Tertre Roteboeuf Saint-Émilion Grand Cru 2015
Tertre Roteboeuf Saint-Émilion Grand Cru 2015
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
"The only St.-Émilion that can truly be called the Pétrus of St.-Émilion" - Robert Parker
Francois Mitjavile er vinmageren bag højrebreddens kultvin nr. 1, Tertre Roteboeuf. Efter manges mening den største St-Émilion af alle… og indiskutabelt den mest unikke!
Tertre Roteboeuf kunne blive 1. Cru ved et fingerknips, men Francois går hellere sine egne, geniale veje. Hemmelighederne bag hans magiske rødvin er flere…
Den sydøstvendte enkeltmark (tæt på Château Pavie) er så lille, at Francois har et nærmest personligt forhold til sine vinstokke, som han opbinder tæt ved jordoverfladen, så varmen herfra giver en bedre druemodning end hos naboslottene.
Ved at høste meget sent opnår Francois en opulent frugt og så venlige tanniner, at der kan trækkes imponerende saft og kraft fra drueskindet... helt uden ”grøn” bitterhed.
80% Merlot. 20% Cabernet Franc. 100% nye barriquefade. Tertre Roteboeuf 2015 er en af verdens største vine. Punktum.
Anmeldelser af Tertre Roteboeuf Saint-Émilion Grand Cru 2015
99/100 Izak Litwar, Great Bordeaux Wines
"It' maybe a long-standing cliché, but yet again Francois Mitjavile produced one of the best wines of the 2015 vintage. Stunning appearance, so complete and refined, excellent structure, incredible personality."
99/100 Tastingbook.com
98+/100 Robert Parker
"The 2015 Le Tertre Roteboeuf is deep garnet-purple in color with a gorgeous nose of baked cherries, warm plums, crème de cassis and mulberries with touches of rare beef, violets, mocha, Chinese five spice and fertile loam. Full-bodied, rich, spicy and with firm, grainy tannins, it has seamless freshness and a very long, spicy finish. This is wonderfully seamless and harmonious."
98/100 Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
"From the get-go, this is so sexy. Voluptuous, sensuous, silky and exotic, the fruit is perfectly ripe. There is concentration and lift, with a perfume you cannot get enough of. On the palate, the red fruits offer intensity, purity and length. This will age and develop for at least 20 years or more without effort."
97+/100 Jeb Dunnuck
“The 2015 Le Tertre Rôteboeuf is thrilling, profound stuff and has the sunny, sexy style of the vintage front and center. A dense purple color is followed by an awesome perfume of kirsch, sweet cassis, toasted spice, and graphite. Full-bodied, powerful, and incredibly flamboyant, it still has loads of tannins, a stacked mid-palate, and awesome purity of fruit. It needs 4-5 years of bottle age and will last for 2+ decades.”
97/100 Antonio Galloni, Vinous
"A heady, exotic wine, the 2015 Tertre-Rôteboeuf exudes richness and intensity. Super-ripe dark cherry, plum, espresso, chocolate, spice and licorice infuse this voluptuous, racy Saint-Émilion. Dense, powerful and explosive, it just gets better and better with time in the glass. Super-ripe cherry and plum fruit are laced with scents of tobacco, licorice, incense and white truffle that add nuance. What a gorgeous wine this is! Proprietor François Mitjavile isn't afraid to be a contrarian. While many estates opt for shorter aging, Mitjavile gives his wine two full years in 100% new oak and also keeps the cellar on the warm side during the winter months."
Vinen er fremstillet på et blend af 80% Merlot og 20% Cabernet Franc, som høstes fra en sydøstvendt skråning på 5,7 hektar lidt sydøst for byen St-Émilion og med 1. Cru Château Pavie blandt de nærmeste naboer. Druerne høstes notorisk sent og ved en meget høj modenhed, men grundet den kalkholdige jordbund samt en effektiv høst klos op ad vineriet formår Francois Mitjavile på genial vis at balancere sin opulente powervin med velgørende frisk mineralitet. For at drive mest mulig smag og karakter ud af sine topdruer lader Francois skallerne udbløde ved ekstreme 30-35°C under og efter spontangæringen med terroirets naturligt forekommende gærtyper. Gæringen sker frugtbevarende på traditionelle betontanke, hvor efter vinene modner 18-24 måneder på helt nye franske barriquefade.
Om Tertre Roteboeuf
"This property is the single greatest discovery I have ever made in the Bordeaux region. No compromises are made in producing the wine, and the result is the only St.-Émilion that can truly be called the Pétrus of St.-Émilion - it is that rich and compelling."
- Robert Parker
Vilde roser til en vild vin... Francois Mitjavile var oprindeligt en parisisk forretningsmand i fragtbranchen. Château de Tertre i St.-Émilion tilhørte hans hustrus familie, og nogle år efter svigerfaderens død i 1960’erne fik Francois mulighed for at overtage vingården.
I 1975 gik han i flere års praktik på berømte Château Figeac, indtil han i 1978 følte sig rustet til at overtage slottet i St-Laurent-des-Combes, lidt sydøst for St-Émilion. Det nye navn Château Tertre Roteboeuf (siden forkortet til Tertre Roteboeuf) henviste til okserne, der ifølge sagnet hev efter vejret, når de i gamle dage trak tunge læs op af skråningen.
Fra starten gik Francois kompromisløst efter højest mulige kvalitet, da terroiret berettigede til det, og fordi en høj flaskepris var tvingende nødvendig for at kunne leve af sølle 5,7 hektar. De første årgange bar præg af ujævn kvalitet, men siden gennembruddet i 1985 har Tertre Roteboeuf haft status af kultvin blandt vinentusiaster og kritikere i hele verden.
Den sydøstvendte enkeltmark (ikke langt fra Pavie) er formet som et amfiteater. Veldrænet og kalkholdig med 45 år gamle og lavtydende vinstokke, der er opbundet i meget lav højde for at kunne udnytte jordoverfladens varmeudstråling til fremmelse af druemodningen.
Mitjavile høster senere end naboerne, da han elsker eksotisk frugtrigdom og afskyr umodne tanniner. De senhøstede druer tillader ham at gære druerne og efterfølgende udbløde drueskindet ved en meget høj temperatur, så udtrækket af smag, frugt og tannin kan maksimeres uden spor af bitterhed. Vinen spontangærer traditionelt på frugtbevarende betontank i Mitjaviles nærmest burgundisk rustikke vinkælder, inden minimum 18 måneders modning på 100% nye egetræsfade.