
Xavier Côtes du Rhône-Villages ”Bottle into the Sea” BIO 2019
Mums! Økologiske Bottle into the Sea er en hjernelammende lækker Rhône fra 100 point-winemakeren Xavier... og meget mere end det!
For hver solgte flaske doneres 1 Euro til The Sea Foundation, som yder støtte til beskyttelse af havets økosystemer. Xaviers projekt er et samarbejde med billedkunstneren Nicolas Vial, der har designet den smukke etiket.
Inde i flasken gemmer sig i topårgangen 2019 en forrygende, 100% økologisk mini-Côte Rotie baseret på primært Syrah, der opnår ekstra finesse fra hvidvinsdruerne Viognier og Roussane, mens Mourvèdre og Grenache giver hints i retningen af Châteaneuf du Pape.
Xavier producerer ”Bottle into the Sea” med under én flaskes forbrug af vand pr. flaske vin. Et skridt videre end økologi...!
Nyd den solo eller til lam, steaks, vildt, simremad, svamperetter, charcuteri og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Xavier Côtes du Rhône-Villages ”Bottle into the Sea” BIO 2019?
I glasset flot mørk kirsebærrød med unge violette nuancer...Allerede i næsen enormt frugtcharmerende med de pureste rene aromaer af violer, roser, skovjordbær, hindbær og brombær, der går smukt i spænd med klassiske Rhône-noter af lakrids, garrigueurter og sort peber... I munden næsten burgundisk feminin og elegant, men med masser af kød og drøn på Rhône-frugten, der hænger flot ved i eftersmagen. Knust peber og engelsk lakrids i den charmerende finale, der klinger af med de fineste silketanniner. 15% alkohol og snublende tæt på Châteauneuf-du-Pape i smagen... Sådan, Xavier! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Xavier Côtes du Rhône-Villages ”Bottle into the Sea” BIO 2019 passer godt til...
Om Xavier

Xavier Vignon er kendt som en af stjernewinemakerne i Rhône, men han er lige så meget kendt for at gå sine egne veje, når det kommer til at fremstille vin. I det traditionsbårne område må Xavier siges at være noget for sig selv. Den eksperimenterende ’wunderwinemaker’ kan finde på at blande forskellige cru’er eller lege med adskillige fadtyper og druesorter, hvilket gør, at hans vine ofte falder uden for de etablerede kategorier og cru’er. Og det på trods af, at Xavier bestemt leverer topkvalitet for hver en krone – måske netop af samme årsag. Det har flere winemakere i området da også for længst fået øjnene op for, og Xavier bliver belønnet med druer og partier af vin til gengæld for at yde assistance til andre producenter og bistå dem i winemakingen. Historien startede på forunderlig vis ved, at Xavier lavede vin i sin egen garage. Den beskedne produktion var egentlig mest tiltænkt venner og familie, men uden Xaviers viden sendte vennerne nogle af hans vine ind til den berømte franske vinguide Hachette. Alle hans cuvéer blev nomineret, og så tog det for alvor fart. I 2009 blev hans Châteauneuf-du-Pape (han laver dog flere) kåret som Sveriges bedste – og siden er en lang række af topanmeldelser fulgt trop. Som yngre rejste Xavier kloden tynd som konsulterende ønolog for flere anerkendte huse, og i Australien blev han tilbudt en stor stilling, men han endte alligevel med at slå sig ned i det mere hjemlige Rhône, da han forelskede sig i de mange muligheder og forskellige terroirs, som området havde at byde på. Xavier har brugt mange år på at udforske, hvordan mineralske salte påvirker vinen, og han udvælger gerne markplaceringer der, hvor jorden har en høj koncentration af mineralske salte. Og man må sige, at Xaviers metode virker – i al fald fremtryller han vin, der gang på gang imponerer anmelderne og begejstrer forbrugerne.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage