
Zeni Bardolino Classico Vigne Alte Chiaretto 2023
Pas på Provence… Så er der 96 points italiensk prestige-rosé fra danskerhuset Zeni ved Gardasøen!
Zenis luksusrosé Vigne Alte har aldrig været ratet højere end i den dugfriske årgang 2023, som i den grad kridter banen op til landskamp mod de fineste franske eksemplarer. Og til absolut konkurredygtig pris!
Vigne Altes fortryllende finesse skyldes drueselektionen fra særligt højtliggende marker, og du smager fra første slurk, at Zeni virkeligt har skruet op for alle knapper fra mark til flaske.
Med denne lækkerbisken viser Amarone-producenten sig som rosémester ud til fingerspidserne... Så er der rosé til terrassen!
Nyd den som aperitif eller til tapas, salater, fisk, fjerkræ, charcuteri, lette pastaretter, pizza samt friske oste. Servér ved 10-12°C.
Hvordan smager Zeni Bardolino Classico Vigne Alte Chiaretto 2023?
Ved ophældningen smukt laksefarvet i glasset... Næsen inviterer med delikate og intense aromaer af viol, vilde hindbær, saftige jordbær, pære og hvid fersken, en hel balje af velduft, der fuldendes af fine strejf af urter og våde sten… I munden utroligt bærlæskende med herlig mineralsk understrøm. Tungen efterlades med forfriskende salte citrusfornemmelser og en behagelig frugtfylde. Ren roséklasse fra det prisvindende italienske familiehus! Drik nu eller gem 3-4 år fra høståret.
Zeni Bardolino Classico Vigne Alte Chiaretto 2023 passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Restsukker
Syreindhold