



Château Monbousquet Saint-Émilion Grand Cru Classé 2020 i trækasse
Mer end et strejf af Château Pavie Premier Grand Cru Classé A…..
Siden Gerard Perse i 1990’erne overtog først Château Monbousquet (1993) og siden Château Pavie (1998) er begge slotte løftet til deres højeste niveau nogensinde. Superduoen er i dag strålende eksempler på højrebredsvin i absolut verdensklasse.
Monbousquet 2020 er den hidtil flottest ratede og det formentlig nærmeste, du kommer smagen af Pavie Premier Cru Classé A for omkring 500 kroner flasken. Du kan nærmest smage, at Monbousquet er Bordeaux-ikonets Gerard Perses privatbolig, og at der er lagt ekstra kærlighed vinen...
Vi taler imponerende frugtkoncentration og fadkrydret kompleksitet i kombination med en elegant smoothness og trøffelagtig skovbundsmineralitet, der giver selv de største Pomerol-vine kamp til stregen. Topkøb!
Nyd den til steaks, and, lam, fuglevildt, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Château Monbousquet Saint-Émilion Grand Cru Classé 2020 i trækasse passer godt til...
Hvordan er Château Monbousquet Saint-Émilion Grand Cru Classé 2020 i trækasse fremstillet?
Vinen er fremstillet på et blend af 70% Merlot, 15% Cabernet Franc og 15% Cabernet Sauvignon, som Gerard Perse selekterer fra Monbousquets 32 hektar fra en enkeltmark med sand og samme rustholdige lertype, crasse de fer, som kendes fra de bedste slotte i Pomerol. For at holde høstudbyttet ekstra lavt og druekvaliteten i top beskæres vinstokkene kraftigt, ligesom en del af frugten fjernes ved grøn høst. Druerne plukkes manuelt med streng sortering, inden vinen gærer på ståltanke med frugtbevarende temperaturstyring. Monbousquet Grand Cru Classé fuldendes med 18-24 måneders lagring på 225 liters barriquefade, heraf 60% helt nye. Ønologisk konsulent: Michel Rolland.
Om Chateau Monbousquet
2. Vin: Angelique de Monbousquet
Beplantet areal: 32 ha (enkeltmark)
Plantede druesorter: 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon
Fadmodning: 18-24 mdr. 60% ny barrique
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold














