



Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2017
Udsolgt i månedsvis efter uafgjort mod Ornellaia. Nu er det supertoscanske superkøb endelig tilbage i flot form!
Do Ut Des opnår kultstatus på rekordtid, da det store italienske vinmedie, Winescritic.com, giver vinen samme rating som 1500 kroners kultvinen Ornellaia i forrige årgang.
Mange store anmeldere af italiensk vin har allerede testet den nye Do Ut Des 2017, og der er bred enighed om, at Fontalpino gentager bedriften med en ny økologisk supertoscaner i absolut topklasse.
Det er en imponerende vin, som hele verden efterspørger. Vinhandlere overalt på kloden sælger Do Ut Des pga. dens unikke value... Vi kan kun opfordre alle fans af toscansk rødvin til at slå til, før den populære vin igen er udsolgt.
Nyd den til lam eller saftigt oksekød med urter, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2017?
Nyskænket sejler Do Ut Des 2017 herligt mørk og fedmefuld rundt i glasset... Allerede i næsen genial med generøs charmeduft at tørrede violer, mynte, røg, sorte kirsebær og solbær, der følges komplekst fadkrydret på vej af cigarkasse, ristede kaffebønner og et strejf af chokolade... Smooth og imponerende powerfuld på tungen, hvor den lækre økofrugt går overbevisende i spænd med toscanske urter, stenet mineralitet og udsøgte krydderier fra den lange lagring på franske fade. Bøfvenlige tanniner løfter eftersmagen det sidste nøk op i seriøs verdensklasse...Toplækker! Drik nu, eller gem + 15 år fra høståret.
Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2017 passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold