
Damilano Barolo Lecinquevigne DOCG 2021 - Halvflaske
En stor Barolo med historisk vingesus – skabt på et superblend fra fem af områdets største vinmarker: Brunate, Cerequio, Liste, Raviole og Cannubi!
Belønnet med 95 point fra James Suckling… så er niveauet – og ikke mindst forholdet mellem pris og kvalitet – banket helt på plads!
Mens hypen i dag samler sig om Barolos enkeltmarksvine, minder sublime Damilano Lecinquevigne 2021 os om, hvorfor Barolo helt frem til 1970’erne og 1980’erne typisk blev skabt som blends på tværs af flere Cru’er og kommuner.
Fordelen ved den gamle filosofi er, at den dygtige vinmager – ved at lade flere marker supplere hinanden – kan smage sig frem til en mere balanceret og i sidste ende mere komplet og harmonisk Barolo.
Hos Damilano sker modningen ligeledes efter traditionelle foreskrifter. Lecinquevigne modner 24 måneder på store, italienske og franske egetræsfade med en kapacitet fra 2.000 til 10.000 liter. Her søger en kontrolleret mikrooxidation for at blødgøre tanninerne og fremme vinens kompleksitet – uden at forstyrre de fem terroirs unikke karaktertræk.
Damilano-familien har siden slutningen af 1800-tallet været blandt de toneangivende producenter i Barolo. I dag viderefører fjerde generation arven – med Lecinquevigne som ultimative signaturvin, der ved at blande druer fra flere topmarker udtrykker essensen af familiehusets stil.
Fik vi nævnt at anmelderne regner 2021 for historisk stor i Barolo? Læs lige disse årgangsbedømmelser...
“Barolo 2021 vintage rating – 5 out of 5” – Decanter
”Barolo 2021 – Excellent to Exceptional Vintage” – Wine Scholar Guild
“Barolo 2021 – Superb Vintage” – Wine Enthusiast
“Extraordinary – The 2021 vintage can be grouped with 2001, 2010 and 2016 as one of the best since the start of the new millennium" – Robert Parker
"2021 - These are wines that every Barolo lover should have in their cellar.” – Kerin O'Keefe
“The 2021 Barolo vintage is looking like a landmark year.” – James Suckling
"Two thousand twenty-one is a superb vintage for Barolo…" – Antonio Galloni
...
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam, svamperisotto, kraftige pastaretter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager Damilano Barolo Lecinquevigne DOCG 2021 - Halvflaske?
Damilano Lecinquevigne 2021 præsenterer sig elegant kirsebærrød med en begyndende teglstenstone nær glassets kant… Næsen lover en stor og klassisk Barolo skabt på topfrugt fra fem historiske enkeltmarker. I den sublime 2021-årgang lokker duften med intense aromaer af kirsebær, tranebær og skovjordbær, der smukt forenes med florale strejf af tørrede roser og appelsinskal. Et par slyngture i glasset åbner op for komplekse nuancer af mynte, balsamico, røg, tjære, skovbund og knuste sten... I munden fremstår Lecinquevigne harmonisk og fornemt balanceret – med vibrerende friskhed og faste tanniner, der omslutter den vidunderligt bærsaftige, frugtdrevne kerne. Vinen forener på eksemplarisk vis finesse og struktur med klassiske Barolo-noter af læder, tørrede urter og skovbund i eftersmagen. En fremragende Barolo i traditionel stil – med både charme, kompleksitet og lagringspotentiale i en af områdets største årgange længe. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Smagenoter
Herbes de Provence
Rose
Røde kirsebær
Svampe
Tjære
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Damilano Barolo Lecinquevigne DOCG 2021 - Halvflaske passer godt til...
Hvordan er Damilano Barolo Lecinquevigne DOCG 2021 - Halvflaske fremstillet?
Damilano Barolo DOCG Lecinquevigne 2021 er fremstillet på 100 % Nebbiolo, som Damilano selekterer fra 40 år gamle vinstokke fordelt på de fem sydøstvendte enkeltmarker Brunate, Cerequio, Liste, Raviole og Cannubi. Vinen spontanfermenterer i 15 dage med terroirenes naturligt forekommende gærstammer på ståltank, hvorefter yderligere 10 dages maceration med skallerne sikrer et seriøst udtræk af aroma, farve og tanniner uden at gå på kompromis med druens naturlige elegance. Efter endt gæring modner vinen i 24 måneder på store, italienske og franske egetræsfade med en kapacitet fra 2.000 til 10.000 liter. Her sørger en kontrolleret mikrooxidation for at blødgøre tanninerne og fremme vinens kompleksiteten – uden at forstyrre de unikke karaktertræk fra de fem terroirs. Efter fadlagringen tappes vinen på flaske og lagrer yderligere 12 måneder i kælderen før frigivelse.
Druer
Nebbiolo