Tilbage

Gorka Izagirre G22 2020

Klik/Tryk for at zoome

1 fl. pr. stk.
249,95 DKK
6 fl. pr. stk.
189,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93 Point

Flaskehalsen

92 Point

James Suckling

92 Point

International Wine Report

92 Point

Din Vinguide, Thomas Rydberg

UGENS GODT KØB

Din Vinguide, Thomas Rydberg

92 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

HØJ GENKØBSFAKTOR

Rolf Madsen, Vinexpressen

92 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Guia Peñin

Mine Yndlingsvine Uge 16: NYHEDEN

René Langdahl

⭐4,0

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Gorka Izagirre G22 2020

På lager - 1-2 dages leveringVingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

Beskrivelse:

"93 point. Snyd ikke dig selv for denne skjulte perle af en vin! " - WineWherever
"93 point. Her er vinen lagret på gærresterne – på den metode, der hedder Lías Finas. Det giver en anden kompleksitet og dybde, som nærmest minder om lidt fadpræg." - Flaskehalsen
“92 points” – International Wine Report
"92 point. UGENS GODT KØB" - Din VinGu
ide
"92 point. Masser af hurra-spjæt og flot koncentration for en vin i det prisniveau. Bravo" - Vinexpressen
"92 point. Nyt, spændende og utrolig lækkert." - Mad & Monopolet
“91 points” – Guia Peñin
”It’s full and leesy with bright acidity and excellent persistence. Great value, too!” – International Wine Review
“Totally original and a benchmark for continental Biskaiko Txakoli” – Decanter
"Det burde blive det næste spanske hit på de danske breddegrader" - Rene Langdahl (Om vinene fra den baskiske appellation Txakoli)
  
G22...? Nej, det er ikke et jægerfly, men derimod et brag af en baskisk hvidvins-nyhed, der er klar til at give dig en mindblowing smagsoplevelse.

Præcis lige så stor som den du kan få oven på vineriet. Her ligger nemlig den 3-stjernede Michelin-restaurant, Azurmendi, der også ejes og drives af Gorka Izagirre.

Gorka Izagirre er Baskerlandets førende vinhus, beliggende lige uden for den nordspanske by, Bilbao. Her har de siden 2005 arbejdet stenhårdt på at udbrede kendskabet til baskisk vin ved at hellige sig den lokale hvidvinsdrue, ”Hondarrabi Zuri”.     

G22 er en kultvinslignende lille produktion, som sammensættes af håndselekterede druer fra to unikke vinmarker, der blot bliver til to små tanke - deraf navnet. Vinstokkene bliver badet i Bilbaos morgensol og afkølet af Atlanterhavets kølige havbriser i løbet af aften- og nattetimerne.

Mineralsk og aromatisk som Sancerre. Frugtintens á la Mosel-Riesling og toppet af med Chablis-typiske toaststrejf fra 8 måneders modning på de fine gærrester. Det her er 3-stjernet Michelin-klasse. Det giver vi vores unikke smagegaranti på!

Smagenote

Vinen sejler rundt i glasset med en elegant gylden farve. Liflig og indsmigrende næse med modne pærer, gule æbler, lemon curd og hvide blomster, der går over i mere eksotiske noter af mango og gule stenfrugter. Slyng vinen i glasset og du vil straks mærke toast og brioche fra den lange modning på gærresterne. Det dufter simpelthen himmelsk! Vinen smyr sig om tungen med en fyldig og cremet frugt, der samtidig balanceres af en herlig citrusfriskhed. ”G22” munder ud i en lang eftersmag med nøddekomplekse nuancer af ristede mandler, urtede fennikel-strejf og en udsøgt kalket mineralitet. Den 3-stjernede Michelin-verdensklasse er også til stede i vinene. WOW! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.   

Anmeldelser af Gorka Izagirre G22 2020

93/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Baskisk specialitet lavet på den lokale Hondarribia Zuri drue med de karakteristiske små og kompakte klaser. Herfra kommer en intens vin, med moden frugt i retning af gule blommer og blodappelsin. Cremet og fyldig i munden og med en levende høj syre, der skaber masser af energi i denne spændende vin. Den slutter af med en note af saltsyltede citroner som giver den et kæmpe løft. Snyd ikke dig selv for denne skjulte perle af en vin! "

93/100 Flaskehalsen
"Faste læsere her på Flaskehalsen ved, at jeg har en usædvanlig svaghed for hvidvine fra Baskerlandet i Spanien. Det er især de af vinene, der er så rene, friske, syreprægede og insiterende, at det prikker på både tungen, i kinderne og i hjerneskallen, når man er ved at nå bunden af flasken. G22 fra højt anerkendte Gorka Izagirre er en lidt anden oplevelse. Her er vinen lagret på gærresterne – på den metode, der hedder Lías Finas. Det giver en anden kompleksitet og dybde, som nærmest minder om lidt fadpræg. Alt sammen er velskabt og fornemt, men det betyder også, at man tillader en mere behersket syre og friskhed. Det er lidt som at se en fodboldkamp uden lyd. Man kan sagtens blive grebet af det, man kan sagtens følge med – men der mangler prikken over i’et. Normalpris kr. 249,95 – Set til kr. 129,95"

92/100 James Suckling 
"Hints of fine macadamia nuts, lemon zest, green apples and mineral to the nose. Bright and broad on the palate with a very zesty quality to the acidity. Bone-dry and textured with a delicious saline twist to the delicious finish."

92/100 International Wine Report

92/100 "Ugens Godt Køb" - Din VinGuide
"Vin på den lokale drue hondarrabi zerratia. Mørk i farven hvilket snyder for stilen er meget kølig med hvide ferskener, blomster, citrus og lyse krydderier. En spændende atypisk vin med en flot intensitet og længde. Bestemt anbefalelsesværdig. Supervin | 130 kr. Tilbudspris"

92/100 "Høj genkøbsfaktor" Rolf Madsen, Vinexpressen
"Imødekommende, yeasty og let reduktiv duft af grønne grene, krudt, skifer, masser af citrus, kiwi og græs. Slank med et underspillet sur lie-præg, der får den til at virke uhyre elegant og tilbagelænet. Masser af hurra-spjæt og flot koncentration for en vin i det prisniveau. Bravo.. 92 Spottet hos Supervin til ca.130 kr."

92/100 Mad & Monopolet
"
Spansk vin fra det nordlige Spanien omkring "Baskerlandet". Det er nyt, spændende og utrolig lækkert. I næsen har den noter af blomster, friske pærer, Granny Smith-æbler, grapefrugt og fersken. I munden er den læskende, let syrlig og med en fin frugtfylde. Spændende glas. 1 FL. 249,95 / BEDSTE PRIS V/ 6 FL. 129,95"

91/100 Guia Peñin

"Mine Yndlingsvine Uge 16: NYHEDEN" - René Langdahl
"Bliver vinen god af den rigtige adresse? Måske. G22 bliver lavet i kælderen under den trestjernede restaurant Azurmendi lidt øst for Bilbao og druen bag er den sjældne hondarrabi zerratia. Det smager af regnvåde bakker med havudsigt. Ekstremt bærmepræget duft, fermenteret sellerisaft, kandiseret pomeloskræl, syren råber og skriger, vrider sig i munden, man mærker den lige med det samme. Bitterheden er også markant på den gode måde, skaldyrsvin, fiskevin med citrussaucer, ren og syngende. Mere en mundvin end næsevin."

4,0 Vivino (176 bedømmelser, 17/05-2023)

.....

Ratings tidl. årg.

92/100 Decanter
”The heroes of Hondarrabi Zerratia (Petit Courbu), a grape variety that definitely provides more intense aromas and a very harmonious expression, while keeping a genuine Basque expression. Shows evidence of lees ageing, while keeping amazing freshness. Totally original and a benchmark for continental Biskaiko Txakoli, very different to its Atlantic cousins.”

92/100 International Wine Review
”Showing aromas and flavors of mature apple, pear, citrus and a hint of honeyed spice, the G22 has an especially appealing mouth feel. It’s full and leesy with bright acidity and excellent persistence. Great value, too! 100% Hondarrabi Zerratia destemmed, macerated, pressed and fermented followed by 8 months sur-lie with battonage for the first 3 months. Bottled 12 months after harvest. 13% alc.  Gorka Izagirre was established in 2005 by Michelin Star Chef Eneko Atxa and his uncle, Gorka Izagirre. Today, Gorka’s son Bertol Izagirre manages the winery, and José Ramón Calvo is the winemaker.”


90/100 Robert Parker
The 2019 G22 wears the subtitle "Lías Finas" (fine lees) on the label, which illustrates the long aging sur lie to give it aging potential and more oomph. It's a varietal Hondarrabi Zerratia, the local name for Petit Corbu, and it has a less-reductive nose than the eponymous Gorka Izagirre from this same vintage, with notes of bread dough and yeasts intermixed with citrusy sensations. The palate surprises me because it feels a little light; but these wines often change and seem to put on weight with time in bottle, as I could see tasting the 2016 from a magnum next to this. The mouthfeel is dry with some stony austerity, and it finishes with an almost salty twist. This should do well with food. 30,000 bottles produced. It was bottled in May 2020.”

Vinen er helt eminent til alle former for fisk og skaldyr, sushi og lette fjerkræsretter samt sprøde sommersalater, asparges og milde oste. Servér ved 8-12 grader.

Vinen er fremstillet på 100 % af den lokale, baskiske druesort, Hondarribi Zerratia. Gorka Izagirre hører til den baskiske DOC, Bizkaiko Txakolina. Ved ankomst til vineriet bliver alle druerne lagt i en beholder, der fyldes med kuldioxid i, hvor drueskallerne ligger i 12 timer med mosten og trække smag og struktur. Mosten adskilles fra drueskallerne ved hjælp af en såkaldt blærepresse. Herefter gærer vinen på to ståltanke, hvorefter den modner i 8 måneder med de fine gærrester. Der gennemføres hyppigt battonage (omrøring af de fine gærrester), der er med til at give en cremet og blød hvidvin med skønne noter af toast og ristede mandler. 

Om Gorka Izagirre

”The best in Basque white wine”

I 2005 tog den nu 3-stjernede Michelin-kok Eneko Azurmendi en beslutning med sin onkel om at starte et pioner-projekt – både for baskisk gastronomi, men også for vindyrkning. Missionen var at booste dyrkningen af lokale druesorter og lave unikke terroir-vine fra de op til 30 % stejle marker lige uden for Bilbao by.

Gorka Izagirre hører til den baskiske appellation D.O. Bizkaiko Txakolina, der blev etableret tilbage i 1994 og dækker omkring 250 hektar vinmarker med blot 69 registrerede producenter. Gorka Izagirre er med sine 42 hektar klart den førende og mest succesfulde i området. Hovedrollerne indtages af de tre sjældne druesorter, Hondarrabi Zuri, Hondarrabi Zerratia og Hondarrabi Beltza (rød), der bliver taget under kyndig behandling i kælderen af winemaker, José Ramon Calvo.

Han råder over ”state of the art” teknologi og faciliteter i kælderen, der blandet andet giver ham mulighed for at vinificere druerne til de forskellige vine plot for plot. Han praktiserer en ”low intervention”-filosofi og lader terroiret tale for sig selv. Alle vinene tilbringer mindst 4 måneder i kontakt med de fine gærrester og nogle endda helt op til 20 mdr.

Med Decanter-ratings på helt op til 96 points og en perlerække af topanmeldelser til hele deres portefølje af vine, er Gorka Izagirre ikke bare lykkedes med at skabe verdensklasse i Michelin-køkkenet, men også i vineriet nedenunder.

Passer godt til

Tapas

Sushi

Pasta

Fisk

Orientalsk

Hygge

Fjerkræ

Skaldyr

Ost

Salat

Servering 8-12°C
Gemme potentiale 8-10 år fra høståret.
Alkohol 13 %
Indhold 75 cl
1 fl. pr. stk.
249,95 DKK
6 fl. pr. stk.
189,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
Anmeldelser

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

93 Point

Flaskehalsen

92 Point

James Suckling

92 Point

International Wine Report

92 Point

Din Vinguide, Thomas Rydberg

UGENS GODT KØB

Din Vinguide, Thomas Rydberg

92 Point

Rolf Madsen, Vinexpressen

HØJ GENKØBSFAKTOR

Rolf Madsen, Vinexpressen

92 Point

Mad og Monopolet

91 Point

Guia Peñin

Mine Yndlingsvine Uge 16: NYHEDEN

René Langdahl

⭐4,0

Vivino

Supervin's unikke vingaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering). Læs mere her.

Fri fragt v. køb for 1.000,00 mere

Fri fragt!

Køber du for 1000,00 kr. samlet, så sender vi gratis vinen til din hoveddør!

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Lignende produkter