Dominio del Aguila Ribera del Duero Gran Reserva Hoyo Muerto "Dødens Mark" 2017 ØKO
Dominio del Aguila Ribera del Duero Gran Reserva Hoyo Muerto "Dødens Mark" 2017 ØKO
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“Hoyo Muerto 2017 is a special and exclusive wine of which we have made a single barrel for our friends at Supervin.” – Dominio del Aguila
”Hoyo Muerto”. "Dødens mark". En unik Ribera del Duero-forestilling forbeholdt ganske få Ribera del Duero-fans. Den ikoniske 100 points kult-producent har nemlig kun lavet ét enkelt fad svarende til 264 flasker af denne utrolige vin, der trumfer alt, hvad vi nogensinde har set.
Vinen bærer det drabelige tilnavn ”dødens mark”, da druerne kommer fra en af de mest ekstreme og kolde enkeltmarker i Ribera del Duero, hvor temperaturerne kan komme ned på -15 grader, hvilket i spanske sammenhænge er ganske uhørt. Det kølige mikroklima sikres af en dyb og mørk fyrretræsskov samt iskolde vinde fra bjergkæden ”Sierra de la Demanda”, der tilsammen giver en ganske langsom modning af druerne. Det er derfor også den absolut sidste parcel, som høstes hvert år hos Dominio del Aguila.
Den 0,42 hektar lille dræber-mark er plantet i 1959 af Jorge Monzons bedsteforældre, Eusterio og Jose María. Her står hovedsageligt Tempranillo, men også små mængder af den sjældne og eftertragtede hvidvinsdrue, Albillo Mayor, der også indgår i Aguilas hvidvinsflagskib.
Vinen gennemgår en helt ubegribeligt krævende modningsprocess som du kan læse i detaljer længere nede. Vi taler fodtrampning af hele drueklaser to gange om dagen i næsten 3 uger, hvorefter vinen modnes i 60 måneder på franske egetræsfade efter langsom gæring i Aguilas underjordiske kældre. Resultatet er en Gran Reserva i samme luksusklasse som de ikoniske 100 points-vinen, Peñas Aladas og Canta La Perdiz.
Alle flasker står hos os nu, så Robert Parker får ikke mulighed for at trykprøve 100-points potentialet. Den uforglemmelige Ribera del Duero-oplevelse er forholdt Supervins trofaste kunder. Skål!
Smagenote
Den vilde Gran Reserva sejler dyster og majestætisk rundt i glasset med en dyb blommerød farve. ”Hoyo Muerto” åbner forestillingen med den vildeste Ribera-duft af violer, røde roser, chokoladedyppede solbær, brombær, kirsebær og saftige blommer, der indhylles i mineralsk skovbund, nymalet arabica-kaffe, vanilje, cedertræ, cigarkasse og trøfler fra den 60 måneder lange luksusmodning. Vinen rammer tungen med den pureste og silkebløde Ribera del Duero-frugt som følge af den langsommelige gæringsproces. Smagen domineres af Tempranillo’ens mørke frugt, men man mærker også det friske og florale indspark fra de grønne Albillo-druer. Endeløs finish med tårevædende kompleksitet i form af selvopløsende, silkefine tanniner, udsøgte fadkrydderier, nuanceret powerfrugt og burgundisk skovbund… En eksklusiv Ribera del Duero-oplevelse kun forbeholdt Supervins vinfans – drik mesterværket nu eller gem det +20 år fra høståret.
Anmeldelser af Dominio del Aguila Hoyo Muerto 2017 ”Dødens Mark”
Ingen anmeldere har fået mulighed for at smage vinen, da alle flasker står i vores kælder.
Nyd uforglemmelige Gran Reserva til det bedste lam eller krogmodnet oksekød du kan finde! Alternativt kan du matche den med and, vildt, sortfodsskinke samt modne oste. Serveres ved 16-18°.
”Hoyo Muerto” 2017 er hovedsageligt skabt på Tempranillo og suppleret med små mængder af hvidvinsdruen, Albillo Mayor, der står samplantet på den mikroskopiske 0,42 hektar lille parcel, som har fået tilnavnet ”Hoyo Muerto”. Vinstokkene er plantet i 1959 af Jorge Monzons bedsteforældre, Eusterio og Jose María. Den lille vinmark i La Aguilera er plantet i ekstreme 845 meter over havet og er omgivet af en dyb og mørk fyrretræsskov, hvor storke bygger rede i kronerne. Skoven er med til at skygge for solen og bremse modningen af druerne, hvilket også skyldes de iskolde luftstrømme fra Sierra de la Demanda, der løber igennem Ribera del Duero.
”Hoyo Muerto”-marken er den sidste, der overhovedet bliver høstet hos Dominio del Aguila, der beskriver det som en decideret udmattende proces så krævende er udvælgelsesprocessen undervejs. De to druesorter, Tempranillo og den grønne Albillo Mayor, vinificeres sammen for at få opnå en bedre gengivelse af terroiret. Hele drueklaser anbringes i cementkar, hvor de fodtrampes i cirka 14 dage – et kvarter hver morgen og eftermiddag. Den fine most bliver herefter anbragt i et brugt fransk egetræsfad i Aguilas underjordiske kældre, hvor den gennemgår både alkoholisk og malolaktisk gæring. Herefter bliver vinen omstukket til et andet egetræsfad, hvor den modner i vanvittige 60 måneder inden manuel flaskning. Vinen er aftappet uden klaring og filtrering. Produktionen begrænser sig til 264 almindelige flasker + 8 magnumflasker.
Om Dominio del Aguila
Dominio del Aguila – husk navnet! – har på få år præsteret, hvad ingen hidtil troede muligt: at opnå Parker-ratings på niveau med de mest legendariske navne i Ribera del Duero. Ingen nævnt, ingen glemt! Dominio del Aguila blev grundlagt i 2010, og drives af parret Jorge Monzón og Isabel Rodero.
Aguila er et nyt familieejet vineri i den idylliske landsby La Aguilera, i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer fra en lang række af vinmagere, så der er dyb tradition for vin i hans familie. Jorge er ønologuddannet på universiteter i både Bordeaux og Bourgogne, Frankrig – og har årelang erfaring fra hhv. Domaine de la Romanée-Conti og Bodegas Vega Sicilia. Spanske vine i indiskutabel verdensklasse...
Dominio del Aguila besidder 30 hektar af rigtig gamle vinstokke, hvor mange er langt over 50 år og nogle helt op til 150 år gamle. Størstedelen af deres vinstokke bliver dyrket certificeret økologisk og med et konstant øje for at skåne og bevare naturen bedst muligt. Jorge flirter med biodynamiske principper, hvor han i stedet for at bruge sprøjtemidler bruger urtesafter, som afskrækker utøj på vinstokkene.
Jorge og Isabel, hans kone, efterlever et ”artisinal winemaking”-koncept. I stedet for nye og effektive metoder til at afstilkning og presning af druer bliver mosten trådt ud med menneskefødder, stadig på stilken. Alt hvad de gør er en ”homage” til naturen og de gaver den giver - og altid med tradition for øje. Den malolaktiske gæring foregår ”En Barrica”, og derefter bliver vinen fadlagret i op til 50 måneder for visse vine. Gæringen foregår i de gamle 15. århundredes gallerier, som er blevet lavet om til vinkældre. Vingården er også blevet renoveret fra sin tidligere triste tilstand til en vingård, som nu summer af liv.
I samme ånd som druedyrkningen bliver vinen hverken filtreret eller klaret, før den bliver flasket. Visionen er at producere intense, sejlivede og elegante vine, som også skal kunne nydes nu.