Heraclio Alfaro Rioja Crianza 2016
Heraclio Alfaro Rioja Crianza 2016
Supervin's unikke vingaranti
Vi tilbyder at tage vinen retur på vores regning og returnere hele betalingen - også for den første, åbnede flaske, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten. (maks. 1 md. efter levering)
Fra ejerne af verdensberømte Quinta Sardonia i Duero-dalen… Saftige og silkebløde Heraclio Alfaro er årets danske Rioja-nyhed.
Teamet bag Quinta Sardonia har taget medstifteren Peter Sissecks "tricks" med sig til Rioja, og de viser her, hvordan en lækker, velkrydret Tempranillo skal skæres.
Når råmaterialet samtidig er topdruer fra 40 år gamle vinstokke, i et af de største Rioja-år nogensinde, ja så resultatet ikke overraskende en gennemført fremragende Crianza!
Smagenote
Indbydende mørk kirsebærrød i glasset. Næsen er et herligt mix af frugt, floralitet og fad… fra fin violparfume til tørrede tranebær, saftige brombær og solmodne blommer, som går fornemt i spænd med kokos, vanilje, sød pibetobak og mokka fra fadlagringen. I munden silkeblød og frugtlækker med lidt læder, lidt sød balsamico og hele paraderækken af krydrede fadnoter, som vi alle elsker og håber på i en rigtig, rigtig god Rioja. Fremragende value! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Anmeldelser af Heraclio Alfaro Rioja Crianza 2016
90/100 James Suckling
”Bright summer berries and red-plum compote here. The palate has a very fresh and juicy feel with succulence and freshness at the finish.”
90/100 ProWein
“Blueberry, tobacco, pepper; Extract-rich, emery texture, puristic type, firm tannins”
90/100 Rasmus Christensen, Winewherever
"Ristede varme krydderier der blander sig med den frugtige og behagelige bløde krop. Her får du Rioja de fleste kan forstå."
95/100 “Outstanding” - Robert Parkers årgangstabel (Rioja 2016)
Nyd den gerne til lam, steaks, kraftige tapas, vildtkød, grillet gris og fjerkræ samt svampe og ost. Server ved 16-18°C
Vinen er fremstillet på et klassisk Rioja-blend af Tempranillo, Graciano og Garnacha (Grenache). Druerne håndhøstes fra 40 år gamle vinstokke i Rioja Oriental samt fra køligere marker 750 meter over havet overflade, nær højdedraget Sierra de la Hez.
I vineriet gennemgår frugten en streng sortering, så kun de bedste drueklaser og afstilkede druer finder vej til gæringstanken. Gæringen foregår temperaturstyret ved 25°C, så frugten bevares bedst muligt, mens 20 dages skindkontakt med skånsomme overpumpninger af mosten sikrer et afstemt udtræk af frave, smag og tannin. Vinen fuldendes ved 12 måneders modning på egetræsfade, som blødgører tanninerne og føjer krydret kompleksitet til den lækre frugt.
Om Bodegas Terras Gauda
Som ved et trylleslag blev Terras Gauda verdensberømt, da gruppen for 10 år siden overtog ikoniske Quinta Sardonia fra makkerparret Peter Sisseck og Jérome Bougnaud, der kendte hinanden fra mange års teamwork på Dominio de Pingus i Ribera del Duero.
Historien starter dog allerede i 1990, hvor Bodegas Terras Gauda bliver etableret i den berømte galiciske vinregion Rias Baixas. Vinene herfra opnåede hurtigt høj anerkendelse, og med den store efterspøgsel voksede vingården sig større og større. I 2002 købte Terras Gauda vingården Pittacum i Bierzo og i 2010 Quinta Sardonia i Duero-dalen. Sidste skud på stammen er Heraclio Alfaro, der råder over 30 hektar vinmarker med 40 år gamle vinstokke i det østlige Rioja.
Fælles for gruppens 4 vingårde er tårnhøje ambitioner og et kompromisløst fokus på terroirorienterede topvine, der efterhånden vader i lovord og flotte ratings fra de store anmeldere.
Passer godt til

Tapas

Svampe

Hygge

Kalv

Grill

Gris

Okse

Vildt

Lam

Ost