





Cougnet-Weber Champagne Cuvée Fût de Chêne Brut
Fadlagret flagskibs-Champagne… KUN 300 FLASKER PRODUCERET!
Hvis du gransker markedet for fadlagret Champagne, så vil du opleve, at de som regel ligger et pænt stykke over vores pris på denne Cuvée fra Cougnet-Weber. Læg dertil, at denne Champagne høster flotte 93 points fra mester-sommelieren, Andreas Larsson, ja så har du et ekstremt sjælden value-køb fra verdens ultimative centrum for mousserende vine.
I glasset får du en dyb og kompleks champagne med stor frugtpower kombineret med toast, vanilje, bagekrydderier fra den luksuriøse fadlagring. Vi har købt 90 flasker svarende til næsten en tredjedel af den lille mikroproduktion. Du skal være hurtig, hvis du skal have fingrene i dette unikum!
Nyd den flotte Champagne som et festligt alternativ til stor hvid bourgogne: til stegt fisk og skaldyr, sushi, kaviar, lyst kød i cremet sauce, trøfler. Servér ved 8-12 °C.
Hvordan smager Cougnet-Weber Champagne Cuvée Fût de Chêne Brut?
Cougnet-Webers top Champagne pryder glasset med smuk let gylden farve… En uimodståelig duft strømmer op med hindbær, skovjordbær, saltet grapefrugt og nyskårne æbler inden af fadet for alvor træder i kraft med ristede nødder, havregryn og smørdryppende brioche-brød. På dette stadie er det ganske enkelt umuligt at holde glasset fra munden… Champagnen lander i munden med en fantastisk cremet mousse og dyb frugtfylde, der på harmonisk vis balanceres af en frisk citrus og mineralske strejf af våde sten. Lang og fadkompleks eftersmag med vanilje, kagedej og bagekrydderier. Sjælden fadlagret Champagne fra mikroproducent. Drik nu, eller gem 8-10 år.
Smagenoter
Citron
Røde kirsebær
Smør
Vanilje
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Cougnet-Weber Champagne Cuvée Fût de Chêne Brut passer godt til...
Om Cougnet-Weber
Champagne Cougnet-Weber, som vi finder i landsbyen Verneuil på højrebredden af Marne-floden, bygger på over 100 års familietradition inden for fremstilling af vin og vintønder. Det er dog først i 1990, at Sylvie og Philippe Cougnet tager den store beslutning om at producere champagne i eget navn.
Familiens 2 hektar vinmarker er beplantet med de 3 klassiske champagnedruer i proportionerne 70% Pinot Meunier, 15% Pinot Noir og 15% Chardonnay. Alle champagner er bæredygtigt certificerede (HVE og VDC), hvilket fremmer planternes sundhed og i sidste ende druernes og vinenens kvalitet.
Grundet de sydskrånende markers orientering med solen laver Cougnet-Weber champagner med en karakteristisk fyldig, frugtig og kraftfuld smagsprofil, som grundet overvægten af rødvinsdruerne Meunier og Pinot Noir ofte gemmer på fine rødfrugtede aromaer som hindbær, jordbær og rabarber.
I kælderen strækker flaskemodningen sig over minimum 3 år, altså betydeligt længere end mindstekravet, og tilmed modner nogle af vinene på egetræsfade, der tilfører yderligere finesse, komplekstet og dybde til smagsoplevelsen.
Familien fremstiller årligt 18.000 til 20.000 flasker fordelt på porteføljens 6 specifikke champagner - alle i eksklusiv kvalitet. Den stærkt begræsende produktion gør det urentabelt for familien at investere i egne vinpresser og gæringstanke. I stedet presses druerne i Verneuils lille Saint-Vincent-kooperativ, der ledes af Philippe Cougnet selv. Med blot fire medlemmer er sammenslutningen en lille familie, hvor det er let af tilpasse alle medlemmers ønsker og behov for vinificeringen. Cougnet-Webers champagner fuldendes dog i familiens egen vinkælder, hvor alle flasker modnes og færdiggøres med remuage, degorgering og emballering.
I kulissen venter datteren Justine, der med det forestående generationsskifte sikrer kontinuiteten i Cougnet-Webers lille, men eksklusive produktion, hvor kvalitet og bæredygtighed går hånd i hånd.
Vindata
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener