







Domaine Chavet Pouilly-Fuissé 2024
Bourgogne-fans, så er der parti-lækkerier fra Sydbourgognes absolutte stjerneregion - Pouilly-Fuissé!
Drømmer du om smørblød Chardonnay proppet til randen med saftdryppende ferskner, ananas og gule blommer toppet af med toastkompleksitet og rygende flintestensmineralitet? Så vågn op, og læg en kasse Domaine Chavet Pouilly-Fuissé i kurven før det er for sent!
Vi har skaffet et ganske lille parti til en unik særpris gennem vores store netværk i Bourgogne. Ude i resten af verden vil du typisk støde på priser mellem 250-275 kroner for Michel Chavets perfekte Pouilly-Fuissé - vi sender vores parti afsted til en komplet vanvittig tilbudspris og en løftet pegefinder til advarsel om en vild efterspørgsel.
Skal du have det ypperste fadlagrede og bløde Chardonnay uden for Côte d’Or i bourgogne, så er Pouilly-Fuissé det ubestridte epicenter. Her har traditionshuset Chavet siden 1870 lavet vin og i dag står 6. generations-vinmageren, Christophe, i spidsen for vinhuset, der nyder en udsigt til Solutré-klippen, hvis stejle skråninger og kalkholdige jordbund danner grundlag for de 35 år gamle Chardonnay-stokke.
Christophe balancerer perfekt sin Pouilly-Fuissé i kælderen ved at bevare terroirets mineralske kalk-nerve samtidig med at han lader 10 % af vinen modne på små egetræsfade, hvor de fine gærrester jævnligt omrøres, så vinens tropiske frugtfylde iføres en delikat og smørblød frakke.
Pouilly-Fuissé af denne kaliber til så lav en pris er mildest talt et særsyn på det danske marked. Bestil rigeligt, vi ved ikke, hvornår vi kan præsentere lignende tilbud fra Sydbourgognes førende stjerneregion!
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ, lyst kød, cremede saucer, svampe og modne oste. Servér ved 10-13°C.
Hvordan smager Domaine Chavet Pouilly-Fuissé 2024?
Domaine Chavets Pouilly-Fuissé præsenterer sig med en smuk citrongul farve, der har ungdommelige limegrønne reflekser, når man holder det op mod solen. Wow, for en næse… Så er vi hjemme i Pouilly-Fuissé. Næsen åbner med saftsprøjtende, modne ferskner, ananas, henkogt kvædemarmelade, honningmelon, gule blommer samt akacieblomster og våde kalksten fra Pouilly Fuissé-terroiret. Dybden i bouqueten understreges af diskret fadkrydrede noter af ristede mandler og lidt vanilje. I munden smyr vinen sig smørblød om tungen, men vækkes til live af fantastisk citrusmineralsk nerve, der bærer den saftige tropiske frugt frem til flot let spicy finale strejf af ristede hasselnødder. Vanvittigt flot Pouilly-Fuissé med et enormt gastronomisk potentiale. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Abrikos
Ananas
Ristet brød
Smør
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Chavet Pouilly-Fuissé 2024 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener