
Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Petit Chablis 2024
“The 2024 Vintage: The wines beautifully express typical Chablis characteristics, with tension and an assertive minerality.” – Chablis-Wines.com
Glæd dig… 2024 er den sprødeste og mest mineralske årgang, Chablis’ vinbønder har oplevet i mange, mange år!
Mineralitet? Friskhed? Elegance? Tjek, tjek, tjek. Og dertil lækre, delikate frugtnoter i spandevis fra Chablis-mesteren Brocard. Man må bare give anmelderne har ret … NÆRMEST INGEN leverer bourgognevalue på det her niveau.
Der er intet "bette" over Petit Chablis, når etiketten siger Brocard. Fans af DK’s bedste Chablis-køb vil elske den kølige 2024-årgang, der byder på burgundisk Chardonnay med nerve og energi – så de grønne frugter nærmest danser på tungen!
Stéphane Brocard skulle egentlig videreføre sin far Jean-Marc Brocards verdensberømte vingård i Chablis, men det unge stortalent valgte i stedet at gå solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
Resultatet er en forrygende serie vine, der eksemplificeret ved denne Petit Chablis hører til blandt Bourgognes bedste køb!
...
Nyd den som aperitif – eller til østers, sushi, lette retter med fisk og skaldyr, salater, sprøde grøntsager og cremede oste. Server ved 8-12°C
Hvordan smager Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Petit Chablis 2024?
Den purunge hvidvin fra Chablis præsenterer sig elegant citrongul med et friskt grønligt skær…. Kvaliteten byder sig flot til i den ultrafriske og mineralske næse, hvor florale duftnoter af forårsblomster smyger sig lækkert om sprøde grønne æbler, saltet citron, friske mandler og mineralsk våd kalksten… På tungen blid, cremet og imponerende delikat med den pureste rene, rislende friske Chardonnay-frugt. I eftersmagen kommer den for Chablis unikke og klassiske mineralitet fornemt på banen med nuancer af knust kalk og våde sten. Flot munrensende finish med enorm læskefaktor. Nope, Petit Chablis bli'r bare ikke større end her! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Smagenoter
Citron
Grønne æbler
Hvide blomster
Pære
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Petit Chablis 2024 passer godt til...
Hvordan er Stéphane Brocard Closerie des Alisiers Petit Chablis 2024 fremstillet?
Petit Chablis 2024 er skabt på 100% Chardonnay, som Stéphane Brocard selekterer fra et stærkt kalkholdigt plateau omkring det centrale Chablis. Druerne høstes ved optimal modenhed og presses med en sådan nænsomhed, at kun den mest delikate most finder vej til den færdige vin. Vinen er lavet i en frisk og frugtig stil med temperaturstyret gæring på ståltank for et ren og autentisk gengivlse af druesorten samt det unikke kalkstensterroir i Chablis.
Druer
ChardonnayOm Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener