Royal Oporto Colheita Port 2016
Royal Oporto Colheita Port 2016
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
”4,4 stjerner. Højeste kvalitet for pengene af Colheita-portvin” - Vivino
”100 points. Classic Vintage” – Wine Enthusiast Vintage Chart (Vintage Port 2016)
Toppen af Colheita i den perfekte portvinsårgang… kan man ønske sig mere?
Drømmeåret 2016 har skabt så imponerende en portvinskvalitet, at Wine Enthusiast for kun anden gang i historien ser sig nødsaget til at klaske det helt tunge 100-point-skilt på sin årgangsbedømmelse.
Samtidig rangerer Royal Oporto med tårnhøje 4,4 stjerner på Vivino helt i toppen af Colheita-hierarkiet. Bedre end Burmester, Krohn, Dalva... og de andre dyre drenge! Med prisen taget i betragtning når ingen faktisk i nærheden af dette niveau.
Tidligere årgange af samme vin høster helt op til 97 point hos kræsne Decanter. Kvaliteten er ikke tilfældig, for winemaker Jorge Moeira råder over nogle af Dourodalens bedste marker – såsom Quinta das Carvalhas (Klasse A) med 100 år gamle vinstokke.
Den fadlagrede årgangsportvin leveres i flotte originale gaveæsker som vist på billedet... Begrænset lager!
Smagenote
Royal Oporto Colheita 2016 præsenterer sig med smuk ravbrun glød i glasset… Næsen byder på kæmpestor og vidunderligt kompleks duft af rosiner, tørrede kirsebær, karamel, ristede mandler, nødder, røg, anis, kaffebønner og chokolade… Den fadlagrede årgangsportvin lægger sig smooth på tungen, mens smagen folder sig imponerende ud med frugt, søde fadkrydderier og modne kældernoter i flot orkestreret harmoni. En lang, intens og luksuriøst røget finish med kaffe, vanilje og chokolade hiver helhedsindtrykket op i indiskutabel verdensklasse. Et kongekøb af en Colheita!
Anmeldelser af Royal Oporto Colheita 2016
4,4 stjerner Vivino (1673 bedømmelser, ”Højeste kvalitet for pengene af Colheita-portvin”, 25-09-2024)
....
Tidligere årgange:
97/100 Decanter
"Hugely spicy and chocolate led with uplifting balsamic notes to compel. Very refined with a spark of tension from the refreshing acidity and an endearing touch of casky rusticity. Baking spices close this encounter. Astonishing!"
96/100 Wine & Spirits Magazine
95/100 Flaskehalsen
"Tidligere på efteråret har jeg smagt Royal Oporto Colheita 2013, der er en meget fornuftig portvin. Men med denne 2003’er skal jeg love for, at vi har skruet helt op for niveauet – og for prisen. For 550 kroner er absolut i den høje ende, men det er også en portvin, der kan bære det. Den klassiske brunlige portvinsstil, hvor der er godt med dybde og nuancer i smagen, der er mere rosin og nødder, end den er rødfrugtet, har bare en snert af elegance og klassisk niveau, der svarer godt til den majestætiske flaske, der vel nærmest må betegnes som en karaffel. Superlækker portvin, der også koster en del."
95/100 WineWherever, Rasmus Christensen
"Med en alder på over 20 år springer denne Colheita ud med en vifte af velmodne noter i retning af brun farin, friskbrygget kaffe, tørret figner og dadler, medicinskab, kamfer og eucalyptustræ. En kompleksitet der har noget fortryllende over sig, og som sætter en tyk streg under hvor magisk gammel portvin kan være. Det her skal du ikke snyde dig selv for! 95P"
94/100 Wine Spectator
‘’This has a juicy edge but remains elegant overall, with sandalwood, white ginger, dried peach and orange fruit and a long, green tea—infused finish. A flash of bitter almond echoes through at the very end. Drink now. 250 cases made.’’ – JM
93/100 James Suckling
"Bright medium-amber hue that still has a tawny to orange tinge. Sweet and nutty, with plenty of vanilla syrup, caramel, sweet walnuts, sourdough and dried persimmons. Silky, super smooth and hedonistic, with lush sweet fruit, vanilla essence and a nutty finish full of dried fruit and sweet spices."
92/100 Robert Parker
"The 1977 Colheita Tawny Port, bottled in 2013 with a bar-top cork and 124 grams per liter of residual sugar, is a field blend from old vines, sourced from Quinta das Carvalhas, Quinta dos Aciprestes and Quinta do Síbio. I've seen this before but not for awhile and not in this bottling. This seemed to show well, but don't expect brilliance just because it is a great Vintage Port year. It doesn't always work that way with Tawnies. This is an unusually elegant, old Tawny, not showing a lot of richness or concentration, relatively speaking, but persevering with its fresh feel. That freshness is impressive and its elegance makes it irresistible. Then, it finishes with those old tawny flavors. As with most fine old Tawnies, though, it is intense even when it is subtle and fresh. The smooth, unctuous texture is appealing, too. This is very pretty. It can hold indefinitely in theory, but note that this does have a bar-top cork—it is not expected to be held. Don't drink it too warm."
Nyd den solo som meditation – og til crème brulée, sødt bagværk, chokolade, karamel, tørret frugt, nødder, modne oste, foie gras – eller en god cigar! Servér uden dekantering ved 14-16°C.
Royal Oporto Colheita Port 2016 er fremstillet på et udsøgt blend af Dourodalens 3 noble druesorter, Touriga Nacional, Tinta Roriz og Touriga Franca. Kun årgangens bedste druer, fra de bedste markers ældste vinstokke, finder vej til dette Colheita-flagskib. Resultatet er en uovertruffen kompleksitet, koncentration og smag, som er fuldendt med minimum 7 års modning på udvalgte egetræsfade.
Om Royal Oporto (Real Companhia Velha)
Royal Oporto er et brand, der hører under Real Companhia Velha, som blev grundlagt helt tilbage i 1756. I hele 266 år er der blevet lavet portvin under selskabets navn, der efterhånden har udviklet et verdensomspændende ry for sine portvine i den øverste liga. Foretagendet ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i Douro-dalen, og så er det måske knap så overraskende, at nogle af verdens bedste portvine er skabt under Real Companhia Velhas navn.
Royal Oporto er flagskibsserien af portvine fra selskabet og er en reference til det gamle navn for Real Companhia Velha: ’’Royal Oporto Wine Company’’, som selskabet blev kaldt førhen på grund af sine kongelige rødder, da det blev grundlagt af ’’The Royal Charter’’ med henblik på at opretholde og fremme vindyrkning i Douro-dalen til gavn for landbruget, handlen og folkesundheden. Real Companhia Velha er en historisk portvinsproducent med mere end 750 hektar i hænderne, hvor nogle af verdens bedste portvine stammer fra!