
Broccardo Barolo San Giovanni 2021
“The 2021 Barolo vintage is looking like a landmark year.” - James Suckling
"Two thousand twenty-one is a superb vintage for Barolo…" - Antonio Galloni
"The 2021 vintage can be grouped with 2001, 2010 and 2016 as one of the best since the start of the new millennium" - Robert Parker
"2021 - These are wines that every Barolo lover should have in their cellar.” - Kerin O'Keefe
95 POINTS FRA JAMES SUCKLING – Wow, Broccardo har uden et sekunds tvivl skabt den største årgang nogensinde i vidunderåret 2021! Alle hans Barolo’er vælter sig i den ene vanvittige toprating efter den anden.
Her får du yndefuld og elegant Barolo fra det der anses for Broccardos bedste Cru-terroir i Monforte d’Alba, og årgang 2021 var intet mindre en perfekt for de ellers hårdt prøvede Barolo-producenter. Man oplevede helt optimale betingelser uden ekstreme hedebølger, hvilket betød, at Nebbiolo-druerne fik lov til at modne i perfekt tempo, hvilket sikrede en flot struktur, friskhed og delikate aromaer.
Glæd dig til en komplekst krydret og supermineralsk Barolo med røg, trøfler, skovbund og kaffenoter ulmende under den uimodståeligt saftige bærfrugt fra mikroproducentens omkring 35 år gamle Nebbiolo-vinstokke.
Vil du opleve, hvor stor Barolo kan blive uden at koste en herregård? San Giovanni leverer indiskutabel Cru-kvalitet i årgangen, ALLE fans af Barolo har sukket efter.
Kælderpotentialet er i denne årgang 2021 kun yderligere forhøjet, men prøv lige at åbne en flaske nu – San Giovanni smager pragtfuldt allerede!
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam med urter, and, italienske simreretter, pasta, svamperisotto, trøfler og modne tørre oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Broccardo Barolo San Giovanni 2021?
San Giovanni Barolo 2021 står lys som en bourgogne i glasset, dog med Nebbiolo-druens særprægede teglstens-touch langs kanten. I næsten er man dog ikke i tvivl om, at der er kæmpe Barolo i glasset og du bombarderes med en lamslående lækker drømmeduft af tørrede roser og tranebær, saftdryppende kirsebær, blå blommer, trøfler, rosmarin, kamfer, cedertræ og kaffekrums... I munden lander vinen med årgangens elegance og yndefulde balancer, der dog stadig har en god portion frugtpower fra de eminente Cru-terroir! Det er stort, men samtidig uhyre elegant. Hele herligheden kulminerer i en smuk finish, hvor frugtens charme, fadets krydderier og terroirets gådefulde mineralitet hæver helhedsindtrykket op i indiskutabel verdensklasse. Største San Giovvani Barolo nogensinde! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Smagenoter
Blåbær
Chokolade
Jordbær
Rose
Tjære
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Broccardo Barolo San Giovanni 2021 passer godt til...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.