
Pietro Rinaldi Barberesco San Cristoforo 2012
Elegant og letkrydret Barbaresco fra enkeltmarken San Cristoforo. Årgang 2012 har frembragt vine med balance og herlig parfume! Flot anmeldt!
Mellemdyb rubinrød med nuancer af telgsten. Næsen lokker med rose, viol og tørrede røde bær, samt dybere strejf af skovbund, tobak, balsamico og espresso. Flot intensitet i munden, med frisk syre og relativt blid tannin. Lang, luksuriøs og letkrydret finish. Drik nu med iltning, eller gem +15 år fra høståret.
Prøv denne elegante Barbaresco til fedtmarmoreret oksekød, lam, vildt, svampe, trøfler og modne oste. Nydes ved 16-18°C
Bag vinen står Acienda Agricola Pietro Rinaldi fra Verduno-kommunen i det nordlige Barolo. En meget kvalitetsbevidst producent, som arbejder uden brug af plantegift, og som beskærer og høster med håndkraft. Det nybyggede vineri er udstyret med den sidste nye teknologi – fra temperaturstyrede ståltanke til skånsom pneumatisk vinpresse. Vinkælderen er opført med gulvvarme, så fadenes temperatur kan holdes konstant året rundt.
Pietro Rinaldi Barberesco San Cristoforo 2012 passer godt til...
Hvordan er Pietro Rinaldi Barberesco San Cristoforo 2012 fremstillet?
2012 Barbaresco San Cristoforo er fremstillet på 100% Nebbiolo. De håndhøstede druer stammer fra Neive-zonen i Barbaresco, nærmere bestemt fra den sydøstvendte del af ”Cru” San Cristoforo. Mosten gæres temperaturstyret ved 26-28°C på ståltank, med relativ kort macerationstid (8 til 10 dage). Vinen modner 16-18 måneder på mellemstore Tonneau-fade, heraf 70% nye.
Druer
NebbioloVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype