





Broccardo Barolo I Tre Pais 2017
I Tre Pais gør det igen… Hvor mange år i træk skal den hemmelige familieproducent Broccardo levere så flot Barolo så billigt - før alle danske Nebbiolo-fans opdager, at her er noget helt særligt på færde!
Godt det samme… for med under 3 hektar vinmarker, laver mikroproducenten kun nok til en heldig lille skare!
Navnet I Tre Pais hentyder direkte til, at vinen får sine Nebbiolo-druer fra tre udvalgte Barolo-subzoner, der tilsammen kommer flot rundt om alle de kvaliteter, der gør Barolo til en indiskutabel verdensklassevin.
Et bomstærkt bud på årgangens bedste Barolo-køb.
Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Nyd gerne den lækre Barolo til saftigt oksekød, lam, vildt, svampe, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Broccardo Barolo I Tre Pais 2017?
I glasset præsenterer I Tre Pais 2017 sig smuk transparent kirsebærfarvet med et elegant skær af teglsten nær glassets kant... Næsen lover klassisk Barolo på et seriøst niveau! Herlig kompleks duft parfumerede blomster, tørrede tranebær, citrus, kirsebær og saftige jordbær, der går smukt i spænd med de helt rigtige Barolo-noter af tørrede urter, kamfer, te, tjære, røg, svampe og stenet mineralitet…. Vinen rammer tungen i perfekt balance. Saftig, indsmigrende og koncentreret. Silkeagtig smooth med herligt faste og madvenlige tanniner i den mineralske og komplekst urtede eftersmag. Textbook Barolo – og super value!
Broccardo Barolo I Tre Pais 2017 passer godt til...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.