





Domaine Michel Rebourgeon Pommard Cuvee William 2022
114 års bourgogne-historie samlet i én sensationel special-cuvee fra Pommard!
James Suckling er ikke i tvivl om, at årgang 2022 er blandt de bedste årgange i Bourgogne i nyere tid… Der bliver med andre ord jagt om hver en flaske af denne mikroproduktion fra prestigefyldte Domaine Rebourgeon, der hylder husets vidunder-vinmager William Whitehead. Senest udråbt af Bourgogne Aujourd’hui til en af de 100 bedste i verdens mest populære vinregion.
”Cuvee William” er et unikum af en Pinot Noir, der høstes fra absurd gamle vinstokke på de to Pommard-marker, ”Les Perrières” og ”La Vache”. Faktisk var lige netop disse vinstokke blandt de første genplantinger i Pommard efter vinlusens hærgen i slutningen af 1800-tallet.
Det afspejler sig i glasset, hvor du øjeblikkeligt oplever en uforglemmelig power, mineralitet og kompleksitet. Derfor vælger William at modne vinen på – hold nu fast – 100 % nye franske egetræsfade i 18 måneder. Et modigt træk, men vinen kan bære det og har modningspotentiale til både et og to årtier i kælderen. Fadkrydderierne indhyller den elegante røde og mørke frugt uden på nogen måde at bliver for dominerende.
William Whitehead beskrives af flere vinjournalister som et regulært vingeni og han fremstillede sin første årgang i en alder af blot 18 år. Vinen laves kun i et kultlignende antal flasker og i fantomårgangen 2022 leverer William sin måske største vin til dato. Køb omgående!
Nyd den gerne til fjerkræ, fuglevildt, andebryst, svampe og charcuteri. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Domaine Michel Rebourgeon Pommard Cuvee William 2022?
Nyskænket fra flasken sejler vinen elegant rundt med en mørk og koncentreret Pinot Noir-farve. Næsen inviterer indenfor med en verdensklasse Pinot-duft, hvor man hurtigt mærker aftrykket fra de +100 år gamle vinstokke. Florale noter af roser og violer blander sig med både røde og mørke kirsebær, solbær, jordbær og brombær samt granatæble-kerner. Den fornemme frugt indhylles i luksuriøse fadstrejf af vanilje, karamel, mokka og chokolade. Vinen lander i munden med et ”kapow” og viser, hvorfor Pommard regnes for de mest intense og bredskuldrede bourgogne-vine. Den store power og smagsintensitet er balanceret til perfektion af William i kælderen og de 100 % ny eg er smukt integreret i vinen. Vinen kommer i mål med bøfvenlige tanniner, skovbundsmineralske undertoner og delikate fadstrejf. Et sandt mesterværk af den unge William, der viser hvorfor han af mange regnes som et vin-geni! Drik nu, eller gem 15-20 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Blåbær
Cedertræ
Røde kirsebær
Svampe
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Michel Rebourgeon Pommard Cuvee William 2022 passer godt til...
Om Domaine Michel Rebourgeon
“Top100 Vignerons de la Bourgogne” – Bourgogne Aujourd’hui
”The only drawback is that if you find a wine you like, you may not be able to get much of it.” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
Michel Rebourgeon er et lille familiedomæne, der ligger i hjertet af Pommard og har rødder helt tilbage til 1540. Spoler vi frem i tiden har det været kendt under ”Rebourgeon”-navnet siden starten af 1960’erne og i dag er det Michels datter, Delphine, som med sin mand Stephen har overtaget driften.
Lad det være sagt med det samme – det her er et helt unikt domæne og vi skal være glade for overhovedet at kunne liste flaskerne ud af Bourgogne. Indtil for ganske nyligt blev hele produktionen nemlig solgt gennem husets vinkælder eller på torvet i Pommard.
Det lille domæne har i alt 4,25 hektar fordelt på nogle af de bedste marker i Pommard, Volnay og Côte de Beaune, herunder ”Les Rugiens”, der af mange nævnes som en mark med Grand Cru-niveau. Derfor snakker vi små kultproduktioner på ganske få fade pr. mark og den samlede produktion løber kun op i 20.000 flasker.
Alt arbejdet i marken på egen hånd; beskæring, opbinding, grøn høstning, pløjning – ALT. I kælderen er der fokus på såkaldt ”gentle winemaking”, hvor druerne meget nænsomt bliver afstilket uden at bærrene knuses. Der gøres brug af såkaldt ”peristaltisk” overpumpning af mosten således, at mosten ikke bliver for hårdt behandlet. Mosten koldmacereres i omkring en uge og placeres ved hjælp af tyngdekræften i franske egetræsfade i 12-18 mdr. alt afhængigt af vinen.
Stephen og Delphine har siden deres overtagelse i midten af 1990’erne bragt vinene op på et ekstremt højt niveau. Ægteparret er så småt ved at lade sig pensionere og har derfor overdraget tøjlerne til deres søn, William Whitehead, der kaldes for Bourgognes svar på Franz Liszt (et kælenavn han har fået efter en af de største musik-talenter inden for klassisk musik). Han lavede sin første årgang i alder af bare 18 år og bliver af flere betegnet som et regulært vin-geni, hvilket naturligvis kun har bidraget til den hype, der ombærer Rebourgeon-vinene.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener