Montepulciano

VALGTE FILTRE: Drue: Montepulciano
12 produkter fundet - Bedste pris vises altid først

Farve og smag

Montepulciano er en blå drue, der er globalt værdsat for dens bløde smag, stærke farve og behageligt mængde syre. Denne rødvin menes at være mere ligetil end Chianti-vinen, for at sammenligne med en vin fra nabo-regionen, og er umiddelbart bedst nydt i sin unge modenhed og gerne i sammensætning med mad. Druen giver rødvinen en fantastisk dyb og mørk farve, som passer til den fyldige smag af frugt og bær, som typisk kendetegner den italienske vin. Vinen kan aldres i egetræ og derved få forskellige aromaer herefter som f.eks. lakrids, kakao eller mokka. Hvis vinen aldres på regulær vis bibeholder den mere sin oprindelige essens af bær i både sure og søde varianter.

Montepulciano er godt til smagfulde retter

Som andre klassiske italienske vine er Montepulciano rødvinen god til de fleste typer af retter. Længe har den været kendt som en perfekt pizza-vin, men senere har man indset at dens lette tilgængelighed gør den optimal til retter med en god del substans (fedt). Du kan matche den med fine retter af kød og lækre tilberedte grøntsager eller du kan servere den til en hjemmelavet ciabatta-burger med svampe. Den runde smag af frugt og bær, sammenkoblet med den mindre fremtrædende garvesyre tilsiger sig en titel som en vin, der er kompatibel med enhver slags ret. Typisk vil den passe sig rigtig godt sammen med klassiske italienske krydderier som oregano, timian, Rosmarin, balsamico o. lign.

Duftnoter for Montepulciano

En klar sødme af frugt og bær er kendetegnet for denne vin. Vinen aldres ofte i forbindelse med egetræ, hvorfra man typisk vil finde aromaer som kommer fra træ. De mest fremtrædende dufttyper af bær og frugt er mørk kirsebær og blommer, som oftest vil have følge af spor af blomst. Andre repræsenterede frugtige aromaer vil være blåbær, hindbær og brombær.

Montepulciano stammer fra Adruzzo regionen, Italien

Montepulciano druen er den anden mest udbredte rødvinsdrue i Italien, lige efter Sangiovese. Den er særligt repræsenteret i vinene fra den italienske østkyst, hvor den også ses i større grad på de lokale vinmarker. Tidligere har den været anset for at være en pizza-venlig vin, men har fået sin renæssance efter flere producenter af vinen har opdaget dens smukke farve og kraft, når den har lagret i 4 år eller mere.

Montepulciano er den anden mest udbredte vin

Montepulciano rødvin er folkets vin fordi den står for en masse værdier, som italienerne sætter pris på. Italienerne er blevet overvundet af dens lette tilgængelighed og den alsidig tilgang til mad. Oprindelsesstedet for vinen er fattigt og druen har været med til at forsøge store dele af regionen i gennem mange år.