Champagne Cougnet-Weber, som vi finder i landsbyen Verneuil på højrebredden af Marne-floden, bygger på over 100 års familietradition inden for fremstilling af vin og vintønder. Det er dog først i 1990, at Sylvie og Philippe Cougnet tager den store beslutning om at producere champagne i eget navn. Familiens 2 hektar vinmarker er beplantet med de 3 klassiske champagnedruer i proportionerne 70% Pinot Meunier, 15% Pinot Noir og 15% Chardonnay. Alle champagner er bæredygtigt certificerede (HVE og VDC), hvilket fremmer planternes sundhed og i sidste ende druernes og vinenens kvalitet. Grundet de sydskrånende markers orientering med solen laver Cougnet-Weber champagner med en karakteristisk fyldig, frugtig og kraftfuld smagsprofil, som grundet overvægten af rødvinsdruerne Meunier og Pinot Noir ofte gemmer på fine rødfrugtede aromaer som hindbær, jordbær og rabarber. I kælderen strækker flaskemodningen sig over minimum 3 år, altså betydeligt længere end mindstekravet, og tilmed modner nogle af vinene på egetræsfade, der tilfører yderligere finesse, komplekstet og dybde til smagsoplevelsen. Familien fremstiller årligt 18.000 til 20.000 flasker fordelt på porteføljens 6 specifikke champagner - alle i eksklusiv kvalitet. Den stærkt begræsende produktion gør det urentabelt for familien at investere i egne vinpresser og gæringstanke. I stedet presses druerne i Verneuils lille Saint-Vincent-kooperativ, der ledes af Philippe Cougnet selv. Med blot fire medlemmer er sammenslutningen en lille familie, hvor det er let af tilpasse alle medlemmers ønsker og behov for vinificeringen. Cougnet-Webers champagner fuldendes dog i familiens egen vinkælder, hvor alle flasker modnes og færdiggøres med remuage, degorgering og emballering. I kulissen venter datteren Justine, der med det forestående generationsskifte sikrer kontinuiteten i Cougnet-Webers lille, men eksklusive produktion, hvor kvalitet og bæredygtighed går hånd i hånd.
Læs mere ↓Champagne Cougnet-Weber, som vi finder i landsbyen Verneuil på højrebredden af Marne-floden, bygger på over 100 års familietradition inden for fremstilling af vin og vintønder. Det er dog først i 1990, at Sylvie og Philippe Cougnet tager den store beslutning om at producere champagne i eget navn.
Familiens 2 hektar vinmarker er beplantet med de 3 klassiske champagnedruer i proportionerne 70% Pinot Meunier, 15% Pinot Noir og 15% Chardonnay. Alle champagner er bæredygtigt certificerede (HVE og VDC), hvilket fremmer planternes sundhed og i sidste ende druernes og vinenens kvalitet.
Grundet de sydskrånende markers orientering med solen laver Cougnet-Weber champagner med en karakteristisk fyldig, frugtig og kraftfuld smagsprofil, som grundet overvægten af rødvinsdruerne Meunier og Pinot Noir ofte gemmer på fine rødfrugtede aromaer som hindbær, jordbær og rabarber.
I kælderen strækker flaskemodningen sig over minimum 3 år, altså betydeligt længere end mindstekravet, og tilmed modner nogle af vinene på egetræsfade, der tilfører yderligere finesse, komplekstet og dybde til smagsoplevelsen.
Familien fremstiller årligt 18.000 til 20.000 flasker fordelt på porteføljens 6 specifikke champagner - alle i eksklusiv kvalitet. Den stærkt begræsende produktion gør det urentabelt for familien at investere i egne vinpresser og gæringstanke. I stedet presses druerne i Verneuils lille Saint-Vincent-kooperativ, der ledes af Philippe Cougnet selv. Med blot fire medlemmer er sammenslutningen en lille familie, hvor det er let af tilpasse alle medlemmers ønsker og behov for vinificeringen. Cougnet-Webers champagner fuldendes dog i familiens egen vinkælder, hvor alle flasker modnes og færdiggøres med remuage, degorgering og emballering.
I kulissen venter datteren Justine, der med det forestående generationsskifte sikrer kontinuiteten i Cougnet-Webers lille, men eksklusive produktion, hvor kvalitet og bæredygtighed går hånd i hånd.