
Xavier Vin de France - Low Alcohol
”A light and refreshing wine with floral notes carried by fine tannins.” – Xavier Vignon
Hverken rosé eller rødvin….
"Rouge Clair", eller “Rouge léger”, er tidens top-trendy franske vinstil – læskende som rosé, men med al den karakter og kompleksitet, man forbinder med en god rødvin.
Sammen med den moderate alkohol gør det vinen ekstremt alsidig – perfekt som aperitif, men også ideel til fisk og skaldyr, lyst kød, pasta, pizza og ost. Og kvaliteten? Den er tårnhøj!
Bag vinen står ingen ringere end Xavier Vignon , der har opnået 100 point hos Robert Parker og fungerer som rådgiver for mere end hver anden producent i Châteauneuf-du-Pape.
Her brillerer Xavier med rødvinsdruerne Grenache og Cinsault, som han på genial vis parrer med to aromatiske hvidvinsdruer, Viognier og Muscat à Petits Grains.
Nyd den alsidige vin som aperitif eller til lyst kød, tapas, grøntsagsretter, frokostretter, pasta, pizza og ost. Server ved 10-16°C
Hvordan smager Xavier Vin de France - Low Alcohol?
Xavier Vin de France – Low Alcohol står elegant kirsebærfarvet i glasset… Næsen er imponerende ekspressiv med aromaer af viol, orangeblomst, abrikos, rabarber, skovjordbær, og saftige røde kirsebær, der gemmer på fine krydrede Rhône-strejf af Herbes de Provence og sort peber… Let og dansende frisk i munden! Bærfrugten er skruet op til 11-12 stykker, og tanninerne glider nærmest gnidningsløst henover tungen. Masser af finesse. Masser af drikkeglæde. Lang og delikat finish i den silkebløde og appetitvækkende eftersmag. Drik nu, eller gem 2-3 år.
Smagenoter
Abrikos
Blomme
Herbes de Provence
Røde kirsebær
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Hvordan er Xavier Vin de France - Low Alcohol fremstillet?
Xavier Vin de France – Low Alcohol er fremstillet på et blend af rødvinsdruerne Grenache og Cinsault, som Xavier meget vellykket kombinerer med de aromatiske hvidvinsdruer Viognier og Muscat à Petits Grains. For at holde frugten frisk plukkes alle druer fra højtliggende parceller i Sydrhône – primært i og omkring den berømte kalkstensformation Dentelles de Montmirail.
Flere dages koldmaceration udtrækker nænsomt farve og aromaer fra drueskindet, inden den lyse rødvin gærer med frugtbevarende temperaturstyring på ståltank. Efter endt gæring afrundes vinen flere måneder på betontank før frigivelsen.
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.













