Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2022
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2022
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"92 point. Okay - hands down - denne er nok den bedste Ripasso, jeg har smagt til prisen - det holder bare. Flot, flot, flot! ... I munden er den fyldig, så du er ikke i tvivl om, at der er powerfrugt her" - Mad & Monopolet
"92 point. Zeni bliver ved med at levere høj kvalitet for hver en krone ... En vin med tyngde og tilstedeværelse." - WineWherever
”91 points. Full-bodied, juicy and creamy with a subtle sweetness to the chocolatey fruit.” – James Suckling
"91 point. STOLT OG FIN RIPASSO... Zeni gør det ret dygtigt, når det mørke og fyldige Ripasso-udtryk bliver søgt i denne vin fra det klassiske Valpolicella-område. Det er faktisk ret klassisk over hele linjen" - Flaskehalsen
"90 point. Der er fortsat fedme, fylde i smagen af blommemarmelade og kirsebærsauce med pæn varme og solskin ... masser af smag og vellyst, så 90 point." - Houlberg
Amarone-koncentreret Ripasso… DK’s bedste Ripasso-køb imponerer med stor power og flot blåstempling fra selveste James Suckling!
Sammenholder man alle James Sucklings bedømmelser af Ripasso-vinene fra den nye årgang 2022, rangerer Zeni Ripasso Valpolicella Superiore aktuelt i TOP10 med flotte 91 point. INGEN anden vin på listen kan du opleve for under 100 kroner!
Sammen med Zeni er vi gået på kompromis med indtjeningen og viser nu, hvordan Amarone-koncentreret og anmelderrost TOP Ripasso med op til 12 måneders fadlagring smager. Vel at mærke til samme pris som dagligvarebranchens billig-Ripasso'er (af pænt sagt jævn kvalitet).
Denne nyhed skriver historie: Under normale omstændigheder ville tilbudsprisen v. 6/ fl. være kr. 139,95 (og kampagneprisen v. 6/ fl. kr. 119,95). Familien Zeni er dog dybt imponerede over Amarone-salget i Danmark, og nu går danskerhuset ved Gardasøen benhårdt efter at revolutionere Ripasso-markedet.
Vi giver dig Supervins Unikke Garanti på markedets absolutte Best Buy!
Smagenote
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2022 præsenterer sig fed og mørklødet i glasset... Næsen er et rent overflødighedshorn af indsmigrende bærfrugter og luksuriøse krydderier. Tørrede violer, sorte blommer, saftige kirsebær med chokoladeovertræk, brombær, rosiner, urter, kaffe, kanel og lakrids nærmest vælter frem og gør det umuligt at holde glasset fra munden… Smagen holder igen fuld smæk på den bløde og intense frugtfylde, mens fadlagringen fuldender eftersmagen med søde krydderier og perfekt afstemte tanniner. Ganske enkelt et brag af en Ripasso… Zenis bedste, so far? Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Anmeldelser af Zeni Ripasso Valpolicella Superiore 2022
92 point - Mad & Monopolet
"Okay - hands down - denne er nok den bedste Ripasso, jeg har smagt til prisen - det holder bare. Flot, flot, flot! Skøn duft af kirsebær, brombær, mørk chokolade, dadler, Earl Grey-te og lakrids. I munden er den fyldig, så du er ikke i tvivl om, at der er powerfrugt her - men flot pakket ind i skønne tanniner. Sæt den til porchetta eller nogle gode stykker gris, så er der fuldt hus. 1 fl. pr. stk. 169,95 / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk. 79,95"
92 point - WineWherever, Rasmus Christensen
"Zeni bliver ved med at levere høj kvalitet for hver en krone. Her med en Ripasso der har intens syre og fyldig frugt profil. Røde kirsebær, timian, blommer og appelsinskal. En vin med tyngde og tilstedeværelse."
91 point - James Suckling
”A chocolatey red that exudes notes of plums, nutmeg, sweet dates and dried herbs. It’s full-bodied, juicy and creamy with a subtle sweetness to the chocolatey fruit.”
91 point – Best Italian Wines Annuario
91 point - Flaskehalsen
"STOLT OG FIN RIPASSO... Zeni gør det ret dygtigt, når det mørke og fyldige Ripasso-udtryk bliver søgt i denne vin fra det klassiske Valpolicella-område. Det er faktisk ret klassisk over hele linjen, både når det kommer til sammensætningen af Corvina, Molinara og Rondinella-druer, når det kommer til det lidt robuste udtryk, der følger med Ripasso-metoden, og først når det kommer til dybden og bunden i vinen, skiller Zeni sig lidt ud. Det er nemlig en Ripasso, der har lidt mere fokus på frugt end på tyngde, og det er kun positivt i min bog, hvor en del Ripassoer kan lide lidt for meget under at ville være mini-Amaroner. Normalpris kr. 169,95, Set til kr. 79,95 | Supervin"
91 point - Houlberg
"Det er en mørk, fyldig og krydret vin ... der er blommer, sorte kirsebær, solbær og svesker, men ellers en lysere og mere frisk syre på en lidt rustik og bondsk måde. Der er også godt med cedertræ og frisk egetræ, mandler, balsamico og let lakrids. Smagsmæssigt er der fylde, men ikke så meget som tidligere årgange, mens der også kommer mere frugtsyre frem. Der er fortsat fedme, fylde i smagen af blommemarmelade og kirsebærsauce med pæn varme og solskin ... masser af smag og vellyst, så 90 point. Forhandles af Supervin, hvor en flaske koster 169,95 kr., mens prisen ved 6 flasker er 79,95 kr. pr. flaske."
….
Tidligere årgange:
93 point - WineWherever, Rasmus Christensen
"Meget flot Valpolicella Superiore vin fra den store producent i Bardolino. Moden frugt, fine tanniner, urter og en meget levende og frisk syre. Det fungerer bare super godt. Specielt fordi friskhed og spændstighed står helt i øjenhøjde med frugt og krydderier." (vurderet ved en tilbudspris på kr. 89,95)
92 point Flaskehalsen
"FLOT RIPASSO TIL FORNEM PRIS... De klassiske Valpolicella-sorter Corvina, Molinara og Rondinella er sat sammen til denne rigtig flotte Ripasso. Det er jo vintypen, hvor de klassiske Valpolicella-vin løber igennem resterne fra Amarone-produktionen, så den får et ekstra skud power og kant. Nogle gange synes jeg, at det kvæler friskheden i basisvinen, andre gange giver det lige præcis det ekstra twist, der gør en forskel. Og det er tilfældet i denne Ripasso fra Zeni, der har masser af smag, masser af frugt og masser af power, men uden at det bliver for tungt. Nogle gange synes jeg, at jeg fornemmer en lidt brændt og bøvet kant i Ripassoer, men her er det forvandlet til mere rene krydderier og en mere ren dybde. Det kan jeg rigtig godt lide. Normalpris kr. 169,95, Set til kr. 79,95"
92 point Mad & Monopolet
"Zeni laver fremragende vin på alle niveauer, hvor denne på trods af en lav pris leverer højt niveau. Den er fyldt med tætte, intense og fyldige noter af blommer, modne brombær, rosin, finsk sød lakrids og vaniljetobak. I munden følger den godt med, hvor der er fuld tryk på sødme og frugt, som heldigvis styres i mål af en fin syre og let krydret eftersmag. 1 stk 169,95 / BEDSTE PRIS v/ 6 fl. 79,95"
91 point- James Suckling
"A juicy, expressive Ripasso Superiore, showing sweet berries and fine tannins. Medium-bodied, silky and bright palate and a flavorful, succulent finish."
90 point – Falstaff
“Intense, bright ruby red. Behavior in the nose after preserved dark cherries and plums. Flattering on the palate, round and soft, with fine-meshed tannins, characterized by notes of pickled fruit, rum pot, persistent on the finish.”
Nyd denne herlige allrounder til steaks, barbeque, pizza, pasta, italienske delikatessevarer, klassisk danske retter og ost. Servér ved 16-18°C.
Zeni Ripasso Valpolicella Superiore er fremstillet på Corvina suppleret med mindre andele Rondinella og Molinara. Druerne selekteres manuelt fra gunstigt beliggende bakkeskråninger Valpolicellas berømte Classico-zone. Når vinen er færdiggæret, får vinen ekstra fylde, rosinsmag og kompleksitet fra en ekstra gæring med druekvaset fra Zenis topanmeldte Amarone. Vinen tilføjes luksuriøse krydderier fra 10-12 mdrs. fadmodning.
Om Cantina Zeni
I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.