
Ommio Merlot Molino di Sant'Antimo Toscana 2018
En Merlot... midt i Montalcino! Er du fan af italienske vine, kender du sikkert Brunello-vinene fra Montalcino i Toscana.
Molino di Sant'Antimo er kendt for at lave anmelderrost Brunello på Sangiovese-druen, men på udvalgte marker, midt i Brunelloland, har de alligevel valgt at plante Merlot.
Ommio startede som et lokalt projekt, og vinen blev kun solgt på vingården i Toscana. Men efterspørgslen på den unikke Merlot er eksploderet - også grundet en serie topanmeldelser fra "Toscana-eksperten" James Suckling.
Hvorfor bruge vigtige "Brunello-kvm" på Merlot? Svaret er simpelt. Man kan lave ALARMERENDE GOD Merlot under disse betingelser. Ommio går da også "ALL-IN" og lagres 10 måneder på 225 l. barriquefade.
Anbefales til and, lam, oksekød og italienske specialiteter. Servering ved 16-18°C.
Hvordan smager Ommio Merlot Molino di Sant'Antimo Toscana 2018?
Mellemdyb rubinrød. Charmerende Merlot-næse med viol, kirsebær, mørke blommer, samt hints af solbærbusk, urter, lakrids og mokka. I munden mellemfyldig med lækker blommet frugt, et herligt sursødt ”bid” og perfekt afstemt tannin. Flot Merlot! Drik nu, eller gem 7-8 år fra høståret.
92/100 James Suckling
"Aromas of dark berries, such as currants, as well as flowers. Medium to full body, medium round tannins and a savory, bitter and flavorful finish."
Ommio Merlot Molino di Sant'Antimo Toscana 2018 passer godt til...
Om Molino di Sant'Antimo

Er du ikke lige i humør til at betale 1.500 kr. for Brunello fra 100-point-huset Poggio di Sotto?
Så prøv naboen Molino di Sant’Antimo! Vi taler samme eksklusive Brunello-subzone, Castelnuovo dell’Abate, og samme stil med traditionel lagring på store slavonske egefade.
Molino di Sant’Antimo laver seriøs Brunello. For 40 år siden er Carlo Vittori en efterspurgt vinmager, der skaber topvine for flere af de store Brunello-huse. I starten af 1980’erne begynder han at opkøbe vinmarker for at realisere sin store drøm: at lave egen vin.
Valget falder på højtliggende, syd- og sydvestvendte parceller i det sydlige Montalcino, midt mellem klosteret Abbazia di Sant’Antimo og floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, opkaldt efter en lokal vandmølle fra 1200-tallet, regnes i dag blandt pionererne for Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvendte skråninger giver Sangiovese med power og koncentration, mens brugen af store traditionelle fade fremmer et autentisk udtryk af druesort og terroir. Siden 2012 er husets vine lavet af Carlos datter, Valeria Vittori, der er uddannet ønolog fra universitetet i Firenze:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trods imponerende ratings - op til 97 point – har familien bibeholdt et meget sympatisk prisniveau for såvel Brunello-vinene som for husets populære supertoscanere, Asso, Ommio og Perpaolo. Seneste skud på stammen er den Chablis-cremede og ekstremt flotte Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage