



Ommio Merlot Molino di Sant'Antimo Toscana 2019
Ommio overrasker…
Merlot plantet på Montalcino-marker i Brunello-land? Tilmed forkælet som en Brunello med 10 måneders lagring på 225 L barriquefade?
Det, der startede som et lokalt projekt på vingården Molino di Saint'Antimo, er efterhånden blevet en international succes og efterspørgslen på Ommio er eksploderet – bla. på grund af ’’Toscana-eksperten’’ James Sucklings topanmeldelser til vinen.
Molino di Saint’Antimo bruger lige så meget energi på at lave deres anmelderroste Ommio som deres store Brunello’er. Men hvorfor bruge ’’Brunello-hektarer’’ og dyre fade på Merlot?
Fordi resultatet er alarmerende flot! DK’s nok billigste og bedste ’supertoscaner’ til prisen…
Anbefales til and, lam, oksekød og italienske specialiteter. Servering ved 16-18°C.
Hvordan smager Ommio Merlot Molino di Sant'Antimo Toscana 2019?
Flot kirsebærrød farve i glasset. En klassisk Merlot-næse med viol, kirsebær og mørke blommer, der tilføres urtede strejf og en balanceret fornemmelse af fadet i form af mokka, der støder sammen med lakrids og frisk solbærbusk. I afslutningen et pirrende ’’sur-sødt’’-bid, der sammen med de velpolerede tanniner får vinen til at fremstå endnu flottere. En Merlot med en smule rundere krop end den typiske Pomerol. Et ekstremt charmerende eksemplar frembragt under Italiens sol og varme! Drik nu eller gem 7-8 år fra høståret.
Ommio Merlot Molino di Sant'Antimo Toscana 2019 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold