune 5. Cru Classé i Haut-Médoc.

Også rettighederne til den prestigiøse vinserie Jean Gagnerot har skiftet ejerhænder siden 2014, så basen nu er flyttet fra Corton til prominente Meursault. 

En af hemmelighederne bag topniveauet er det - selv for Bourgogne - ekstravagante kælderarbejde: 1 er Cru-vinene forkæles med lagring på op til 40-50% nye 228 liters burgundiske egetræsfade, mens kommunevinene typisk ligger på imponerende 20% helt nye fade. Samtidig er modningen skræddersyet til hver enkelt vin, således at fadenes alder og ristningsgrad nøje matcher terroirets og årgangens unikke karakteristika.

Fra elegant og læskende hyggebourgogne til himmerigsmundfulde af tårevædende kompleks Premier Cru – Jean Gagnerot er din garanti for top value!

Årgang 2016
Servering 14-16°C
Gemme potentiale +15 år fra høståret.
Alkohol 13,5 %
Indhold 75 cl
Lukketype Kork
Emballage 6 stk. papkasse
1 fl. pr. stk.
1.299,95DKK
6 fl. pr. stk.
999,95DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

96 Point

Mad og Monopolet

95 Point

Houlberg

94 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

94 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

Supervin.dk

Bestil inden

11 timer 12 min

og vi sender i dag!

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter