
Zeni Recioto della Valpolicella Classico 2022 - Halvflaske 37,5 cl.
Wow, 94 points til Zenis rekord-lækre Recioto!
Recioto er Amarone i sødere udgave – og med lavere alkoholprocent.
Begge vine laves på tørrede druer fra vinmarker i Valpolicella, men ved Recioto stoppes gæringen tidligere end ved Amarone, og vinen beholder dermed sin naturlige sødme.
Zenis Recioto della Valpolicella er særlig lækker, men mængderne er små, og den populære vin har længe været udsolgt.
Nu er det lykkedes os at skaffe Zeni-familiens søde appassimentovin hjem i den nye årgang 2022, og med denne kvalitet i glasset er der ingen tvivl… Recioto er verdens største røde dessertvin - og anvendelsesmulighederne er mange.
Fra ost til chokolade, risalamande og de andre desserter med bær. Eller som det italienske portvinsalternativ med mere moderat alkohol… Zenis ”søde Amarone” er simpelthen for lækker!
Fra risalamande til ”meditation” – en vin med rigtig mange anvendelsesmuligheder! Nydes ved 14-16°C
Hvordan smager Zeni Recioto della Valpolicella Classico 2022 - Halvflaske 37,5 cl.?
Indbydende mørk kirsebærrød i glasset med flot mørklilla kant… I næsen er intens frugtig og sødt parfumeret med vidunderlig duft af viol, hindbær, kirsebær, marcipan og rosiner, der gemmer på dybe nauncer af tobak, kakao, espresso og vanilje... Smagen er frisk og vibrerende med lækker, vedvarende bærsødme og fine, silkebløde tanniner. Sådan smager rigtig Recioto! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Zeni Recioto della Valpolicella Classico 2022 - Halvflaske 37,5 cl. passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener