



Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2018 i trækasse
Monforte d’Alba i verdensklasse... Der er dømt seriøs Barolo-power med årgangens bedst bedømte vin fra den sydvendte enkeltmark Bricco San Pietro - hos både James Suckling og WinesCritic.com!
Baroloen fra Bricco San Pietro (Sankt Peters mark) kombinerer Monforte-baroloens klassiske maskuline aromaer af grafit, tjære og tobak med en elegant, indsmigrende rød bærfrugt: Barolo, når det er allerbedst!
Ved køb af 6 flasker leveres vinen i original trækasse.
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam med urter, and, italienske simreretter, pasta, svamperisotto, trøfler og modne tørre oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2018 i trækasse?
Allerede ved ophældningen præsenterer Barolo’en sig flot og tæt i glasset... Næsen har masser af power og kompleksitet med intense aromaer af roser, tranebær, tørrede kirsebær og blommer, som efter et par slyngture åbner op for lidt appelsinskræl samt dybere noter af tjære, urter, lakridspulver, kamfer, og ristede kaffebønner… I munden flyder vinen fed og fyldig med en berusende frugtpower, der bæres oppe af madvenlige tanniner og en frisk mineralitet. Imponerende finish med spændende mineralske anstrøg af underskov, trøfler og fugtig bark. Kæmpestor Barolo – og en ægte terroirvin! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2018 i trækasse passer godt til...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.