
Zeni Costalago Bianco Tre Venzie IGT 2022
”Gardasøens Chablis” ... tilbage i dugfrisk topform!
Cremet fylde fra verdensdruen Chardonnay drysser international star quality over lokale Garganega, og resultatet aflejrer forfriskende drikkeglæde hen over dine smagsløg!
Costalago er en af de mest populære vinserier fra danskerhuset Zeni, som mange kender og elsker fra ferieophold ved Gardasøen. Og smagen overleverer da også voldsomt i forhold til prisen.
Costalago Bianco er kort sagt et dejligt fyldigt glas hvidvin med en rigtig lækker kombination af friskhed og fedme. Et absolut alsidigt glas – perfekt at nyde solo eller sammen med mad.
Druerne er dyrket nær Zenis smukke hjemegn tæt ved Gardasøen. En unik druekombination fra Italien.
Velegnet til røget fisk, skaldyr, lette kødretter og oste. Servér ved 8-12°C
Hvordan smager Zeni Costalago Bianco Tre Venzie IGT 2022?
Costalago Bianco 2022 præsenterer sig elegant citrusgul med et ungt grønligt skær… Næsen forkæler dig med tropiske aromaer som jasminblomster, banan, citrus, mango og ananas, der gør det mere end svært at holde glasset fra munden…. Hvidvinen lander dejlig blød og behagelig på tungen, mens smagen folder sig flot ud i munden med fine nuancer og et friskt mineralsk præg. Lang finish. Virkelig en glimrende norditaliensk hvidvin fra Gardasøens vinkonger, Zeni. Drik nu, eller gem 2-4 år fra høståret.
Zeni Costalago Bianco Tre Venzie IGT 2022 passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Restsukker
Syreindhold