



Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2014 i trækasse
Wauw, den lader vi lige stå… Her har du en af årgangens allerbedste Barolo-vine ifølge James Suckling!
Kvaliteten er alt andet end et tilfælde. Denne enkeltmarksvin fra Bricco San Pietro (Sankt Peters mark) kombinerer Monforte-baroloens klassiske maskuline aromaer af grafit, tjære og tobak med en elegant, indsmigrende rød bærfrugt: Barolo, når det er allerbedst!
I kælderen foræles familien Broccarods flagskib med en helt unikt og meget kompleks fadmodning. Vi taler 24 måneder på både moderne franske og traditionelle slavonske egetræsfade, der i alder svinger fra helt nye til 10 år gamle. Og som i volumen varierer fra lille størrelse til 6000 liter!
Resultatet er tårevædende komplekst og spændende.... Det her er Barolo på et niveau, hvor meget få konkurrenter kan være med. Og endnu færre når du tager prisen med i betragtning! Efter snart 10 år på fad og flaske er niveauet allerede fænomenalt… Barolo-fans, Glæd jer!
Nyd den til fedtmarmoreret oksekød, lam med urter, and, italienske simreretter, pasta, svamperisotto, trøfler og modne tørre oste. Server ved 16-18°C
Hvordan smager Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2014 i trækasse?
Ved ophældningen smuk, smuk med mørk kerne og moden teglstenskant… Næsen strømmer dig komplekst og koncentreret i møde med tørrede roser, tranebær, modne kirsebær, violer og de herligste vildblomster med spændende strejf af mandarin, fadkrydderier, trøffel, kaffe, kamfer, tjære og lidt lakridspulver… På tungen først blød og imødekommende. Frugten og kompleksiteten bygger intenst og vidunderligt nuanceret op med forrygende smaglag på smagslag. Monforte-mineraliteten og jordede noter som underskov, trøfler og fugtig bark skinner powerfuldt igennem i den lange finish, hvor elegante tanniner og en madvenlig friskhed tager stikker hjem... Vi giver Suckling ret. Det her er en af årgangens absolut størst Barolo-vine! Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Broccardo Barolo Bricco San Pietro 2014 i trækasse passer godt til...
Om Broccardo

”Broccardo har i en årrække taget det ene veltimede skridt efter det andet i retning af toppen af vinproducenter.” – Flaskehalsen
Vin og value i verdensklasse… Broccardos store internationale gennembrud er en realitet!
Ved Decanter World Wine Awards 2024, med over 18.000 deltagende vine, finder førende eksperter efter gentagne blindsmagninger frem til verdens 50 bedste vine.
Med imponerende 97 point klarer Broccardos Barolo Bricco San Pietro 2020 (som en af kun fire italienske rødvine!) cuttet til ”Best in Show Top 50 wines”.
Familien Broccardo har lavet vin med base i prestigiøse Monforte d’Alba siden 1900. I dag drives det lille vinhus af de tre søskende Filippo, Laura og Federica, som har fordelt opgaverne mellem sig som følger: Federica passer vinmarken og kældrene. Laura fungerer som eksportmanager, mens Filippo er winemaker.
Familiens 13 bæredygtigt dyrkede hektar spreder sig over fire Cru-vinmarker i kommunerne Monforte d’Alba, Barolo og Novello. På enkeltmarkerne Paiagallo, Ravera og San Giovanni dyrkes udelukkende Nebbiolo, mens Bricco San Pietro leverer Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og Arneis i topkvalitet.
I kælderen har Filippo fokus på frugten, som han flytter helt rem i smagsbilledet ved primært at benytte store, smagsneutrale fade. Alle Broccardos Barolo-vine fra enkeltmark laves efter samme recept, så vinenes terroirmæssige karakteristika og forskelligheder træder frem med fascinerende tydelighed.
Glemmes må hverken den elegante og ferskenaromatiske hvidvin ”Langhet”, skabt på den piemontesiske druespecialitet Arneis, eller Broccardos Barbera d’Alba ”Best Buy” med navnet La Martinella!
Vil du have seriøs Barolo og andre terroirtypiske piemontevine, vel at mærke uden at skulle ofre en formue, er det svært udpege en bedre leverandør end familien Broccardo.