
Zeni Amarone della Valpolicella Classico Nino 2013 i trækasse
Toppen af poppen! Det her er den ultimative Amarone fra Zeni. Zenis flagskib, Nino, laves kun i absolutte topår – som 2000, 2005, 2009, 2010 og 2013.
Her tager familien Zeni sig tid og råd til at kæle ekstra for alle detaljer! Lavt udbytte, topmark, håndplukkede og kun perfekt modnede druer – som smagskoncentreres ved tørring i hele 5 måneder, langt over det normale. Den intense rødvin er herefter modnet på et mix af store traditionelle egetræsfade samt små barriques - i hele 5 år...
Amarone-fan – bered dig på at blive blæst bagover! Topåret 2013 er en ny milepæl for eminente Nino - og så stærkt eftertragtet, at vi kun har kunnet skaffe få kasser...
Nyd denne Amarone som meditationsglas - samt til grillet oksekød, lam, and, flæskesteg, vildtkød, barbeque og modne oste. Server ved 16-18°C
Zeni-familien har fremstillet vin i fire generationer, siden 1870. Firmaet drives i dag af de tre søskende Fausto, Elena og Federica. Zeni er et navn, der fremkalder respekt og rosende omtale overalt. Fra friske hverdagsvine til ambitiøs Amarone og forførende Recioto – Zeni garanterer topkvalitet over hele linjen!
Hvordan smager Zeni Amarone della Valpolicella Classico Nino 2013 i trækasse?
Dyb rubinrød med begyndende nuancer af tegl. Vinen rammer næsen med indtagende og kompleks duft af kirsebæressens, rosiner, tørret appelsinskal, chokolade, kanel, sød balsamico, tobak og ristede mandler. Smagen overrumpler alle forventninger! Fed og fløjlsblød smyger vinen sig om tungen, mens velsmagen folder sig ud med sjælden intensitet og nuancerigdom. Og heldigvis med Zenis typiske læskende friskhed i behold… Yessir! Amarone sagtens kan være stor uden at være overgjort, og Nino er et studie i fortættet, uforglemmelig elegance. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Zeni Amarone della Valpolicella Classico Nino 2013 i trækasse passer godt til...
Om Cantina Zeni

I de eleverede bakker over Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest vidunderlige og pittoreske udsigt over Gardasøen. Familieejet gennem generationer siden grundlæggelsen ved Bartalomeo Zeni i 1870. Den ydmyge Bartalomeo var maler af passion og fragtmand af profession. Han fragtede vin og andet gods langs kysten af Gardasøen. En virksomhed hans søn overtog, mens den efterfølgende generation forelskede sig i landbruget og vinproduktionen.
Spol frem til 1950’erne hvor Gaetano Zeni, bedre kendt som Nino, overtager vingården og ser et potentiale i det stærkt udviklende internationale marked. Han vælger at bygge et nyt vineri i bakkerne, som stadig står den dag i dag. Nino var pioner indenfor sit felt og havde den filosofi, at vin skal laves i marken, ikke i kælderen. En filosofi som stadig gælder i dag. Han begyndte at specificere vinstokkenes alder i markerne, fermentere druevarianterne separat for at højne fornemmelsen af terroir, og han forsøgte konstant at udvikle og forbedre kvaliteten af husets vine.
I dag drives vineriet af Gaetanos tre børn Fausto, Elena og Federica Zeni. Fausto, som lever efter sin fars filosofier, er ønologen som konstant er i vinmarkenerne og som skal sørge for at vinen holder sit tårnhøje niveau år efter år. Elena og Federica står for den mere kommercielle del af virksomheden, hvor de sørger for at vinen bliver fordelt til alle de glade vinelskere verden rundt. Og når de vinelskende entusiaster vælger at rejse til Bardolino, står familien altid på spring til at tage imod og give rundture, smagninger eller et guidet besøg på deres helt eget vinmuseum.
Cantina Zeni er yderst velanset verden rundt for deres vine, som produceres i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella og Soave, og deres mange priser taler for sig selv.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage