Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2019
Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2019
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
Ripasso – ordet forpligter, og vi forventer kvalitet, sødme og ikke mindst en skarp pris. Ordet er over de sidste år nærmest blevet misbrugt, og der er ofte langt mellem de store oplevelser.
Zeni Marogne er Ripasso som den, du først forelskede dig i. Den Ripasso, som banede vejen for alle de andre - det er kvalitet hele vejen fra mark til glas.
Velkommen til fortiden og Zeni Marogne - Ripasso som du husker den...
Anmeldelser af Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2019
92/100 James Suckling
"A juicy red with lovely cherry-chocolate character and a soft, mouth-filling palate that’s quite full-bodied. The soft, velvety tannins are just right for carrying the fruit character. Great balance here. Delicious. "
92 point - Rasmus Christensen, WineWherever
"Dyb og kraftfuld med noter af kirsebær, karamel, vanilje og tørret blomster. Den fyldige krop er godt opløftet af en levende syre. En karakterfuld Ripasso med der overgår mange af de billige Amarone vine med længder."
92 point - Annuario dei Migliori Vini Italiani
Nyd den til det gode klassiske danske køkken. Forsæt gerne med Marogne Ripasso til ostebordet, især de mere cremede oste som brie og camembert vil være gode at kombinere med.
Zeni Marogne Ripasso 2019 er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara. Druerne udgør en håndsorteret selektion fra bakkerne i Valpolicellas ”Classico”-zone. Den færdiggærede vin re-gæres (”Ripasso”) med upressede og ”rosinagtige” druerester fra Zenis produktion af Amarone. Vinen modner herefter 10-12 mdr. på egetræsfade.
Om Cantina Zeni
I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.